25 χρόνια EGGER Forum: Πηγή έμπνευσης για πελάτες από όλο τον κόσμο, με το «The Moving Tree» ως νέο σημείο αναφοράς

Mε επιτυχία ολοκληρώθηκε για ακόμα μια χρονιά το 2ήμερο press event της EGGER που οργανώθηκε 11 και 12 Ιανουαρίου στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο St. Johann της Αυστρίας. Εκπρόσωποι τύπου από κάθε χώρα έδωσαν το παρόν στην εκδήλωση . Από την Ελλάδα καλεσμένο το περιοδικό ΕΠΙΠΛΕΟΝ το οποίο μεταφέρει την μοναδική εμπειρία μέσα από τις σελίδες του.

Το EGGER Forum ξεκίνησε πριν από 25 χρόνια στις κεντρικές εγκαταστάσεις της εταιρείας στο St. Johann στο Τιρόλο και ολοκληρώθηκε φέτος με αφορμή το λανσάρισμα της νέας συλλογής 24+. Εκτός από την παρουσίαση της Συλλογής, στο forum παρουσιάστηκε επίσης η συνεργασία με δύο κορυφαίους κατασκευαστές υλικών, της BLUM και της HÄFELE, με ένα καθοριστικής σημασίας έργο με την ονομασία «The Moving Tree».

Από τα επίσημα εγκαίνιά του το φθινόπωρο του 1998, το EGGER forum στο St. Johann . προσελκύει εδώ και 25 χρόνια πελάτες από όλο τον κόσμο. Έως και 10.000 επισκέπτες έρχονται κάθε χρόνο στην έδρα της EGGER, και όχι μόνο λόγω του υπέροχου αλπικού τοπίου έχοντας υποδεχθεί συνολικά όλα αυτά τα χρόνια περισσότερους από 250.000 επισκέπτες.

Χάρη στις ολοκληρωμένες λύσεις και με ιδέες σχεδιασμού που συμβαδίζουν με την εποχή, η EGGER έχει καθιερώσει το forum ως τόπο έμπνευσης για τον διεθνή σχεδιασμό επίπλων και εσωτερικών χώρων, λανσάροντας την νέα διακοσμητική συλλογής 24+. Στο πλαίσιο της συνολικής αναδιαμόρφωσης, η EGGER ανέπτυξε περαιτέρω την παρουσίασή της, η οποία, σε συνδυασμό με την έννοια της κυλιόμενης συλλογής, καθιστά εύκολη την επικαιροποίηση των διαφόρων διακοσμητικών υλών και των επίπλων εφαρμογής. Ο Hubert Höglauer, επικεφαλής του τμήματος μάρκετινγκ και διαχείρισης προϊόντων για έπιπλα και διακόσμηση εσωτερικών χώρων του ομίλου EGGER τόνισε επίσης:

«Οι παρουσιάσεις των συλλογών μας και η ετήσια εσωτερική έκθεση EGGERZUM προσελκύουν πολλούς πελάτες από τη βιομηχανία επίπλων, καθώς και τους συνεργάτες διανομής μας αλλα και πολυάριθμες ομάδες ξυλουργών και τεχνιτών στο St. Johann i. T. Ο διάλογος με αρχιτέκτονες και σχεδιαστές σε διάφορες εκδηλώσεις του φόρουμ είναι πολύ πολύτιμος για εμάς. Υποδεχόμαστε επίσης κάθε χρόνο πολυάριθμα σχολεία, πανεπιστήμια και εκπαιδευτικά ιδρύματα».

«Το κινούμενο δέντρο»: Micro Living και Circular Living στην τέλεια αλληλεπίδραση του φωτός και του υλικού

