Βράβευση της R.BECK KG και του καινοτόμου LIGNOLOC®

Ο κος Christian Beck, CEO της R.Beck AG και η κα Michaela Beck, Marketing Director, παρέλαβαν το Χρυσό Βραβείο των Γερμανικών Βραβείων Καινοτομίας.

Το ξύλινο καρφί LIGNOLOC® με κεφάλι για την στερέωση πρόσοψης κτιρίων εντυπωσίασε την κριτική επιτροπή του φημισμένου Γερμανικού Βραβείου Καινοτομίας 2022 και έλαβε το  «Χρυσό», το υψηλότερο βραβείο που δόθηκε σε αυτόν τον διαγωνισμό.

Με τα φετινά Γερμανικά Βραβεία Καινοτομίας, το Γερμανικό Συμβούλιο Σχεδιασμού τιμά και πάλι εταιρείες που ξεχωρίζουν, με τις νέες , προσανατολισμένες στο μέλλον τεχνολογίες, διαδικασίες ή υπηρεσίες τους.

Η RAIMUND BECK KG, μητρική εταιρεία της FASCO, είναι ένας από τους νικητές του Γερμανικού Βραβείου Καινοτομίας 2022, λαμβάνοντας  το Χρυσό, το υψηλότερο βραβείο που απονέμεται από την κριτική επιτροπή σε αυτόν τον διαγωνισμό.  Η εταιρεία διέπρεψε στην κατηγορία του διαγωνισμού Αριστεία στο Business to Business, στην περιοχή Building & Elements (Κτιριακές κατασκευές και Στοιχεία), με το LIGNOLOC®, ένα ξύλινο καρφί με κεφάλι για την στερέωση πρόσοψης κτιρίων. Το πρώτο ξύλινο καρφί με κεφάλι, συναρμολο-γημένο σε μπομπίνα, που καρφώνεται με καρφωτικό πιστόλι αέρος.

Από την παραγωγή μέχρι την ανακύκλωση – τα ξύλινα καρφιά LIGNOLOC® διακρίνονται  για τις φιλικές προς το περιβάλλον ιδιότητές τους. Η Ευρωπαϊκή οξιά που χρησιμοποιείται είναι μια ανανεώσιμη πρώτη ύλη και για την παραγωγή του ξύλινου καρφιού απελευθερώνεται μόνο το 25% των αερίων του θερμοκηπίου σε σχέση με την παραγωγή καρφιών χάλυβα. Οι κύριοι τομείς εφαρμογής είναι η οριζόντια και κάθετη ξύλινη επένδυση.

Τα Ξύλινα καρφιά LIGNOLOC®, με Κεφάλι.

«Το νέο LIGNOLOC®» , για την στερέωση ξύλινων προσόψεων είναι το πρώτο ξύλινο καρφί με κεφάλι, συναρμολογημένο σε μπομπίνα, που καρφώνεται με καρφωτικό πιστόλι αέρος και καθιστά δυνατή
την υλοποίηση οικολογικών κτιριακών έργων, εξ ολοκλήρου με βιώσιμα ή ανακυκλώσιμα συστήματα στερέωσης.

Αξιοσημείωτο είναι ότι το ξύλινο καρφί όχι μόνο υπερτερεί από οικολογικής άποψης από τα συμβατικά ατσάλινα καρφιά, αλλά προσφέρει και μια σειρά από πλεονεκτήματα όπως  π.χ.  χαμηλότερη θερμική αγωγιμότητα, αλλά και αντίσταση στη διάβρωση και τα πολλά χημικά. Επιπλέον, αναμένεται σημαντικά λιγότερη φθορά στα εργαλεία, κατά την επανεπεξεργασία των ξύλινων στοιχείων που στερεώθηκαν με τα ξύλινα καρφιά.

