LOBA και Wakol – Connected Systems: Μια ισχυρή Σύνδεση για την επιτυχία στο έργο

Καλά νέα από τα κεντρικά γραφεία των Loba και Wakol στη Γερμανία : Μέσα από εκτεταμένες δοκιμές και έντονη συνεργασία μεταξύ των τμημάτων ανάπτυξης προϊόντων, οι εταιρίες έχουν ενισχύσει το κοινό πρόγραμμα προϊόντων “Connected Systems”.-Με αυστηρότερα κριτήρια δοκιμών έχουν δημιουργήσει ένα λεπτομερή πίνακα προϊόντων ώστε να εξασφαλίσουν ασφαλέστερη εφαρμογή. Με αυτό, παρέχεται στον καταναλωτή απόλυτη σαφήνεια σχετικά με τους πιθανούς συνδυασμούς κόλλας και φινιρίσματος.

Σε αυτό το δοκιμασμένο σύστημα, τα υλικά φινιρίσματος από τη LOBA και οι κόλλες από τη Wakol είναι απόλυτα συμβατά μεταξύ τους, με εγγυημένη επιτυχία. Το κλειδί για τη συμβατότητα εντός του ΄΄Connected Systems΄΄ βρίσκεται στη βέλτιστη επιλογή των συστατικών της φόρμουλας. Αυτό εμποδίζει αξιόπιστα τη μεταπήδηση πλαστικοποιητών από την κόλλα στο φινίρισμα, το οποίο μπορεί να προκαλέσει αδυνάτισμα του φινιρίσματος- με αποτέλεσμα σκούρους αρμούς.

Οι χημικές αλληλεπιδράσεις αποκλείονται, με την προϋπόθεση ότι τα προϊόντα εφαρμόζονται επαγγελματικά και σύμφωνα με τις οδηγίες.

“Για να διασφαλίσουμε αυτήν την υψηλή ασφάλεια εφαρμογής, λαμβάνουμε υπόψη τη συμβατότητα των συστατικών κόλλας και επικάλυψης ήδη από τη φάση ανάπτυξης”, λέει ο Δρ Wolfgang Ehmann, επικεφαλής ανάπτυξης προϊόντων στην LOBA. Το τμήμα ανάπτυξης του παγκοσμίου φήμης κατασκευαστή βερνικιών “συνεργάζεται εδώ και χρόνια με την ομάδα ανάπτυξης προϊόντων της Wakol”, λέει ο Δρ Ehmann, περιγράφοντας τη σταθερή συνεργασία με στόχο την ανάπτυξη με τον διεθνώς επιτυχημένο παραγωγό κόλλας. Πολύ πριν από την κυκλοφορία στην αγορά, πραγματοποιούνται σύνθετες τεχνικές δοκιμές συστημάτων, τα αποτελέσματα των οποίων αξιολογούνται από κοινού και αρχειοθετούνται για πάνω από δέκα χρόνια.

Τα εγκεκριμένα προϊόντα υποβάλλονται επίσης σε επαναληπτικό έλεγχο κάθε 24 μήνες και στις δύο εταιρείες. Ο Δρ. Martin Schäfer, Διευθύνων Σύμβουλος Έρευνας και Ανάπτυξης στη Wakol, προσθέτει: «Εάν είναι απαραίτητες προσαρμογές στη φόρμουλα των υλικών, ανταλλάσσουμε πληροφορίες αμέσως για να διασφαλίσουμε τη συμβατότητα των συγκολλητικών μας με τα συστήματα επικάλυψης της LOBA ανά πάσα στιγμή».

Σχετικά με το LOBA

Ιδρύθηκε το 1922, το φινίρισμα και η φροντίδα δαπέδων παρκέ ήταν η βασική ενασχόληση της εταιρείας που εδρεύει στο Ditzingen κοντά στη Στουτγάρδη για σχεδόν 100 χρόνια. Η LOBA κατέχει επίσης θυγατρικές στη Βραζιλία και την Κίνα, καθώς και κοινοπραξίες με τη Wakol στην Πολωνία και τη Βόρεια Αμερική. Ο όμιλος LOBA απασχολεί σήμερα περίπου 130 άτομα, 100 από τους οποίους εργάζονται στην έδρα, στο Ditzingen. Η τεχνική αριστεία, τα προϊόντα κορυφαίας ποιότητας και ο εξαιρετικά καλά εστιασμένος προσανατολισμός στον πελάτη είναι οι βασικοί παράγοντες για την επιτυχία του ονόματος της LOBA σε περισσότερες από 60 χώρες.

Σχετικά με τον Wakol

Η Wakol GmbH αναπτύσσει, παράγει και πωλεί με μεγάλη επιτυχία συγκολλητικά υλικά για την τοποθέτηση παρκέ, βιομηχανικές κόλλες και υλικά στεγανοποίησης. Η Wakol έχει κερδίσει τη φήμη της στο εμπόριο παρκέτων, κυρίως, με τα τεχνικά ανώτερα συστήματα προϊόντων της για απαιτητικά δάπεδα όπως φελλό, παρκέ, καουτσούκ και τσόχα. Η γκάμα των προϊόντων είναι υπερσύγχρονη, φιλική προς το χρήστη και λειτουργική. Πάνω από 185 άτομα απασχολούνται στα κεντρικά γραφεία στο Pirmasens. Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο Όμιλος Wakol απασχολεί περίπου 230 άτομα. Εκτός από τη Γερμανία – η Αυστρία, η Ελβετία, η Βόρεια Αμερική και οι Κάτω Χώρες συγκαταλέγονται στις σημαντικότερες αγορές πωλήσεων. Υπάρχουν περαιτέρω εντατικές δραστηριότητες στην Πολωνία, την Ιταλία και τη Μεγάλη Βρετανία, για να αναφέρουμε μερικές. Η Wakol συμμετέχει επίσης ενεργά στις παγκόσμιες εξαγωγές.