Αναμένεται με ενδιαφέρον το Διεθνές Συνέδριο – Forum Bau Innsbruck 2019

Το Διεθνές Συνέδριο – Forum Bau Innsbruck 2019, θα ανοίξει τις πύλες του στις 4 Δεκεμβρίου 2019. Για ακόμα μια χρονιά πλήθος ειδικών από το χώρο της ξυλείας και των κατασκευών θα δώσουν το παρών. 

Το 1ο συνέδριο έγινε το 1995 υπό το πρίσμα τριών βασικών πυλώνων: «Ο άνθρωπος, Οι ιδέες και το Όραμα». Πάνω σε αυτούς τους πυλώνες, χρόνια μετά, στήθηκε και το φετινό Διεθνές Συνέδριο – Forum, αποδεικνύοντας, πως παρά την τρομερή άνθηση που γνωρίζει η βιομηχανία του ξύλου, οι προαναφερθέντες πυλώνες είναι αυτοί που οδηγούν τις εξελίξεις στο κομμάτι των ξύλινων κατασκευών κι όχι μόνο.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου λοιπόν, θα παρουσιαστούν πολλά δείγματα δουλειάς που αφορούν την δόμηση με ξύλο, προσελκύοντας το ενδιαφέρον αρχιτεκτόνων και μηχανικών, για τις παρουσιάσεις που αναμένεται να έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον. Πέρα όμως από τα συγκεκριμένα case studies ξύλινων κατασκευών, σημαντικά και ενδιαφέροντα σεμινάρια αναμένεται να διεξαχθούν τις ημέρες του συνεδρίου, με κύρια θεματολογία την αρχιτεκτονική και δόμηση με ξύλο, τα οικολογικά κτίρια, αλλά και το βιοκλιματικό σχεδιασμό. 

Ποια είναι η forum-holzbau; 

Πρόκειται για μια ένωση που περιλαμβάνει το πανεπιστήμιο Rosenheim, το πανεπιστήμιο της Βέρνης, την πανεπιστημιακή σχολή Aalto, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Μονάχου και της Βιέννης. Ο στόχος της συγκεκριμένης ένωσης είναι να προωθήσει τη χρήση του ξύλου στην οικοδομική βιομηχανία. Τα διαθέσιμα κονδύλια χρησιμοποιούνται προς όφελος της στήριξης των σπουδαστών και του ερευνητικού τους έργου, καθώς και για την διοργάνωση μεγάλων event γύρω από το χώρο του ξύλου, σε όλες τις γερμανόφωνες περιοχές.