Έρευνα: Δια ζώσης εκθέσεις επιθυμεί ο αρχιτεκτονικός κλάδος

Συντριπτικά υπέρ της επιστροφής στις δια ζώσης εκθέσεις του κατασκευαστικού κλάδου τάσσονται οι αρχιτέκτονες, όπως προκύπτει από σχετική έρευνα που πραγματοποίησε η USP Marketing Consultancy.

Πιο συγκεκριμένα, από την έρευνα που διεξήχθη το πρώτο τρίμηνο του 2021, τα αποτελέσματα δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά για τις διαδικτυακές εκθέσεις καθώς το 70% των ευρωπαίων αρχιτεκτόνων δήλωσε ότι δεν συμμετέχει. Αντίθετα, το 75% τόνισε θα ήθελε να συμμετάσχει και πάλι σε φυσικές εκθέσεις προκειμένου να έχει επαφές πρόσωπο με πρόσωπο με τους δυνητικούς συνεργάτες.

Τα αποτελέσματα ποικίλουν μεν ανά χώρα ωστόσο η ουσία παραμένει η ίδια, με την πλάστιγγα να γέρνει ξεκάθαρα υπέρ των ζωντανών διοργανώσεων. Όπως για παράδειγμα στην Ιταλία, όπου αν και το 60% συμμετέχει σε online εκθέσεις (αντίστοιχα σε Ολλανδία και Βέλγιο αυτό το ποσοστό κατρακυλά στο 20%), στην πλειοψηφία επιθυμεί την επιστροφή στον παραδοσιακό τρόπο έρευνα αγοράς, διαπραγματεύσεων και συμφωνιών. Υπέρ των διαδικτυακών εκθέσεων τάσσονται οι Βρετανοί, χωρίς όμως να διασαφηνίζεται στην έρευνα αν η τάση αυτή συνδέεται και με το Brexit.