Κουζίνες χωρίς μονάδες τοίχου

Τα απλά, μινιμαλιστικά σχέδια κουζινών χωρίς μονάδες τοίχου μαγεύουν τους influencers και τους ακόλουθους τους με αποτέλεσμα πολλοί πελάτες να αναζητούν τις σύγχρονες λύσεις για τα σπίτια τους.

Περισσότερος χώρος στον τοίχο με κουκούλα ανύψωσης οροφής

Εάν δεν θέλετε να χτίσετε τους τοίχους στην κουζίνα σας με ντουλάπια και καπάκια, πρέπει να βρείτε μια άλλη λύση για χώρο αποθήκευσης και αποτελεσματικά συστήματα εξαγωγής αέρα. Μια επιλογή για τη δημιουργία περισσότερου ελεύθερου χώρου είναι το καπό του Skyline Frame ανυψωτικού καλύμματος από την Berbel.

Πίσω από τη βιομηχανική γοητεία του φαινομενικά πλωτού καπό, υπάρχει περίπλοκη τεχνολογία που συνδυάζει τον καθαρισμό του αέρα με το στυλ. Ο Karl von Bodelschwingh, Διευθύνων Σύμβουλος της Berbel σημειώνει: “Προσφέρουμε στους πελάτες το κερασάκι στην τούρτα για εξοπλισμό κουζίνας και προστιθέμενη αξία για την premium κατηγορία.”

Ένα χαρακτηριστικό του Skyline Frame είναι ο ατομικά ρυθμιζόμενος φωτισμός εφέ. Μπορεί να ρυθμιστεί από σχεδόν λευκό, γαλαζωπό έως ζεστό χαλκό μέσω τηλεχειριστηρίου και δημιουργεί την τέλεια ατμόσφαιρα ανάλογα με το επιθυμητό σενάριο. Η βολική λειτουργία ανύψωσης προσφέρει επίσης χώρο για το κεφάλι και ξεχωριστά ρυθμιζόμενη απόσταση από την εστία για κάθε χρήστη.

Εντοιχισμένες κουζίνες που συνδυάζουν μαγείρεμα και διαβίωση

Ο σχεδιασμός κουζινών υψηλής ποιότητας και συσκευών κουζίνας αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του καλού γούστου. Αλλά οι τεχνολογικές καινοτομίες που απλοποιούν την καθημερινή ζωή είναι επίσης πιο απαιτητικές από ποτέ. Σήμερα, οι απαιτήσεις των πελατών συμβαδίζουν με νέες χωρικές έννοιες που συνδέουν το σαλόνι με την κουζίνα.

Οι κατασκευαστές ανταποκρίνονται σε αυτό σχεδιάζοντας τις κουζίνες να είναι πιο «σπιτικές»: μια κουζίνα σήμερα δεν μοιάζει πλέον μόνο με κουζίνα. Ένα στοιχείο σχεδιασμού που συχνά εξαφανίζεται σε νέα σχέδια κουζίνας είναι οι κλασικά σχεδιασμένες μονάδες τοίχου. Για να εναρμονίζουν περισσότερο την κουζίνα με το καθηστικό και να της δώσουν μια καθαρή, μινιμαλιστική εμφάνιση, οι πελάτες προτιμούν να διακοσμούν ελεύθερα τους τοίχους με έργα τέχνης, διακοσμητικά στοιχεία ή αέρινα ράφια.

Για να διασφαλιστεί ότι δεν θα λείπει χώρος αποθήκευσης, κατασκευαστές όπως ο Schüller έχουν αναπτύξει κουζίνες που, για παράδειγμα, διαθέτουν περισσότερο χώρο αποθήκευσης για αξεσουάρ μαγειρέματος μέσω μεγαλύτερου βάθους συρταριού, ενώ ταυτόχρονα αναμιγνύονται με το καθιστικό με ανοιχτό σχεδιασμό. Ο στρογγυλός σχεδιασμός της κουζίνας Biella θυμίζει επίσης αμερικανικό δείπνο, για τους λάτρεις της αμερικανικής κουλτούρας.

