Cleaf – Rotpunkt | Κοινό ιταλογερμανικό σχεδιαστικό όραμα

Οι Cleaf και Rotpunkt έχουν ένα σχεδιαστικό όραμα και μια βιομηχανική μέθοδο που εξηγούν καλά την ιταλική και γερμανική προσέγγιση στα έπιπλα.

Ο Roberto Caspani και ο Andreas Wagner μιλούν για ορισμένες πτυχές της συνεργασίας των δύο εταιρειών.

Οι κουζίνες ROTPUNKT

«Τα χαρακτηριστικά που καθορίζουν μια κουζίνα Rotpunkt είναι η βιωσιμότητα και η προσαρμογή. Από το 2017 οι δράσεις μας βασίζονται στους 17 παγκόσμιους στόχους του ΟΗΕ για βιώσιμη ανάπτυξη της Ατζέντας 2030, τους λεγόμενους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης. Αυτή η απόφαση έχει ήδη φέρει στο φως πολλές καλές ιδέες – συμπεριλαμβανομένων ορισμένων τεχνικών καινοτομιών. Για παράδειγμα, μπορούμε να παράγουμε σε μέγεθος παρτίδας 1 στην τοποθεσία Getmold και έτσι να μειώσουμε σημαντικά την ποσότητα των απορριμμάτων υλικών. Όλα τα πάνελ που χρησιμοποιούμε, συμπεριλαμβανομένων αυτών της Cleaf, έχουν πιστοποίηση FSC®. Όσον αφορά την προσαρμογή, κάθε χρόνο εισάγουμε νέες επιφάνειες επειδή εμπιστευόμαστε τη δύναμη των υλικών να δίνουν μια νέα εμφάνιση χωρίς να αλλάζουν το σχήμα. Τέλος, το ύψος των κουζινών μας είναι 91 cm και όχι 80 cm. Βλέπουμε ότι είναι πιο άνετο να διαχειρίζεσαι την προετοιμασία του φαγητού», λέει ο Andreas Wagner (Rotpunkt) και συνεχίζει:

Η συνεργασία

«Η συνεργασία γεννήθηκε το 2011 με την ιδέα να δώσουμε ένα νέο πρόσωπο στις κουζίνες μας. Σε αυτά τα δώδεκα χρόνια οι κουζίνες μας έχουν αλλάξει και σε ορισμένες τεχνικές πτυχές. Και οι επιφάνειες Cleaf στη γκάμα μας έχουν αυξηθεί σημαντικά. Θέλουμε να είμαστε οι πρώτοι μεταξύ των παραγωγών κουζίνας Made in Germany που θα λανσάρουν νέες προτάσεις όσον αφορά τα απτικά και οπτικά εφέ. Για το faced panel και το laminate μπορώ να πω ότι το Cleaf εκφράζει ένα επίπεδο avant-garde που κανείς άλλος δεν φτάνει. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συναντηθούμε με την ομάδα Ε&Α για να επιλέξουμε τα εφέ που πιστεύουμε ότι είναι πιο ενδιαφέροντα για τα προϊόντα μας».

Από την πλευρά του ο says Roberto Caspani (Cleaf ) λέει:

«Η βιομηχανική προσέγγιση του Rotpunkt και η έρευνα της καινοτομίας ήταν άμεσα ενθαρρυντικά στοιχεία για την έναρξη της συνεργασίας. Σε αυτά τα δώδεκα χρόνια μεγαλώσαμε μαζί, βήμα βήμα, γνωρίζοντας ο ένας τον άλλον όλο και περισσότερο. Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος για το ταξίδι που κάναμε μαζί και για τις ιδέες που περάσαμε ο ένας στον άλλο. Η διατήρηση της ιταλικής μας ταυτότητας καλύπτοντας παράλληλα τις ανάγκες της γερμανικής αγοράς είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα διαδικασία που μπορούμε να προχωρήσουμε και χάρη στη συνεργασία με την Rotpunkt».

Οι νεοτερισμοί της χρονιάς

«Για τη γερμανική αγορά, ο Σεπτέμβριος είναι ο πιο σημαντικός μήνας. Η μορφή έκθεσης του Küchenmeile, η ανοιχτή εβδομάδα των εκθεσιακών χώρων των κύριων Γερμανών κατασκευαστών κουζίνας που βρίσκονται κατά μήκος του μιλίου ανατολικά του Ανόβερου, είναι η πιο σημαντική στιγμή για να συναντήσουμε πελάτες και να τους παρουσιάσουμε τις καινοτομίες. Σίγουρα θα συμπεριλάβουμε μερικές νέες επιφάνειες Cleaf» λέει ο Andreas Wagner ενώ με τη σειρά του ο Roberto Caspani σημειώνει: «Φέτος η παρουσία τόσο του Salone del Mobile όσο και του Interzum μας δίνει τη σωστή ενέργεια για να ξεκινήσουμε με τον καλύτερο τρόπο την τελευταία μας έρευνα για επιφάνειες. Θα παρουσιάσουμε δύο νέες υφές, αλλά δεν θέλω να αποκαλύψω τίποτα ακόμα».