Κρητικός φοιτητής σχεδίασε τη καρέκλα του μέλλοντος!

Ο φοιτητής στο 5ο έτος της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πολυτεχνείου ΚρήτηςΔημήτρης Σεργεντάκης, κέρδισε χρυσή διάκριση κι έπαινο στα International Design Awards του Λος Άντζελες, με την οριγκάμι καρέκλα του.

Είναι γεγονός πως τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα παράγουν σημαντικό έργο και οι Έλληνες επιστήμονες αναγνωρίζονται με τα έργα τους διεθνώς. Όπως ακριβώς κι ο 32χρονος Δημήτρης Σεργεντάκης, φοιτητής της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πολυτεχνείου Κρήτης, ο οποίος σχεδίασε την ελληνική καρέκλα του μέλλοντος, μια κατασκευή από ελαφρύ αλουμίνιο που δημιούργησε στα εργαστήρια της σχολής όπου είναι φοιτητής.

Μιλώντας για το πώς οι ξένοι βλέπουν τα ελληνικά πανεπιστήμια ο ίδιος δηλώνει: «Σέβονται το ελληνικό πανεπιστήμιο, τους φοιτητές και τους καθηγητές. Βλέπουν ότι υπάρχει σε εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ελλάδος χώρος, για αυτούς που θέλουν να προσπαθήσουν».

Ο Δημήτρης Σεργεντάκης βραβεύτηκε με το πρώτο βραβείο (gold) στην κατηγορία Home Interior Products και με εύφημο μνεία (horonable mention) στην κατηγορία Interior Furniture των International Design Awards που έλαβε χώρα στο Λος Άντζελες για το σχεδιασμό της καρέκλας «Origami Chaise Longue».