Όλα για τη σειρά Mathera της Saib

Με τη σειρά Mathera, η διαδικασία ανακύκλωσης υλικών προσεγγίζει το σύμπαν του σχεδιασμού. Εμπνευσμένη από την ομορφιά της φύσης, η συλλογή υπόσχεται πρωτοφανείς σχεδιαστικές λύσεις, μεταφέροντας την υλική συνέπεια και τα χρωματικά εφέ των υλικών από πέτρα στην επιφάνεια του αναγεννημένου ξύλινου πάνελ.

Το καινοτόμο έργο της συλλογής Mathera , αφιερωμένο στον κόσμο των επίπλων και της εσωτερικής διακόσμησης, ατενίζει το μέλλον: μια συλλογή με έντονο απτικό και συναισθηματικό αντίκτυπο που χαρακτηρίζεται από την εκφραστική δύναμη των φυσικών υλικών.

Ένας νέος τύπος πάνελ, τεχνολογικά προηγμένος, που σηματοδοτεί μια αποφασιστική εξέλιξη σε σύγκριση με τις custom συλλογές HPL χάρη στο σημαντικά χαμηλότερο βάρος. Ικανό να απλοποιήσει σημαντικά τις λειτουργίες μεταφοράς και εγκατάστασης και τη δυνατότητα 100% επανάχρησης στο τέλος της ζωής του.

Η συλλογή Mathera διακρίνεται σε 3 υποκατηγορίες και συνολικά 20 κωδικούς (10 αποχρώσεις σε πάχη των 18mm και 38mm) που παρουσιάζουν διαφορετικές υφές, χρωματισμούς, ισορροπίες και είναι εμπνευσμένες από διαφορετικά στοιχεία της φύσης. Επίσης τα πάνελ Mathera των 38mm χάρη στην ανθυγρή τους φύση μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως πάγκοι κουζίνας.

Selce

Εμπνευσμένη από τον κόσμο της σχισμένης πέτρας, η Selce επεξεργάζεται τις αισθητικές ιδιότητες του σχιστόλιθου με μια πρωτότυπη και δημιουργική προσέγγιση, υπονοώντας κατευθυντικά εφέ υφής και ρυθμικούς κυματισμούς παρόμοιους με αυτούς που εντυπώνονται σε πέτρινες επιφάνειες από εργασίες λατομείου. Η χρωματική κλίμακα περιλαμβάνει τρεις εντάσεις του γκρι που κυμαίνονται από μεσαίους έως πιο σκούρους τόνους.

Gipso

Τα απαλά επιφανειακά εφέ που αρθρώνονται μέσα από μια παλέτα από παστέλ χρώματα, εκφράζουν την προσωπικότητα του Gipso. Ένα ουδέτερο φινίρισμα που ερμηνεύει εκ νέου την εύπλαστη σύσταση της κιμωλίας και τη φύση της ως μαλακό ορυκτό ασβεστολιθικής προέλευσης. Κινούμενη από έναν ελαφρύ δυναμισμό και μονοχρωματικούς τόνους, η υφή παρουσιάζεται ως λεπτεπίλεπτη και μεταξένια στην αφή.

Areia

Διακρινόμενη από μια πιο ομοιόμορφη και συμπαγή υφή, η Areia ερμηνεύει εκ νέου το εκφραστικό λεξιλόγιο και τις τεχνικές σφυρηλάτησης που εφαρμόζονται παραδοσιακά στον ψαμμίτη, παραπέμποντας σε τρισδιάστατα ανάγλυφα. Η γκάμα των τόνων, ισορροπημένη μεταξύ ψυχρών και ζεστών χρωμάτων, είναι το αποτέλεσμα μιας υλιστικής και χρωματικής διαστρωμάτωσης που εναλλάσσει την ομοιογενή διαβάθμιση της βάσης με την τυχαία εφαρμογή αντίθετων κόκκων ορυκτών, που κατανέμονται ακανόνιστα στην επιφάνεια για να αναπαράγουν την τυχαιότητα της φύσης.

 

Ελευθερίου Α.Ε
Κεντρικά: 2o χλμ. Συμμαχικής Οδού Διαβατών – Ωραιοκάστρου, 570 08 Ιωνία, Θεσσαλονίκης
Τ: +30 2310 781 822, +30 2310 782 272
Ε: 📧 info@eleftheriou-sa.gr
W: eleftheriou-sa.gr