Πανευρωπαϊκή άδεια για το Ξύλινο Καρφί LIGNOLOC®

Η ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΔΗΣ ΑΕΒΕ, επίσημος αντιπρόσωπος και εισαγωγέας της BECK/FASCO στην Ελλάδα ανακοινώνει  ότι το Ξύλινο Καρφί  LIGNOLOC®, έλαβε την έγκριση για χρήση ως δομικό στοιχείο σε όλη πλέον την Ευρώπη!

 

ETA – ΤΟ LIGNOLOC® ΚΑΤΑΚΤΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Άλλο ένα ορόσημο για την BECK!

Η Ευρωπαϊκή Τεχνική Αξιολόγηση (ETA) χορηγήθηκε στο ξύλινο καρφί LIGNOLOC® για δομική ξυλεία. Το συναρμολογημένο ξύλινο καρφί της RAIMUND BECK KG μπορεί πλέον και επίσημα, να χρησιμοποιηθεί σε φέρουσες ξύλινες κατασκευές σε όλη την ΕΕ. Τα ξύλινα καρφιά, μπορούν να χρησιμοποιούνται για συνδέσεις από ξύλο σε ξύλο ή από πάνελ σε ξύλο.

Η έγκριση ισχύει για τα καρφιά χωρίς κεφαλή και επιτρέπει τον αρχιτεκτονικό και τεχνικό σχεδιασμό, καθώς και την εκτέλεση σε φέρουσες συνδέσεις, στην κατασκευή ξύλινων κτιριακών σκελετών. Οι όροι που ετέθησαν, βασίζονται στην θεώρηση ότι ως  προβλεπόμενη διάρκεια ζωής των καρφιών LIGNOLOC® ήταν τα 50 έτη.

«Αυτό είναι ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός για εμάς και για την επιδίωξή μας να καθιερώσουμε το LIGNOLOC® ως τυπική πρακτική στον ευρωπαϊκό οικοδομικό τομέα και να προωθήσουμε περαιτέρω την οικολογική ανάκαμψη στις κατασκευές. Με την ETA, η στατική επαλήθευση πλέον μπορεί να πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τον Ευρωκώδικα 5», δήλωσε ο CEO της BECK κος Christian Beck.

ETA 2023 – ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΓΚΡΙΣΗ 2020

Στην BECK, την πρωτοπόρα εταιρεία στη σύνδεση, η Ευρωπαϊκή Τεχνική Αξιολόγηση αναμενόταν με ανυπομονησία. Ο επιπλέον λόγος, ήταν ότι  ήδη από το 2020, το Γερμανικό Ινστιτούτο Μηχανικών Κατασκευών (DIBt) εξέδωσε τη Γερμανική «Εθνική τεχνική έγκριση / άδεια γενικής τεχνικής κατασκευής» για «Συνδέσεις φέρουσας ξυλείας με ξύλινα καρφιά LIGNOLOC®».

Τα ξύλινα καρφιά χρησιμοποιούνται ήδη σε φέρουσες ξύλινες κατασκευές, με μέρη από μαλακό ξύλο για παράδειγμα από συμπαγή ξυλεία, συγκολλητή ξυλεία (glue laminated timber), ξυλεία σταυρωτής συγκόλλησης (cross laminated timber), σύνθετη ξυλεία από συγκολλημένα ξυλόφυλλα (LVL) και παρόμοια συγκολλημένα μέλη ή δομικά μέλη με βάση το ξύλο. Σανίδες και πάνελ από μασίφ ξύλο, υλικά με βάση το ξύλο ή γυψοσανίδες μπορούν να στερεωθούν σε ξύλινα δομικά υλικά χρησιμοποιώντας ξύλινα καρφιά LIGNOLOC®. Επιπλέον, μπορούν να γίνουν συνδέσεις με το LIGNOLOC® για την παραγωγή διαφραγμάτων, τοιχώματος στήριξης και φέροντος τοίχου.

 

crisco.gr
Λεωφ. Αθηνών 167 Χαϊδάρι – Αθήνα 12461
info@crisco.gr
T: +30 2105817319