ΞΥΛΕΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Εμπειρία 110 χρόνων στην 8η Medwood!

Για περισσότερο από 110 χρόνια η επιχείρηση «ΞΥΛΕΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ» δραστηριοποιείται στο χώρο του εμπορίου και της επεξεργασίας ξύλου και συνεργάζεται με τα καλύτερα εργοστάσια της Ευρώπης για να εισάγει και να διαθέτει στην ελληνική αγορά επώνυμα και ποιοτικά προϊόντα.

Για ακόμη μία χρονιά θα βρίσκεται στην διεθνή έκθεση MEDWOOD 2020 με όλη την γκάμα των προϊόντων της. Πιο συγκεκριμένα οι εμπορικοί επισκέπτες μπορούν να δουν και να ενημερωθούν για:

• Καστανιές Ιταλίας πλανισμένες και με σπασμένη την γωνία, σε διαστάσεις από 8×8 έως 30×30 και σε μήκος από 2 έως 12m ετοιμοπαράδοτες. Στρόγγυλες καστανιές καθαρισμένες από 1-5m. Η καστανιά αποτελεί αναμφίβολα ένα εξαιρετικής αντοχής και ευφάνταστο δομικό στοιχείο. Ομορφιά που μπορεί να απογειωθεί, με την μηχανή βουρτσίσματος που διαθέτει η εταιρεία και προβάλει της φυσική δομή του κάθε ξύλου.( εμφανίζει ανάγλυφα τους βένους του κάθε ξύλου)

• Πελεκητά Αυστρίας. Η πελεκητή ξυλεία Αυστρίας αποτελεί το μεγαλύτερο κομμάτι της εμπορικής δραστηριότητας. Ο Αυστριακός οίκος HOLZWERK KERN (του οποίου η «ΞΥΛΕΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ» είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος για την Ελλάδα, την Κύπρο και την Αλβανία) ειδικεύεται σ’ αυτό το είδος ξυλείας και προσπαθεί για συνεχώς καλύτερα προϊόντα όπως τα τριμμένα πελεκητά κι είναι ο βασικός συνεργάτης της τα τελευταία 35 χρόνια. Μετά από πολύχρονη προσπάθεια έχει πιστοποιήσει την παραγωγή (πιστοποίηση ΕΤΑ) και τα προϊόντα του και γι’ αυτό από το Φεβρουάριο του 2012, έχουν σε κάθε τεμάχιο σήμανση CE που αποδεικνύει την υψηλή ποιότητά τους. Τέλος λόγω της αειφόρας δράσης στην διαχείριση των δασών, η εταιρεία HOLZWERK KERN είναι πιστοποιημένη με το PEFC.

• Μαδέρια, λατάκια, καδρόνια, τάβλες, μισόταβλες, σκουρέτα. Τα μεγαλύτερα πριστήρια της Αυστρίας, Τσεχίας, Σλοβακίας είναι οι συνεργάτες της εταιρείας που επεξεργάζονται τα προϊόντα τους ειδικά για εκείνη, σύμφωνα με τα υψηλά standard που απαιτεί η «ΞΥΛΕΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ» κατά την υπογραφή των συμβολαίων.

• Σύνθετη ξυλεία Αυστρίας, ποιότητα visual.

• Επενδύσεις, πατώματα και οροφοπατώματα από Σουηδία και Φινλανδία

• Στρογγυλά τόρνου Αυστρίας.

• Μεμβράνες κεραμοσκεπών, ασφαλτικές και αναπνέουσες.

• Εξαρτήματα στέγης. Αντιπροσωπεύει την Αυστριακή εταιρεία ERGO και διαθέτει ολοκληρωμένη γκάμα εξαρτημάτων στέγης.

• Κόντρα πλακέ όλων των τύπων (γυμνό – φιλμ – αντιολισθητικό από 4 έως 40mm).

• Τυποποιημένα καλούπια (ξυλότυπους) πολλαπλών χρήσεων, τα οποία έχουν πάχος 27mm, πλάτος 50cm, μήκος 2 – 2,5 – 3 m, είναι κατασκευασμένα από τρία στρώματα ξύλου κολλημένα σταυρωτά και η εξωτερική επιφάνεια έχει ειδική επεξεργασία ώστε να κατασκευάζει εμφανές μπετόν. Οι ξυλότυποι σε συνδυασμό με τα ειδικά μεταλλικά εξαρτήματα που τα συνοδεύουν, έχουν σαν αποτέλεσμα την βελτίωση του τελικού αποτελέσματος και την σημαντική μείωση του συνολικού κόστους. Μειώνει το εργατικό κόστος έως 80%.

Το νέο που θα παρουσιάσει η εταιρεία στην φετινή Medwood, είναι το γεγονός ότι η Αυστριακή επιχείρηση Holzwerk KERN μπαίνοντας στην νέα δεκαετία, επενδύει σε ένα νέο προϊόν τα Πλανισμένα Πελεκητά. Η νέα μονάδα που θα ξεκινήσει την εμπορική λειτουργία τον Σεπτέμβριο 2020 θα παράγει πλανισμένα πελεκητά (από όλες τις πλευρές καθώς και στις λειψάδες). Στο πλαίσιo της έκθεσης στο περίπτερό της, θα βρίσκονται οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης και δείγματα της νέας παραγωγής.