«Έξυπνα» έπιπλα και… η ζωή είναι ωραία!

«Έξυπνα» έπιπλα και… η ζωή είναι ωραία!

Ομολογουμένως ο σχεδιασμός επίπλων τα τελευταία χρόνια έχει «ανέβει» πάρα πολύ. Πλέον συνδυάζει την εμφάνιση, με την άνεση, την πολυτέλεια αλλά και την ευελιξία, ώστε κάθε είδους έπιπλο να εναρμονίζεται με τα θέλω και τις συνήθειες του χρήστη.

Για να μιλήσουμε πιο συγκεκριμένα θα αναφερθούμε στο παράδειγμα των αυστριακών σχεδιαστών – κατασκευαστών, οι οποίοι το τελευταίο χρονικό διάστημα δίνουν ρεσιτάλ σχεδιασμού. Όπως άλλωστε σχολίασε κι ο πρόεδρος του Austrian Furniture Industry, Dr Georg Emprechtinger, «Όταν σχεδιάζουμε ένα έπιπλο, έχουμε κατά νου το τελικό προϊόν να ταιριάζει πλήρως με τα θέλω του ιδιοκτήτη του. Και πέρα από αυτό θα πρέπει να προσφέρει την απαιτούμενη και αναμενόμενη πρακτικότητα και εργονομία».

Άλλωστε, στη σημερινή εποχή είναι στη διακριτική ευχέρεια του πελάτη να ορίσει εκείνος πως αντιλαμβάνεται τη πολυτέλεια και την άνεση και άρα κατ’ επέκταση τι θέλει από το προϊόν που αγοράζει.

Εκεί που οι αυστριακοί σχεδιαστές όμως κάνουν επίδειξη των ικανοτήτων τους, είναι στο σχεδιασμό 5αστερων πολυτελών υπνοδωματίων, με απώτερο σκοπό ο τυχερός κάτοχος να απολαμβάνει έναν ποιοτικό νυχτερινό ύπνο χωρίς να υποφέρει από πόνους στη μέση και στον αυχένα. Όλα αυτά επιτυγχάνονται χάρη στην εργονομική σχεδίαση, αλλά και στη προσεκτική επιλογή ποιοτικών υλικών. Άλλωστε οι made to measure κατασκευές είναι σήμα κατατεθέν των αυστριακών κατασκευαστών, προσφέροντας παράλληλα στο χρήστη τη δυνατότητα να προσαρμόσει το χώρο του όπως εκείνος επιθυμεί. Π.χ. μπορεί να κρύψει όλο το home cinema του κατά τέτοιο τρόπο ώστε και να μην φαίνεται, αλλά και να μην χάνει τίποτε από τη λειτουργικότητά του.