Χριστουγεννιάτικες δράσεις ISOMAT από καρδιάς

Η ISOMAT ως μια κοινωνικά υπεύθυνη εταιρία πραγματοποιεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς. Στόχος της εταιρίας είναι όσο αναπτύσσεται να αυξάνεται με θετικό πρόσημο το κοινωνικό της αποτύπωμα και να μικραίνει το περιβαλλοντικό της.

Πλησιάζοντας προς τα Χριστούγεννα και τη νέα χρονιά η εταιρία υλοποίησε, όπως κάθε χρόνο, πολλές όμορφες ενέργειες από καρδιάς:

  • Ως σταθερός υποστηρικτής του οργανισμού «Χαμόγελο του Παιδιού» και συνοδοιπόρος του στον καθημερινό και δύσκολο αγώνα του να υποστηρίξει ολιστικά κάθε παιδί σε ανάγκη, η ISOMAT προσέφερε πλήθος δομικών υλικών για την ανακατασκευή του Νέου Κέντρου Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης του Οργανισμού στο Κορωπί. Το νέο καινοτόμο αυτό κέντρο είναι ειδικά σχεδιασμένο ώστε να φιλοξενεί δράσεις για την ενίσχυση και ανάπτυξη, τόσο δεξιοτήτων ζωής, όσο και πρακτικών δεξιοτήτων και ικανοτήτων σε παιδιά, νέους και ενήλικες. Οι εγκαταστάσεις του περιλαμβάνουν: συντονιστικό κέντρο όλων των οχημάτων του Οργανισμού, κέντρο αποθήκευσης και διανομής τροφίμων και ειδών υποστήριξης παιδιών και οικογενειών με προβλήματα διαβίωσης, κέντρο διαχείρισης και φροντίδας μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης, αθλητικές εγκαταστάσεις και χώρους ψυχαγωγίας για παιδιά, πολυχώρο δράσεων και εκδηλώσεων.
  • Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού στις 5 Δεκεμβρίου 2021, και πάλι σε συνεργασία με τον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού», τα παιδιά των εργαζομένων της ISOMAT κατασκεύασαν χριστουγεννιάτικα στολίδια και κάρτες, με σκοπό αυτά να μοιραστούν και να δώσουν χαρά σε παιδάκια που τις ημέρες των εορτών θα νοσηλεύονται σε παιδιατρικές και παιδοογκολογικές κλινικές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Τα στολίδια παραδόθηκαν από την κα Τζιρίτη, Marketing Director της ISOMAT, στην κα. Αρετή Γρηγοράκη, κοινωνική λειτουργό του «Χαμόγελο του Παιδιού».
  • Η ISOMAT υποστηρίζει ενεργά με κάθε ευκαιρία τον αγώνα των ατόμων με αναπηρία για μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Έτσι, ενίσχυσε το έργο της ΕΛΕΠΑΠ με την αγορά 400 λαχνών από τη μεγάλη Χριστουγεννιάτικη λαχειοφόρο αγορά του Οργανισμού, για όλους τους εργαζομένους της στην Ελλάδα, με σκοπό παράλληλα να τους ευαισθητοποιήσει σε θέματα κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης.
  • Τέλος, η ISOMAT στηρίζει με κάθε αφορμή τις τοπικές κοινωνίες γύρω από τις εγκαταστάσεις της σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Για τα Χριστούγεννα, η εταιρία με τη βοήθεια των εργαζομένων της συγκέντρωσε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για ευπαθείς οικογένειες, τις οποίες στηρίζουν τα Κοινωνικά Παντοπωλεία των Δήμων Τανάγρας και Χαλκηδόνας. «Είναι αρχή της εταιρίας και των ανθρώπων της να μοιράζονται και να βοηθούν όσους το έχουν πραγματικά ανάγκη».

Για την ISOMAT οι αξίες της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της κουλτούρας της και έμπρακτα θέλει να το επιδεικνύει με δράσεις από καρδιάς.