Εξαιρετικά αποτελέσματα από τα event του CATAS

Το ιταλικό ερευνητικό κέντρο στις αρχές Οκτωβρίου διοργάνωσε μια σειρά εκδηλώσεων στο Μιλάνο, όπου μια σειρά ομιλητών μίλησαν για τις νέες επιφάνειες, καθώς και τα νέα δεδομένα που τις διέπουν.

Το πρώτο «ραντεβού» έφερε τον τίτλο «Οι επιφάνειες για τα έπιπλα, την εσωτερική διακόσμηση και η εξέλιξη αυτών», όπου κύριος ομιλητής ήταν ο Franco Bulian, αναπληρωτής διευθυντής του κέντρου, ο οποίος κι ανέλυσε διεξοδικά το εν λόγω ζήτημα. Τον κ. Bulian, ακολούθησαν η Debora Tiberio κι ο Claudio Caon, όπου όλοι οι ομιλητές ανέλυσαν σε βάθος το εν λόγω ζήτημα, καθώς και ποιες οι προοπτικές γύρω από τις επιφάνειες στο άμεσο μέλλον. Η παραπάνω διάλεξη δόθηκε στις κεντρικές εγκαταστάσεις του CATAS, όπου και την παρακολούθησαν περίπου 50 προσκεκλημένοι.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, τέθηκαν μια σειρά από ερωτήματα τα οποία είναι αρκετά σημαντικά για τις επιφάνειες των επίπλων. Αυτό που απασχόλησε περισσότερο τους ομιλητές, είναι πως οι επιφάνειες για τα έπιπλα και την εσωτερική διακόσμηση δεν πρέπει να είναι μόνο ευπαρουσίαστες, αλλά να αντέχουν και σε βάθος χρόνου. Σαφέστατα και η εμφάνιση παίζει πρωταρχικό ρόλο, μιας και ο πελάτης είναι το πρώτο πράγμα που αντιλαμβάνεται και πολλές φορές αποτελεί το τελικό κριτήριο για το αν θα επιλέξει ένα προϊόν ή όχι. Αλλά αν πίσω από την όμορφη εμφάνιση κρύβεται μια σοβαρή κακοτεχνία, τότε ο πελάτης θα έχει μια άσχημη εμπειρία, η οποία θα φέρει μια σειρά αλυσιδωτών αντιδράσεων τόσο ως προς τον κατασκευαστή, ως και προς τον έμπορο!

Εξίσου ενδιαφέρουσα όμως ήταν και η δεύτερη μέρα, όπου διεξήχθη ένα επιτυχημένο workshop με θέμα: «Η αντοχή της ξυλείας και των προϊόντων ξυλείας για εξωτερική χρήση». Το εν λόγω workshop διοργανώθηκε στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Ευρωπαϊκής Τεχνικής Επιτροπής, όπου και συμμετείχαν περισσότεροι από 25 αντιπρόσωποι των οργανισμών τυποποίησης από πέντε διαφορετικές χώρες. Αφορμή για το συγκεκριμένο workshop ήταν να φανούν οι διαφορετικές απαιτήσεις των συντηρητικών ξυλείας, ώστε το τελικό προϊόν να παραμένει όσο το δυνατόν περισσότερο ανεπηρέαστο από τις καιρικές συνθήκες και για μεγάλο χρονικό διάστημα!