Ξύλο-Έπιπλα: +συν 12% το 2022

Το 2022 αποδείχθηκε ιδιαίτερα θετικό για την εφοδιαστική αλυσίδα επίπλων από ξύλο στην Ιταλία, παρά τις μεγάλες αβεβαιότητες σε παγκόσμιο επίπεδο, εν μέσω δυσκολιών εφοδιασμού και των συνεπειών της ρωσο-ουκρανικής σύγκρουσης καθώς πήρξε αύξηση άνω του 12,7% σε σύγκριση με το 2021

Αυτό προκύπτει από ανακοίνωση που εκπονήθηκε από το Κέντρο Μελέτης FederlegnoArredo, η οποία δείχνει ότι η αλυσίδα. Όσον αφορά την ιταλική αγορά (αξία 35,6 δισ. ευρώ), η ανάπτυξη της εφοδιαστικής αλυσίδας έφτασε +12,3%, ιδίως χάρη στη θετική συμβολή του Wood Macrosystem, που ωθήθηκε κυρίως από τους τομείς φινιρίσματος κτιρίων (πόρτες, παράθυρα, ξύλινα πατώματα ) που επωφελήθηκαν από τα διάφορα μπόνους οικοδομής.

Οι εξαγωγές, που αποτελούν το 37% του συνολικού όγκου κύκλου εργασιών της αλυσίδας εφοδιασμού επίπλων από ξύλο, εκτιμάται ότι θα αυξηθούν κατά 13,3%, κυρίως από τις Ηνωμένες Πολιτείες (τρίτος προορισμός πίσω από τη Γαλλία και σε πολύ μικρή απόσταση από τη Γερμανία) αν και ιδιαίτερα το τελευταίο τρίμηνο του έτους είναι εμφανής μια επιβράδυνση.

Γενικότερα όλες οι κύριες αγορές παρουσιάζουν θετικό πρόσημο, με εξαίρεση τη Ρωσία, η οποία χάνει μερίδιο με την αποχώρησή της από τους δέκα πρώτους προορισμούς που αντικαταστάθηκαν από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.