Το Micro Living και το Circular Living είναι δύο όροι που αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερη σημασία τα τελευταία χρόνια. Η ισχυρή τάση που επικρατεί στην αγορά μας επιβάλλει να επανεξετάσουμε τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η διαβίωση. Στο πλαίσιο της αναδιαμόρφωσης του Φόρουμ στην περιοχή St. Johann , η EGGER και η HÄFELE έδωσαν ζωή σε αυτές τις δύο έννοιες σε ένα κοινό έργο με τη μορφή ενός υπερμεγέθους κορμού δέντρου που μπορεί να περπατηθεί και να κατοικηθεί: «Το κινούμενο δέντρο». Χάρη στην αρθρωτή διαμόρφωσή του, η εγκατάσταση προσφέρει τη δυνατότητα ευέλικτης, άνετης διαβίωσης στον μικρότερο χώρο και παρουσιάζει λύσεις για την ένταση μεταξύ φουτουρισμού και αισθητικής. Πάνω απ’ όλα, η χρήση μικρού αριθμού υλικών υψηλής ποιότητας προσδίδει στο δωμάτιο μια αίσθηση ηρεμίας και οικιακής άνεσης, ενώ παράλληλα επιτρέπει ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων σχεδιασμού. Ένα ουσιαστικό χαρακτηριστικό, ειδικά για το Micro Living. Ο συνδυασμός διαφορετικών διακοσμητικών από τη νέα διακοσμητική συλλογή 24+ της EGGER δημιουργεί ένα σύγχρονο εσωτερικό, ενώ μια ψηφιακή εκτύπωση σε OSB, το DecoWall, δημιουργεί την αυθεντική εξωτερική εμφάνιση ενός κορμού δέντρου.

Το «The Moving Tree» είναι ένα συναρπαστικό κοινό έργο μεταξύ της EGGER και της HÄFELE, το οποίο συνδυάζει τις τελευταίες εξελίξεις προϊόντων και λύσεις και από τις δύο εταιρείες και έχει ως στόχο να προσφέρει στους πελάτες μας έμπνευση για τα δικά τους προβλήματα», εξηγεί ο Hubert Höglauer. Το Moving Tree οφείλει το ιδιαίτερο όνομά του στην καινοτόμο τεχνολογία μαγνητικής αιώρησης της HÄFELE. Με ένα μόνο δάχτυλο χωρίς πρόσθετη χρήση ηλεκτρικού ρεύματος, ο αρθρωτός οικιστικός σχεδιασμός, που ζυγίζει έως και 2 τόνους, μπορεί εύκολα να αποσπαστεί και να γνωρίσει την εμπειρία από όλες τις πλευρές. Αυτό σημαίνει ότι και τα τρία μέρη του Moving Tree μπορούν να εξεταστούν λεπτομερώς. Τα τρία μέρη του κορμού του δέντρου χωρίζονται στους ακόλουθους τομείς εφαρμογής. Εκτός από μια κουζίνα, το Moving Tree διαθέτει έναν έξυπνα σχεδιασμένο χώρο διαβίωσης με άνετες, ευέλικτες επιλογές για εργασία και ύπνο, καθώς και έναν πολυλειτουργικό χώρο εισόδου με μπάνιο και WC. Η μοναδική βιτρίνα συνδυάζει έτσι την ποικίλη γκάμα των τελευταίων διακοσμητικών, επιφανειών και τεχνολογιών της EGGER με τον σχεδιασμό, το design, τη δικτύωση και τη λειτουργικότητα της HÄFELE.

Η αλληλεπίδραση του φωτός και των υλικών για εξατομικευμένη οικιστική άνεση

Το Micro Living και το Circular Living απαιτούν μια υπεύθυνη προσέγγιση των υλικών και του φωτός. Ενώ το φως είναι σημαντικός παράγοντας για την άνεση των κατοικιών, παίζει επίσης βασικό ρόλο στην αντίληψη μιας επιφάνειας. Η ένταση, η φασματική σύνθεση και η κατεύθυνση του φωτός είναι καθοριστικές για την εμφάνιση. Η απαραίτητη γνώση της αλληλεπίδρασης μεταξύ φωτισμού και υλικών επιφανειών είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος για τον χρήστη στο χώρο ήδη από το στάδιο του σχεδιασμού. Με αυτό το σκεπτικό, η EGGER, μαζί με την BARTENBACH και την NIMBUS, τον ειδικό στον φωτισμό από την HÄFELE, εγκαινίασε το 2019 τη μελέτη «Light & Material». Μια ολοκληρωμένη έκθεση της μελέτης και η σχετική παρουσίαση των αποτελεσμάτων αναμένεται μετά την επίσημη ολοκλήρωση της μελέτης από την εμπορική έκθεση BAU 2025 στο Μόναχο.

25 χρόνια EGGER Forum με το κορυφαίο γεγονός «The Moving Tree»

Χάρη στις τακτικές προσαρμογές και ενημερώσεις, το Φόρουμ EGGER παρέχει εδώ και 25 χρόνια μια επισκόπηση της Διακοσμητικής Συλλογής EGGER, καθώς και συγκεκριμένες λύσεις εφαρμογής για έμπνευση.

