Νέες εμπειρίες από την πράξη για τους φοιτητές του Τ. Σ.Ξ. του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας. Επίσκεψη στις εταιρίες Eliton & Cocomat

Τον περασμένο Δεκέμβριο πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη σαράντα φοιτητών και τεσσάρων καθηγητών του τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου του ΤΕΙ Θεσσαλίας, στο πλαίσιο των μαθημάτων: Προϊόντα Ξύλου–Επίπλου, Ποιοτικού Ελέγχου Επίπλων, Τεχνολογία Ξύλινων Κατασκευών ΙΙ: Κατασκευές εξωτερικού χώρου και επιχειρηματικότητας και καινοτομίας στην Αθήνα, στις εταιρίες : Eliton– Ν. Σωτηρόπουλος & Υιοί Α.Ε. (παραγωγή επίπλων κουζίνας) και Cocomat Α.Ε. (οικολογικά προϊόντα ύπνου και οικιακά ξύλινα έπιπλα).

Την πρώτη ημέρα η αποστολή επισκέφτηκε την έκθεση της εταιρίας Eliton στο 17ο χλμ Εθν. Οδού Αθηνών-Λαμίας. Η υποδοχή έγινε από τους: κ. Σταύρο Σωτηρόπουλο, (Αντιπρόεδρος Δ.Σ. της εταιρίας) και το στέλεχος κ. Λευτέρης Μαϊσόγλου (απόφοιτος του Τμήματος Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου).

Ο κ. Σωτηρόπουλος μίλησε για την ιστορία της επιχείρησης, για την κατάσταση στην αγορά του επίπλου κουζίνας την περίοδο της κρίσης, τους στόχους, τις στρατηγικές και τις ενέργειες της επιχείρησης, που έχει θέσει και εφαρμόσει, για να ξεπεράσει τα μεγάλα προβλήματα που έχει υποστεί ο ελληνικός κλάδος επίπλου, την εμπειρία από την ανάπτυξη της εξαγωγικής δράσης, ενώ απάντησε σε αρκετές ερωτήσεις των φοιτητών και των καθηγητών.

Ο κ. Μαϊσόγλου μετέφερε επίσης τις πολύτιμες εμπειρίες του ως εργαζόμενος τα τελευταία έξι έτη, ενθάρρυνε και σύστησε στους φοιτητές τους τομείς που θα πρέπει να δώσουν έμφαση οι νέοι υποψήφιοι Σχεδιαστές Επίπλων και Τεχνολόγοι Ξύλου. Παρουσίασε στους φοιτητές όλα τα νέα μοντέλα επίπλων κουζίνας με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, που υπάρχουν σε όλους τους ορόφους της έκθεσης, ενώ τους εξήγησε και πολλά μυστικά για την πώληση και το σχεδιασμό τους.  Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εταιρεία αυτή εργάζονται άλλοι 5 απόφοιτοι του Σ.Τ.Ξ.Ε. που κατέχουν σημαντικές θέσεις στελεχών.

Την επόμενη ημέρα η εκπαιδευτική αποστολή επισκέφτηκε την κεντρική έκθεση της εταιρίας COCOMAT στη Ν. Κηφισιά, η οποία εκτός από την παραγωγή στρωμάτων δραστηριοποιείται και στην παραγωγή ξύλινων επίπλων από συμπαγές ξύλο.

Η κ. Ευγενία Λιανού, Υπεύθυνη Διοίκησης Ολικής Ποιότητας και Ανθρώπινου Δυναμικού, η κ. Εσμεράλντα Τσίχλη, Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Events, καθώς και ο κ. Διονύσης Ακτύπης, Υπεύθυνος Ποιοτικού Ελέγχου ενημέρωσαν για 3 ώρες σε ένα σύγχρονο αμφιθέατρο τους φοιτητές για την εταιρία τους, τους τρόπους παραγωγής των προϊόντων τους, τη χρήση των φυσικών πρώτων υλών που χρησιμοποιούν, την κουλτούρα την φιλοσοφία και τον τρόπο ανάπτυξης της εταιρίας σε όλο τον κόσμο.

Στο τέλος της παρουσίασης η κα Λιανού προσέφερε, εκ μέρους της εταιρίας Cocomat, ως κίνητρο στον φοιτητή/τρια που θα επιτύχει την μεγαλύτερη βαθμολογία στις εξετάσεις στο μάθημα του Marketing Προϊόντων Ξύλου, ένα 5ημερο ταξίδι στην Αμβέρσα του Βελγίου, με πληρωμένα όλα τα έξοδα και διαμονή σε ξενοδοχείο πολυτελείας, εξοπλισμένο με έπιπλα και στρώματα της Cocomat.

Συνοδοί καθηγητές στην εκπαιδευτική εκδρομή ήταν οι: κ.κ. Ιωάννης Παπαδόπουλος, Μιχάλης Σκαρβέλης το μέλος ΕΤΠ κ. Ράμμου Αικατερίνη, καθώς και ο συνεργάτης του τμήματος Δρ. Μάριος Τρίγκας.