Ένα υπέροχο Superyacht από Αμερικάνικη καρυδιά!

Η εταιρεία SPIRIT YACHTS παρουσίασε ένα μοναδικό Superyacht, το Spirit 111, το οποίο είναι κατασκευασμένο από αμερικάνικη καρυδιά.

Το μήκος 34 μέτρων Spirit 111 είναι ένα από τα μεγαλύτερα, ξύλινα σκάφη που κατασκευάστηκαν ποτέ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Με οικολογικά χαρακτηριστικά από την απαρχή της κατασκευής του, αλλά και έναν ξεχωριστό εσωτερικό σχεδιασμό εξ’ ολοκλήρου από ξύλο, είναι το μεγαλύτερο ξύλινο ιστιοπλοϊκό σκάφος που κατασκευάστηκε, έπειτα από το Shamrock V τη δεκαετία του 1930.

Το σκάφος αυτό είναι ειδική παραγγελία, έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί από την Spirit Yachts για να είναι ένα από τα πιο φιλικά προς το περιβάλλον superyachts που δημιουργήθηκε ποτέ. Ο διευθύνων σύμβουλος της Spirit Yachts, Nigel Stuart, σχολίασε: «Η παρουσίαση του Spirit 111 είναι ένα πραγματικό ορόσημο για την εταιρεία. Το σκάφος είναι απίστευτα περίπλοκο στο σχεδιασμό και στη κατασκευή και είμαστε πολύ περήφανοι για αυτό που έχουμε παραδώσει. Ήταν ένα δύσκολο ταξίδι, το οποίο μας έδωσε την ευκαιρία να καινοτομήσουμε και να αποκτήσουμε γνώσεις για μελλοντικές υπερσύγχρονες και οικολογικές προτάσεις σκαφών.»

Το εσωτερικό του Spirit 111 σχεδιάστηκε σε συνεργασία με την Rhoades Young, η οποία ανέπτυξε ένα ξεχωριστό concept για ένα εσωτερικό που θα ξεχωρίζει με τις αρμονικές καμπύλες του. Άλλωστε αυτή ήταν κι η επιθυμία του πελάτη, ο οποίος ήθελα να συνδυάσει την αγάπη του για το ξύλο με την οργανική αρχιτεκτονική.

Η κύρια ξυλεία που έχει χρησιμοποιηθεί είναι η αμερικάνικη καρυδιά, καθώς και ξυλεία Teak. Η άριστη επεξεργασία έχει δώσει ένα μοναδικό καμπύλο αποτέλεσμα που κερδίζει τον παρατηρητή με την πρώτη ματιά, με το έξυπνο σύστημα φωτισμού να συμπληρώνει την απαλή ζεστασιά του ξύλινου εσωτερικού.