«H ουσιαστική καινοτομία προσθέτει αξία στην Εταιρεία και οδηγεί σε μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα και ικανότητα δράσης και, συνεπώς, σε μεγαλύτερη οικονομική ανάπτυξη”, εξηγεί ο Lutz Dietzold, Διευθύνων Σύμβουλος του Γερμανικού Συμβουλίου Σχεδιασμού. «Αναφέρεται σε δημιουργικές λύσεις που κάνουν την καθημερινότητά μας καλύτερη και ευκολότερη, μα πάνω απ’ όλα, πιο βιώσιμη.
Η προστασία του κλίματος και του περιβάλλοντος είναι μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της εποχής μας και επηρεάζει όλους τους τομείς. Το ίδιο ισχύει και για το θέμα του ψηφιακού μετασχηματισμού.
Το Γερμανικό Βραβείο Καινοτομίας απευθύνεται σε όλους όσους, με την καινοτόμο δύναμη τους, θέλουν να συνεισφέρουν σε ένα μέλλον για όλους που αξίζει να ζεις, που θέλουν γι’ αυτό το λόγο να παρουσιάσουν τις εξελίξεις τους στο κοινό και να τοποθετηθούν με επιτυχία στην αγορά. Με το ετήσιο λοιπόν Γερμανικό Βραβείο Καινοτομίας, τιμούμε τα καλύτερα από αυτά τα καινοτόμα επιτεύγματα».

Ο κος Christian Beck, CEO της R.Beck AG, στην τελετή βράβευσης των Γερμανικών Βραβείων Καινοτομίας.

Στο Γερμανικό Βραβείο Καινοτομίας μπορούν να λάβουν μέρος εταιρείες από όλους τους τομείς  της οικονομίας, καθώς και μη εμπορικοί ή και κρατικοί οργανισμοί από όλο τον κόσμο. Για το ποιοί είναι επιλέξιμοι για το βραβείο αυτό,  αποφασίζουν οι επιτροπές εμπειρογνωμόνων του Γερμανικού Συμβουλίου Σχεδιασμού. «Αυτή η διαδικασία διασφαλίζει την ανεξαρτησία και την αριστεία του φημισμένου βραβείου » τονίζει ο Dietzold.

Συνολικά 640 συμμετοχές από Γερμανικές και διεθνείς εταιρείες, από μια μεγάλη ποικιλία τομέων, έγιναν δεκτές από το Γερμανικό Βραβείο Καινοτομίας 2022, συμπεριλαμβανομένων πολλών γνωστών εμπορικών σημάτων καθώς και κoρυφέων πρωταθλητών και πολλά υποσχόμενων start – ups.

Οι υποβολές αξιολογήθηκαν από μια διεθνή, διεπιστημονική κριτική επιτροπή που ενσωματώνει ένα ευρύ φάσμα εξειδικευμένων γνώσεων, από τους τομείς του σχεδιασμού προϊόντων, του μάρκετινγκ,
της πληροφορικής, ιστορίας της τεχνολογίας, φυσικών επιστημών, συμβούλων για διπλώματα ευρεσι-τεχνίας και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών – μια εντυπωσιακή γκάμα δεξιοτήτων που εγγυάται μια αξιολόγηση από ειδικούς, για το κάθε θέμα ξεχωριστά.

Το Γερμανικό Βραβείο Καινοτομίας απονεμήθηκε σε 40 συνολικά κατηγορίες, χωρισμένες σε δύο κλάσεις διαγωνισμού : Excellence in Business to Consumer (Αριστεία Επιχείρησης προς καταναλωτή) και Excellence in Business to Business (Αριστεία Επιχείρησης προς Επιχείρηση).

Η εορταστική τελετή απονομής των βραβείων,  πραγματοποιήθηκε στις 24 Μαΐου 2022 στο Futurium στο Βερολίνο.


Christian Beck, Γενικός Διευθυντής της RAIMUND BECK KG :
«Είμαστε απίστευτα περήφανοι που κερδίσαμε ένα από τα πιο διάσημα και αναγνωρισμένα βραβεία καινοτομίας, το Γερμανικό Βραβείο Καινοτομίας, και που ενταχθήκαμε στις τάξεις των εμπνευσμένων νικητών. Για εμάς, το βραβείο είναι μια ισχυρή κινητήρια ώθηση και ένα κίνητρο για να συνεχίσουμε
με συνέπεια το όραμά μας να κάνουμε την τεχνολογία στερέωσης πιο βιώσιμη, αποτελεσματική και συνολικά καλύτερη. Επιπλέον, αποτελεί αναγνώριση και επιβεβαίωση της δημιουργικής και παθιασμέ-νης δουλειάς όλης της ομάδας μας ».

Η RAIMUND BECK/FASCO, αντιπροσωπεύεται στη χώρα μας από την ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΔΗΣ Α.Ε.Β.Ε., η οποία ήδη διαθέτει τα βραβευμένα προϊόντα  LIGNOLOC® στην Ελληνική αγορά.