Μedwood 7-10 Απριλίου 2022: Ολική Επαναφορά!

Τέσσερα χρόνια μετά την τελευταία διοργάνωση της, η Medwood θα επιστρέψει με ακόμα μεγαλύτερη δυναμική, αποτελώντας πόλο έλξης για τον ευρύτερο κλάδο του ξύλου.

Η επιτυχία της διετούς έκθεσης το 2018 είχε αυξήσει τις προσδοκίες για αυτή του 2020, ωστόσο κανείς δεν μπορούσε τότε να προβλέψει τον αστάθμητο παράγοντα που ακούει το όνομα Covid 19. Η πανδημία έβαλε απότομο φρένο σχεδόν σε όλες τις αγορές του πλανήτη, πόσο μάλλον στις εκθέσεις, η ουσία των οποίων είναι η δια ζώσης επαφή. Με τον εφιάλτη να μπαίνει σταδιακά και σταθερά στο περιθώριο, τα μεγάλα εμπορικά events, ανάμεσα τους και η Medwood, ετοιμάζονται για την επιστροφή τους σε μία εποχή που φαντάζουν πιο απαραίτητα από ποτέ λόγω του restart που γίνεται στις αγορές σε παγκόσμιο επίπεδο.

Πρώτη στην Ευρώπη
Αξίζει δε να υπογραμμιστεί πώς η Medwood 2022 θα αποτελέσει
την πρώτη έκθεση με μηχανήματα ξυλείας στην Ευρώπη στην μετά
covid εποχή. Το γεγονός αυτό της δίνει ένα σημαντικό προβάδισμα
και την καθιστά πιο επιτακτική από ποτέ. Έτσι αναμένεται να μαγνη-
τίσει την πλειονότητα των επαγγελματιών τόσο από την Ελλάδα όσο
κι από το εξωτερικό.

Λίγες θέσεις περιπτέρων έχουν απομείνει
Τα προαναφερθέντα νέα δεδομένα σε συνδυασμό με το γεγονός
πως αποτελεί τη μεγαλύτερη έκθεση ξύλου και υλικών επιπλοποιίας
στα Βαλκάνια έχουν ως φυσικό επακόλουθο την αυξημένη ζήτηση
άρα και την περιορισμένη, πλέον, διαθεσιμότητα περιπτέρων για τα
οποία και θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Το μεγάλο ραντεβού
Με το ξύλο να είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, λόγω της ενεργειακής
του συμπεριφοράς, η 8η διεθνής έκθεση Medwood θα πραγματο-
ποιηθεί από την Πέμπτη 7 έως και την Κυριακή 10 Απριλίου 2022
στο υπερσύγχρονο –και με πιστοποίηση Covid Shield- εκθεσιακό
κέντρο Metropolitan Expo.

H 1η έκθεση με μηχανήματα ξυλείας στην Ευρώπη στην μετά covid εποχή!

Συνέδριο Μedwood: Το ξύλο στην Αρχιτεκτονική

Επίσης το έντονο ενδιαφέρον των επισκεπτών αναμένεται να προσελκύσει το Συνέδριο κατά τη διάρκεια της έκθεσης με θέμα «Το ξύλο στην Αρχιτεκτονική». Το απαιτητικό κοινό των αρχιτεκτόνων, διακοσμητών, κατασκευαστικών εταιρειών κ.α. θα έχει την δυνανότητα να ενημερωθεί για τις κατασκευές με υλικό το ξύλο με μοντέρνο σχεδιασμό και μηδενική κατανάλωση ενέργειας, για έξυπνες λύσεις για καινοτόμες εφαρμογές τόσο για την εξωτερική κατασκευή (σκίαση, decking, πέργκολα) όσο και για την διακόσμηση εσωτερικού χώρου με ειδικές διακοσμητικές επιφάνειες και καινοτόμα υλικά που εφαρμόζονται παντού.

Έρευνα: Δια ζώσης εκθέσεις επιθυμεί ο αρχιτεκτονικός κλάδος
Συντριπτικά υπέρ της επιστροφής στις δια ζώσης εκθέσεις του κατασκευαστικού κλάδου τάσσονται οι αρχιτέκτονες, όπως προκύπτει από σχετική έρευνα που πραγματοποίησε η USP Marketing Consultancy.
Πιο συγκεκριμένα, από την έρευνα που διεξήχθη το πρώτο τρίμηνο του 2021, τα αποτελέσματα δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά για τις διαδικτυακές εκθέσεις καθώς το 70% των ευρωπαίων αρχιτεκτόνων δήλωσε ότι δεν συμμετέχει. Αντίθετα, το 75% τόνισε θα ήθελε να συμμετάσχει και πάλι σε φυσικές εκθέσεις προκειμένου να έχει επαφές πρόσωπο με πρόσωπο με τους δυνητικούς συνεργάτες. Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί η Ιταλία, όπου αν και το 60% συμμετέχει σε online εκθέσεις (αντίστοιχα σε Ολλανδία και Βέλγιο αυτό το ποσοστό κατρακυλά στο 20%), στην πλειοψηφία
επιθυμεί την επιστροφή στον παραδοσιακό τρόπο έρευνας αγοράς, διαπραγματεύσεων και συμφωνιών.