Ολική ανακαίνιση της κεντρικής σουίτας του Ολυμπιακού σταδίου ΟΑΚΑ

Μετά από χρόνια το ΟΑΚΑ, το μεγαλύτερο στάδιο της χώρας, αλλάζει και μπαίνει στη νέα εποχή. Στο πλαίσιο την ανανέωσης του Ολυμπιακού Σταδίου, το γραφείο a+ architects ανέλαβε τον επανασχεδιασμό και ανακαίνιση σουίτα. Ο αρχιτέκτονας Γιάννης Ζαχαράκης περιγράφει αναλυτικά:

«Ήταν μεγάλη πρόκληση για το γραφείο μας a+ architects, όταν στην πρώτη μας συνάντηση με τον γενικό διευθυντή του ΟΑΚΑ Κο. Κωνσταντίνο Χαλιορή ακούσαμε με μεγάλο ενθουσιασμό ότι  “το ΟΑΚΑ αλλάζει” .

Στο πλαίσιο αυτής της αλλαγής ανατέθηκε στο γραφείο μου ο επανασχεδιασμός και η ολική ανακαίνιση της σουίτας.

Τόσο ο γενικός διευθυντής του ΟΑΚΑ όσο και η a+ architects πιστεύουμε στις συνεργασίες και αυτό μας οδήγησε σε ένα πλαίσιο χορηγίας για την υλοποίηση του έργου.

Με τον ίδιο ενθουσιασμό και οι χορηγοί δέχτηκαν την πρόταση μας για συνεργασία, ALTA linea,  EKAhellas,  hyphen,  Kanneli – Cleaf,  ΚΟΥΡΤΗΣ contract,  LUUN, MAGNA facility services,  SOLO,  viceversa.gr.

Σκοπός του γραφείου μας ήταν να έχουμε έναν σύγχρονο χώρο με επιλεγμένα υλικά – χρώματα που να θυμίζουν στον επισκέπτη ‘Ελλάδα”, με λιτές γραμμές και λειτουργικότητα στο χώρο.

Ιδιαίτερη έμφαση – προσοχή δόθηκε στην μελέτη και επιλογή του φωτισμού.

Ο χώρος ήταν ήδη διαμορφωμένος σε δύο επίπεδα όπου το γραφείο μας βελτίωσε την σωστή πρόσβαση και δημιουργήσαμε ένα διαχωριστικό ερμάριο για την σωστή ροή στον χώρο έτσι ώστε να μην ενοχλεί τους παρευρισκόμενους θεατές που βρίσκονται στα δύο επίπεδα.

Τα υλικά που επιλέχθηκαν είναι : Η επένδυση του τοίχου με ανάγλυφο ξύλο ριγέ καρυδιάς. Το έπιπλο με το minibar σε ξύλο υφής μεταξωτού υφάσματος. Το διαχωριστικό ερμάριο σε απομίμηση μωσαϊκού. Ειδική μοκέτα βαριάς χρήσης στο δάπεδο. Τα υφάσματα σε χρώματα μπλε της ελληνικής θάλασσας στους καναπέδες και χρώμα του δέρματος στα σκαμπό. Τα τραπεζάκια συνδυασμός μέταλλο με ξύλο. Καθαρές φόρμες και μια ατμόσφαιρα πολυτέλειας στον χώρο».