«Το κινούμενο δέντρο» είναι το νέο σημείο αναφοράς στο Φόρουμ EGGER: Ο κατοικήσιμος κορμός δέντρου είναι μια απάντηση στις τάσεις Micro Living και Circular Living, προσφέροντας ευέλικτη και άνετη διαβίωση στο μικρότερο χώρο χάρη στον αρθρωτό σχεδιασμό του.

Το φως είναι σημαντικός παράγοντας για την άνεση διαβίωσης και την αντίληψη των επιφανειών. Μια μελέτη που δρομολογήθηκε από τις EGGER, BARTENBACH και NIMBUS με θέμα «Φως & Υλικό» έχει ως στόχο να παράσχει πληροφορίες σχετικά με την αλληλεπίδραση των εγγενών ιδιοτήτων των υλικών και των αισθητικών αποτελεσμάτων, προκειμένου να υλοποιηθούν με στοχευμένο τρόπο οι υλικές και χωρικές εμφανίσεις.

Παρουσίαση στην αγορά της νέας διακοσμητικής συλλογής 24+

Η EGGER παρουσιάζει μια νέα, κυλιόμενη ιδέα συλλογής για διανομείς, αρχιτέκτονες και κατασκευαστές.

Εμπνευσμένες νέες παρουσιάσεις, καθιερωμένα διακοσμητικά, βιώσιμα προϊόντα για ένα υγιεινό σπίτι, ένα ευρύ φάσμα ψηφιακών υπηρεσιών και καινοτόμες συμβουλές διακόσμησης – αυτοί είναι οι ακρογωνιαίοι λίθοι της νέας Decorative Collection 24+ που λανσάρει στην αγορά τον Φεβρουάριο του 2024.

Με τη Decorative Collection για διανομείς, αρχιτέκτονες και κατασκευαστές, ο όμιλος EGGER βρίσκεται εδώ και χρόνια στο δρόμο της επιτυχίας. Με το λανσάρισμα της Decorative Collection 24+, ο παγκόσμιος κατασκευαστής υλικών με βάση το ξύλο προσθέτει ένα νέο κεφάλαιο σε αυτή την ιστορία επιτυχίας. «Διανύουμε δύσκολους καιρούς. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια σημαδεύτηκαν από αλλαγές και αβεβαιότητα. Οι ιδιαίτερες απαιτήσεις της αγοράς, το δυναμικό ανταγωνιστικό περιβάλλον και οι ταχέως μεταβαλλόμενες τάσεις μάς καθόρισαν να επανεξετάσουμε πλήρως την έννοια της Decorative Collection και να βασιστούμε στα δυνατά σημεία της EGGER», λέει ο Hubert Höglauer, επικεφαλής της Διεύθυνσης Διαχείρισης Προϊόντων και Μάρκετινγκ Επίπλων και Σχεδιασμού Εσωτερικών Χώρων.

Με τη Decorative Collection 24+, η EGGER παρουσιάζει για πρώτη φορά μια κυλιόμενη συλλογή. Αυτό σημαίνει ότι θα ανανεώνεται το πολύ κάθε δύο χρόνια, αλλά δεν θα υπάρχει μια εντελώς νέα έκδοση. «Αυτή η κυλιόμενη ιδέα μας επιτρέπει να αντιδρούμε ταχύτερα στις νέες τάσεις, τις νέες επιρροές και τις νέες καινοτομίες προϊόντων. Παρά τους μικρότερους κύκλους ενημέρωσης, εγγυόμαστε ότι όλες οι νέες εισαγωγές θα παραμείνουν στη σειρά για τουλάχιστον τέσσερα χρόνια. Αυτό παρέχει ασφάλεια προγραμματισμού για τα έργα των πελατών μας», συνοψίζει ο Hubert Höglauer την ιδέα της Decorative Collection. Οι συνεργάτες διανομής της EGGER, καθώς και οι αρχιτέκτονες και οι κατασκευαστές λαμβάνουν έτσι ένα παγκοσμίως ομοιόμορφο χαρτοφυλάκιο διακόσμησης και προϊόντων που συμβαδίζει πάντα με την εποχή. Οι περιφερειακές ανάγκες καλύπτονται μέσω τοπικών προγραμμάτων αποθεμάτων.