Δύο σε ένα: επαγωγική εστία με ενσωματωμένο ανεμιστήρα εξαγωγής

Εάν οι χώροι μαγειρέματος, εστίασης και διαμονής συγχωνευτούν μεταξύ τους ένας ισχυρός απορροφητήρας είναι απαραίτητος. Ταυτόχρονα, οι συσκευές πρέπει να συνδυάζονται με το περιβάλλον των επίπλων όσο το δυνατόν πιο αρμονικά. Δεν είναι λοιπόν περίεργο που οι εστίες με διακριτικά ενσωματωμένους ανεμιστήρες τραπεζιών αποτελούν το μέτρο όλων των πραγμάτων για όλο και περισσότερους χρήστες. Το νέο σύστημα εξαγωγής PowerFlex XL από τη Miele, για παράδειγμα, διαθέτει δύο γενναιόδωρες επαγωγικές ζώνες δεξιά και αριστερά από τον ανεμιστήρα εξαγωγής, η κάθε μία από δύο ζώνες μαγειρέματος.

Η τεχνολογία εξαερισμού με ενεργειακά αποδοτικό κινητήρα Eco εξάγει αξιόπιστα τις οσμές όπου εμφανίζονται και κρύβεται αόρατα στο ντουλάπι της βάσης. Με τη λειτουργία Con@ctivity, οι ανεμιστήρες μαγειρέματος μπορούν να επικεντρωθούν πλήρως στο μαγείρεμα, καθώς η έξοδος του συστήματος εξαερισμού προσαρμόζεται αυτόματα στην πραγματική ενέργεια μαγειρέματος. Είναι δυνατή η λειτουργία του αέρα εξάτμισης ή του ανακυκλωμένου αέρα, το οποίο είναι επίσης ιδανικό για κτίρια με υψηλή θερμομόνωση. Κάτω από τη μάσκα εξαερισμού, ένα φίλτρο με ανοξείδωτο μεταλλικό φίλτρο λίπους δέκα στρωμάτων εξασφαλίζει τον καλύτερο δυνατό διαχωρισμό λίπους.

Για καθαρισμό, το κουτί μπορεί απλά να αφαιρεθεί και να τοποθετηθεί στο πλυντήριο πιάτων. Το αποκλειστικό Miele CleanCover πίσω από τα φίλτρα λίπους έχει λεία επιφάνεια χωρίς αιχμηρά μεταλλικά άκρα. Καθαρίζεται εύκολα και προστατεύει από την επαφή με καλώδια και μέρη κινητήρα. Εάν κάτι έχει βράσει και πέσει στον άξονα εξαερισμού, το υγρό διατηρείται σε ένα δίσκο στάγδην.

Τεχνικά χαρακτηριστικά για αποθήκευση

Οι σύγχρονες κουζίνες σήμερα ορίζονται από τη μινιμαλιστική αισθητική, τα αποκλειστικά υλικά και την ιδιαίτερη ποιότητα κατασκευής και λειτουργούν μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Το συρτάρι AvoriTech της Hettich με πλαίσιο 8 mm και πίσω πάνελ πληροί ακριβώς αυτές τις απαιτήσεις για απαιτητικούς πελάτες. Και η αρχή της πλατφόρμας επιτρέπει την εύκολη εφαρμογή προσαρμοσμένων εκδόσεων και παραλλαγών υλικού.

Ο κατασκευαστής πολυτελών κουζινών Poggenpohl διαθέτει ήδη μια έκδοση σε κομψό, ανοδιωμένο αλουμίνιο. Εδώ, ένας συγχρονισμός προστατευμένου χαλύβδινου καλωδίου της σχετικής πλατφόρμας οδηγού Actro YOU εξασφαλίζει την ομαλή λειτουργία του συρταριού. Με αυτόν τον τρόπο, το σύστημα επιτυγχάνει υψηλή πλευρική σταθερότητα και ελάχιστη χαλάρωση ακόμη και για βαριά τραβήγματα βάρους έως 70 κιλά-ιδανικά για μονάδες βάσης με μεγαλύτερο βάθος.