Στέλιος Αγοραστός: Η τεχνολογική αναγέννηση του ομίλου Alfa Wood Group στη ΒΙ.ΠΕ. Λάρισας: Ένα διπλό επενδυτικό άλμα

Σε ένα αποφασιστικό βήμα προς το μέλλον η Alfa Wood Group τολμά έναν τεχνολογικό εκσυγχρονισμό, έτοιμη να αναδιαμορφώσει τις δραστηριότητές της και να οδηγήσει τον όμιλο σε νέες αγορές με υψηλούς στόχους.

Κύριε Αγοραστέ ποιες είναι οι επενδύσεις οι οποίες υλοποιούνται στις εγκαταστάσεις της Alfa Wood Group στη ΒΙ.ΠΕ. Λάρισας;

Ο όμιλος Alfa Wood Group υλοποιεί μία διττή τεράστια επένδυση καθώς μαζί με τους κ.κ. Αδαμόπουλο Βασίλη και Αδαμόπουλο Γιώργο δεν σταματάμε ποτέ να οραματιζόμαστε την ανάπτυξη και να υπερασπιζόμαστε την ηγετική μας θέση στον κλάδο.
Η πρώτη επένδυση αφορά τη Γραμμή Παραγωγής Πάνελ Διακοσμητικών επιφανειών (Synchro)
Στον πυρήνα της πρώτης επένδυσης βρίσκεται η δημιουργία μιας γραμμής παραγωγής πάνελ μελαμίνης αιχμής (Synchro), που σηματοδοτεί μια δέσμευση 5.700.000 ευρώ στην καινοτομία και κτιριακής επέκτασης 3.000 m2.
Η δεύτερη επένδυση αφορά τη Γραμμή Παραγωγής Πάνελ με επίστρωση Pet
Συνεχίζοντας αυτό το μεταμορφωτικό ταξίδι σειρά είχε η απόκτηση μιας νέας γραμμής παραγωγής για επενδυμένα φύλλα HDF με επίστρωση Pet, CPL, Super Matt με ύψος επένδυσης 2.300.000 ευρώ και κτιριακής έκτασης 2.000m2.
Επιπλέον εξασφαλίσαμε για τις συνολικές ανάγκες της βιομηχανικής μας παραγωγής άλλα 6.000 m2 αποθηκευτικής δυνατότητας υπαίθριων αναγκών του ομίλου.
Συνολικά 11.000 m2 για τις άμεσες επενδύσεις μας.

Τι είδους προϊόντα θα παράγουν οι νέες γραμμές παραγωγής και ποια τα ανταγωνιστικά τους πλεονεκτήματα;

Η νέα γραμμή παραγωγής (Synchro) ενσωματώνει την προηγμένη τεχνολογία ΕIR Technology (Embossed In Register), προσδίδοντας στις διακοσμητικές επιφάνειες μία αυθεντική όψη και αίσθηση φυσικού ξύλου, καθώς το ανάγλυφο ακολουθεί τα νερά της επιφάνειας του ξύλου.
Αυτό το στρατηγικό εγχείρημα τοποθετεί την Alfa Wood Group στην πρώτη γραμμή της αγοράς, δίνοντας έμφαση στην ανάπτυξη προϊόντων που εναρμονίζονται πλήρως με το ανάπτυγμα, την υφή και τον χρωματισμό του φυσικού ξύλου (Synchro). Ο όμιλος πρόκειται να επαναπροσδιορίσει τα πρότυπα σε υλικά με βάση τις διακοσμητικές επιφάνειες, επιδεικνύοντας τη δέσμευσή του για πρωτοποριακές λύσεις.
H γραμμή παραγωγής πάνελ με επίστρωση Pet αποτελεί μία υπολογισμένη απάντηση στις απαιτήσεις της αγοράς, οδηγώντας την Alfa Wood Group στην παραγωγή πρωτοποριακών για την εγχώρια αγορά προϊόντων. Τα προϊόντα αυτά έχουν τελικό φινίρισμα Matt ή Gloss σε μονόχρωμες αποχρώσεις, αλλά επιπλέον, θα καλύπτουν και τη χρωματική παλέτα ξύλινων διακοσμητικών επιφανειών.
Τα Pet πάνελ αναπτύχθηκαν ειδικά για εσωτερικές εφαρμογές. Αποτελούνται από πολυεστερική βάση με Matt ή Gloss επιφάνεια, για την επικάλυψη υλικών με πυρήνα HDF παραγωγής ομίλου Alfa Wood Group, στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις των Γρεβενών. Το Pet Matt εφαρμόζει μια αποκλειστική τεχνολογία φυσικής επιφανειακής επεξεργασίας, η οποία συνδυάζει έξυπνες λύσεις, σχεδιασμό υψηλής ποιότητας και εξαιρετικές ιδιότητες. Η ματ αισθητική εμφάνιση της νέας θερμοπλαστικής μεμβράνης δημιουργεί ένα κλασικό και ταυτόχρονα μοντέρνο σύγχρονο φινίρισμα. Επιφάνειες κατάλληλες για τη βιομηχανία επίπλων, ειδικών εξαρτημάτων κουζίνας και ερμαρίων.
Ο στόχος του ομίλου είναι ξεκάθαρος: προσφορά ποιοτικών ελληνικών προϊόντων, που θα υπερτερούν από τα εισαγόμενα, εγκαθιδρύοντας τη δική μας, μοναδική θέση στην αγορά.

