Ο ξυλότορνος στην παραγωγή… τέχνης

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η πανελλήνια συγκέντρωση ξυλοτορναδόρων στην Κεφαλονιά . Μια γιορτή για τον ξυλότορνο στην Ελλάδα όπου τα δυο τελευταία χρόνια φέρνει κοντά, ενημερώνει, εκπαιδεύει νέους τορναδόρους άλλα και εμπλουτίζει τη γνώση των παλαιότερων !

Στην δεύτερη αυτή συνάντηση, ανάμεσα σε Έλληνες τορναδόρους καταξιωμένους στο χώρο, φιλοξενήθηκαν  και δυο διεθνώς αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες από το εξωτερικό, ο Barry Todd από την Αμερική και ο Matthias Bachofen Beer από την Ελβετία !

Αντάλλαξαν γνώσεις και απόψεις , δημιούργησαν, μοιράστηκαν το πάθος τους για αυτή την υπέροχη τέχνη , γέλασαν και πέρασαν υπέροχα . Κοινός παρονομαστής σε όλα αυτά, η αγάπη τους για την μοναδική τέχνη του ξυλότορνου, που την τελευταία δεκαετία εισβάλει όλο και περισσότερο στην ζωή του Έλληνα χειροτέχνη !

Όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να γίνουν πράξη χωρίς το όραμα της διαχειριστικής ομάδας του Greek woodturning team, την πολύτιμη βοήθεια και συμμέτοχη των μέλλων και την μεγάλη συνεισφορά των χορηγών τους.

Με εφόδιο αυτή την εμπειρία, η ομάδα Ελλήνων ξυλοτορναδόρων έχει να παρουσιάσει έργα υψηλής αισθητικής άξιας. Ως άμεση αναγνώριση αυτής της πορείας έρχεται η πρόσκληση από την MEDWOOD, τη μεγαλύτερη έκθεση στον χώρο του ξύλου στην Ελλάδα, για συμμέτοχη με περισσότερα από 50 έργα δημιουργών. Ο επισκέπτης θα έχει την δυνατότητα για πρώτη φορά στον Ελληνικό χώρο να έρθει σε επαφή με αυτή την μορφή τέχνης, να απολαύσει έργα Ελλήνων δημιουργών και να επικοινωνήσει μαζί τους.