Προσαρμοσμένο σύστημα τοίχου από ξύλο μπαμπού από την BamCore

Το σύστημα τοίχου BamCore Prime αντικαθιστά το παραδοσιακό δομικό πλαίσιο που βασίζεται σε μη βιώσιμα ξύλινα στηρίγματα με ένα ισχυρότερο και πιο βιώσιμο σύστημα βάσης από μπαμπού για εσωτερικούς τοίχους

Το BamCore Prime Wall System χρησιμοποιεί πράσινα μηχανικά υβριδικά δομικά πάνελ από μπαμπού είναι ισχυρά και υψηλής απόδοσης ενώ παρέχουν το χαμηλότερο δυνατό αποτύπωμα άνθρακα.

Το πάνελ με σύστημα Prime Wall εξαλείφει πάνω από το 80% των καρφιών, των κεφαλών και των στύλων ξύλου για να μειώσει τη θερμική γεφύρωση και τη διαρροή αέρα. Αυτή η λύση πλαισίωσης με διπλό πάνελ είναι κατάλληλη για κοινόχρηστους εσωτερικούς τοίχους σε διαμερίσματα, ξενοδοχεία, γραφεία κ.λπ. καθώς η απλή εξάλειψη των συμβατικών ξύλινων πλαισίων των πάνελ βελτιώνει σημαντικά το ακουστικό περιβάλλον. Επιπλέον, το Prime Wall System της BamCore με βάση το μπαμπού μειώνει τον κίνδυνο μούχλας.

«Στην BamCore αλλάζουμε τόσο τα υλικά με τα οποία κατασκευάζουμε όσο και τις μεθόδους που κατασκευάζουμε. Μόνο κάνοντας και τα δύο μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις παγκόσμιες κρίσεις στέγασης και κλιματικής αλλαγής », δήλωσε ο Χαλ Χίνκλ, Διευθύνων Σύμβουλος της BamCore.

Πρώτον, το στρογγυλό κοίλο μπαμπού ξυλείας υποβάλλεται σε επεξεργασία σε μια κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, χαμηλή ενσωματωμένη ενεργειακή διαδικασία που δεν χρησιμοποιεί θερμότητα, χημικά ή νερό. Στη συνέχεια, κατασκευάζονται υβριδικά δομικά πάνελ από μπαμπού και άλλα κατασκευαστικά στοιχεία.

Δεύτερον, τα πάνελ BamCore κατασκευάζονται κατά παραγγελία για την εργασία κάθε πελάτη σε ακρίβεια χιλιοστών χρησιμοποιώντας προηγμένο λογισμικό μοντελοποίησης κτιριακών πληροφοριών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα λιγότερα απόβλητα και απλή και γρήγορη τοποθέτηση στον τοίχο. Το ιδιόκτητο λογισμικό επιτρέπει στην BamCore να ενσωματώνει τις διαδικασίες σχεδιασμού, προσφοράς και κατασκευής. Τα τελικά προϊόντα περιλαμβάνουν τυπωμένα μοτίβα καρφιών σε κάθε πίνακα και κινούμενα σχέδια που καθοδηγούν την εγκατάσταση μέσω smart phones.

Τρίτον, ενσωματώνοντας το σχεδιασμό, την προσφορά και την κατασκευή, η BamCore εξορθολογίζει επίσης τις ηλεκτρικές/υδραυλικές ακαθαρσίες, την εγκατάσταση θυρών και παραθύρων, τα διακοσμητικά και το ντουλάπι και μειώνοντας την ανάγκη για εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό σε πολλά επαγγέλματα. Οι κατοχυρωμένοι με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας εικονογραφικοί χάρτες MEPI μπορούν ακόμη και να εκτυπωθούν στους πίνακες για να υποδείξουν ακριβώς πού πρέπει να στερεωθεί κάθε τραχιά γραμμή.

Το σύστημα τοίχου BamCore Prime παραδίδεται αριθμημένο και προκαθορισμένο στο εργοτάξιο για κάθε πόρτα, παράθυρο, διακόπτη και άνοιγμα εξόδου. Μόλις τοποθετηθεί η κάτω πλάκα, μεμονωμένα πάνελ πλάτους 4 τοποθετούνται στη θέση τους ανάλογα με τον αριθμό που εκτυπώνεται σε αυτά και καρφώνονται μεταξύ τους. Χρειάζεται ελάχιστη ή καθόλου περικοπή θέσης εργασίας.

Η BamCore αγοράζει μπαμπού μόνο από προμηθευτές πρώτων υλών βιώσιμης συγκομιδής κυρίως από λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες και προσπαθεί για υψηλή βιωσιμότητα καθ ‘όλη τη διαδικασία παραγωγής.