Επιτυχημένο το 2016 για το SCM Group

Το 2016 ήταν ένα εξαιρετικό έτος για το SCM Group, μιας και είχε μεγάλη αύξηση των εσόδων του, αλλά και πλήθος εντυπωσιακών επενδύσεων σε Ιταλία, αλλά και σε μεγάλες αγορές σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Το SCM Group αναπτύχθηκε ακόμα περισσότερο τη χρονιά που μας πέρασε και συγκριτικά με το 2015. Τα πρώτα στοιχεία που δημοσιοποίησε το Group αναφέρουν μια αύξηση στο τζίρο η οποία αγγίζει τα 600 εκατομμύρια ευρώ.

Πέρα όμως από το οικονομικό κομμάτι, η SCM, κατόρθωσε να προβεί σε σειρά καινοτομιών πάνω στο τομέα των μηχανημάτων, αλλά και των ανθρώπινων πόρων, διατηρώντας παράλληλα μια ισχυρή εταιρική παρουσία σε παγκόσμιο επίπεδο, στο κλάδο των μηχανημάτων επεξεργασίας ξύλου, αλουμινίου, πλαστικών, μαρμάρου και γυαλιού. 

Ο Andrea Aurelli, CEO του SCM Group δηλώνει αισιόδοξος και για το 2017, πως το Group θα έχει ανοδική πορεία 

«Μπορούμε με ασφάλεια να πούμε ότι το 2016 ήταν ένα επιτυχημένο έτος για την εταιρεία μας», δήλωσε ο Andrea Aureli, CEO του SCM Group, με τα νούμερα να επιβεβαιώνουν τις δηλώσεις του ισχυρού άντρα του Group. Και συνέχισε λέγοντας: «Είδαμε σημαντική αύξηση στα κέρδη μας. Από τα συνολικά 600 εκατομμύρια, τα 400 εκατομμύρια προήλθαν από τη βιομηχανία του ξύλου. Μια αύξηση, η οποία ξεπερνάει κατά πολύ αυτή που σημειώθηκε γενικά στη συγκεκριμένη αγορά. Κάτι που αποτελεί την καλύτερη απόδειξη πως η ποιότητα των προϊόντων που παράγει η εταιρεία μας είναι αναγνωρισμένη σε παγκόσμια κλίμακα». 

Παγκόσμια και ηχηρή παρουσία

Η επιτυχία της SCM βασίζεται κατά πολύ στην δέσμευση της φίρμας να προσφέρει εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα σε κάθε αγορά που δραστηριοποιείται. Έξω από την αγορά της Ιταλίας οι τζίροι διπλασιάστηκαν το προηγούμενο έτος, με το SCM Group να προβαίνει σε μια σειρά επενδύσεων σε όλο τον κόσμο. Μια από τις πιο σημαντικές επενδύσεις ήταν η ενοποίηση του παραρτήματος της Αυστραλίας με τον ιστορικό dealer της αυστραλιανής αγοράς, Gabbett. Κίνηση που ενίσχυσε ακόμα περαιτέρω τη φίρμα. Επιπλέον, δημιουργήθηκε κι ένα νέο σημείο κεντρικής διανομής στην Kuala Lumpur, έπειτα από τη συγχώνευση δυο υποκαταστημάτων σε Σιγκαπούρη και Μαλαισία. Η κίνηση αυτή ενίσχυσε ακόμα περισσότερο την SCM στην ήπειρο της Ασίας. Αναμφίβολα η αγορά της Ασίας ήταν μια από τις κυριότερες για την SCM, σημειώνοντας εντυπωσιακά νούμερα τζίρων. Κερασάκι στην τούρτα, η μεγάλη συμφωνία για την κατασκευή ενός μεγάλου εργοστασίου για την παραγωγή επίπλων της κινέζικης αγοράς, αλλά και η παροχή μηχανημάτων υψηλής παραγωγικότητας σε μονάδα στο Ουζμπεκιστάν, όπου μπορούν να παραχθούν 800 πόρτες σε κάθε 8ωρη βάρδια. Σε καμία των περιπτώσεων όμως δεν μπορούν να παραβλεφθούν οι αγορές των Η.Π.Α. και της Ευρώπης, οι οποίες εξακολουθούν να είναι σημαντικές για την SCM. 

Η καινοτομία, η κινητήριος δύναμη της SCM

Ένας από τους κύριους πυλώνες του SCM Group, είναι η καινοτομία στην οποία επενδύει πολλά το Group. Οι επενδύσεις που γίνονται στο τμήμα του R&D, είναι μεγάλες. Η πλέον σημαντική είναι το νέο concept που η εταιρεία το ονομάζει Furniture on Demand. Μια πραγματική καινοτομία, η οποία αναμένεται να ανοίξει νέους επιχειρηματικούς ορίζοντες στην SCM. Τον Απρίλιο στο εμπορικό κέντρο Brianza, εγκαταστάθηκε ένα πραγματικό mini εργοστάσιο, το οποίο προσέφερε live παραγωγή επίπλων για τους πελάτες του εμπορικού κέντρου, οι οποίοι είχαν την δυνατότητα να παραγγείλουν το έπιπλο της αρεσκείας τους, στις διαστάσεις και στο χρώμα που επιθυμούσαν. Αναμφίβολα και σύμφωνα με τους ιθύνοντες της εταιρείας, το 2017 θα είναι μια εξίσου καλή χρονιά, με πλήθος νέων προϊόντων και συνεργασιών να αναμένονται να υλοποιηθούν από το Group.