Εξαιρετικά αποτελέσματα για τη βιομηχανία μηχανημάτων της Ιταλίας

Ανοδικά συνεχίζει να κινείται η αγορά μηχανημάτων επεξεργασίας και κατασκευής ξύλου της Ιταλίας, μιας και 2ο τέταρτο το έτους (Απρίλιος – Ιούνιος) κινήθηκε αυξητικά κατά 21,2%.

Τα παραπάνω στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα η Acimall (H ένωση κατασκευαστών ιταλικών μηχανημάτων κι εργαλείων), προσφέροντας νότες αισιοδοξίας στον συγκεκριμένο κλάδο, μιας κι αγορά δείχνει έντονα σημάδια ανάκαμψης, αφού και το δεύτερο τέταρτο του έτους κινήθηκε ανοδικά, συγκριτικά με το ίδιο χρονικό διάστημα για το 2015.

Μελετώντας τα νούμερα βέβαια, προκύπτει ότι οι ξένες αγορές στηρίζουν σθεναρά τους Ιταλούς κατασκευαστές, μιας και οι παραγγελίες από τις αγορές του εξωτερικού ήταν αυξημένες κατά 17,2%. Όμως και η ιταλική αγορά ανακάμπτει με εξαιρετικό ρυθμό μιας και η ζήτηση αυξήθηκε κατά 30,4%.  Για το θέμα τοποθετήθηκε κι ο Dario Corbetta, διευθυντής της Acimall, ο οποίος δήλωσε: «Η αγορά κινείται ανοδικά κάτι που μας ικανοποιεί. Βέβαια, έχουμε αρκετό δρόμο ακόμα ώστε να ανακάμψουμε και να αγγίξουμε τα προ – κρίσης νούμερα».

Αυτό που συστήνει ο διευθυντής της ένωσης, «Είναι πως πρέπει να υπάρξει μια συγκρατημένη αισιοδοξία και να μελετούμε προσεκτικά τα νούμερα, ώστε να ξέρουμε που βαδίζουμε και να μπορούμε να σχεδιάσουμε προσεκτικά τα επόμενα βήματά μας. Είναι γεγονός πως η Ιταλική τεχνολογία αναγνωρίζεται από τους πελάτες του εξωτερικού. Για το λόγο αυτό πρέπει οι ιταλικές εταιρείες να συνεταιριστούν, μιας και θεωρώ ότι οι συνέργειες είναι αυτές που θα ευδοκιμήσουν στο μέλλον και θα φέρουν ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες κι ευκαιρίες».