Η παραγωγή των νέων σας προϊόντων θα έχουν και εξαγωγικό χαρακτήρα ;

Οι διπλές επενδύσεις σηματοδοτούν το όραμα της Alfa Wood Group να καλύψει όχι μόνο την εγχώρια ζήτηση, αλλά και να δημιουργήσει μια παγκόσμια παρουσία με επιρροή.
Οι νέες διακοσμητικές επιφάνειες Synchro και τα πάνελ με επίστρωση Pet θα καλύψουν τη ζήτηση της ελληνικής αγοράς και σταδιακά στόχος μας είναι η εξαγωγή τους, σε όλους τους συνεργάτες μας, πάνω από 40 χώρες σε όλο τον κόσμο. Το 40% της παραγωγής αφορά την εξαγωγική δραστηριότητα του ομίλου. Είμαστε περήφανοι και ευγνώμονες που όλοι οι συνεργάτες μας πρεσβεύουν τα προϊόντα μας, τις αξίες, τη φιλοσοφία και τα οράματά μας.
Η εξωστρέφεια του ομίλου υποστηρίζει την ελληνική οικονομία και δίνει το καλύτερο όνομα στα ελληνικά προϊόντα και υπηρεσίες στις διεθνείς αγορές. Η εταιρεία τοποθετείται όχι απλώς ως περιφερειακός «παίκτης», αλλά ως παγκόσμιος πρωτοπόρος, έτοιμος να ηγηθεί με βάση την καινοτομία και τη λειτουργική αριστεία.

Τι είδους στρατηγικές θα ακολουθήσετε για να γίνετε ανταγωνιστικοί στον κλάδο σας;

Πέρα από τη γοητεία της παραγωγής μας πρωτοποριακών προϊόντων, η τεχνολογική εξέλιξη έχει σχεδιαστεί σχολαστικά για εξορθολογισμένες διαδικασίες, «ξεκλειδώνοντας» στρατηγικές μείωσης κόστους και ανυψώνοντας τον όμιλο στους κόλπους της παγκόσμιας ανταγωνιστικότητας. Η Alfa Wood Group κατανοεί την επιτακτική φύση της παραμονής μεταξύ των πρώτων σε έναν κλάδο που απαιτεί διαρκή προσαρμογή.
Στο πλαίσιο αυτών των στρατηγικών κινήσεων, ο όμιλος δίνει μεγάλη έμφαση στην ορθή περιβαλλοντική διαχείριση. Οι νέες τεχνολογίες, τα εφαρμοζόμενα συστήματα διαχείρισης ποιότητας, οι πρωτοβουλίες βιωσιμότητας, η εφαρμογή κυκλικής οικονομίας και αειφόρας ανάπτυξης, ευθυγραμμίζονται απρόσκοπτα με τους ευρύτερους κοινωνικούς στόχους. Ταυτόχρονα, αυτές οι επενδύσεις συμβάλλουν στη δημιουργία θέσεων εργασίας, υπογραμμίζοντας τη δέσμευση μας, για κοινωνική ευθύνη και κοινοτική ανάπτυξη.

Εν κατακλείδι κ. Αγοραστέ ποια η εικόνα της Alfa Wood Group στην πρωταγωνιστική της πορεία στον κλάδο τους ξύλου;

Συμπερασματικά, η διπλή επενδυτική στρατηγική της Alfa Wood Group, αποτελεί απόδειξη της δέσμευσής της στην καινοτομία, την ακρίβεια και τις υπεύθυνες επιχειρηματικές πρακτικές. Η πορεία του ομίλου δεν αφορά μόνο τον εκσυγχρονισμό, είναι μια συναρπαστική ιστορία ανθεκτικότητας, προσαρμοστικότητας και μιας αδιάκοπης αναζήτησης αριστείας στον κλάδο του ξύλου.