ΡΟΥΣΣΕΤΟΣ Α.Ε.

Η εταιρεία ΡΟΥΣΣΕΤΟΣ δραστηριοποιείται στον τομέα παραγωγής και εμπορίας ξύλινων δαπέδων από το 1954 αποτελώντας μια από τις μακροβιότερες και πλέον καινοτόμες εταιρείες  στο χώρο.

Τα δάπεδα της εταιρείας βρίσκουν εφαρμογή σε  πολλούς και διαφορετικούς χώρους όπως σπίτια, γραφεία, καταστήματα, εστιατόρια, ξενοδοχεία, θέατρα, σε αθλητικούς χώρους, σε όλη την Ελλάδα και πλέον και σε πολλές χώρες της Ευρώπης και της Ασίας.

 

Ιστορικό

 • 1954: Ίδρυση του πρώτου εργοστασίου
 • 1967: Επέκταση με νέες εγκαταστάσεις στη Θεσσαλία
 • 1974: Η Ρουσσέτος γίνεται Α.Ε.
 • 1990: Δημιουργία υπερσύγχρονου αποθηκευτικού χώρου στο Κορωπί
 • 2004: Ριζική ανακαίνιση στο κατάστημα της Λ. Βουλιαγμένης
 • 2007: Νέο αποθηκευτικό κτίριο στο Κορωπί
 • 2008: Νέος εκθεσιακός χώρος στη Λ. Κηφισίας
 • 2008: Έναρξη εξαγωγών
 • 2012: Νέος εκθεσιακός χώρος στη Λ. Βουλιαγμένης

 

Εργοστάσιο-παραγωγή

Το εργοστάσιο της εταιρείας ΡΟΥΣΣΕΤΟΣ βρίσκεται στη Λάρισα και αποτελεί υπόδειγμα υπερσύγχρονης και λειτουργικής βιομηχανικής μονάδας. Χάρη στο μηχανολογικό εξοπλισμό που διαθέτει και στο εξειδικευμένο προσωπικό που παρακολουθεί τις νέες διεθνείς εξελίξεις, παράγει μια ευρύτατη ποικιλία ξύλινων δαπέδων υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών.

Οι πρώτες ύλες εισάγονται από την Ευρώπη, τη Βόρειο Αμερική, την Κεντρική Αφρική και τη Νοτιοανατολική Ασία. Σε όλη τη διάρκεια της κατεργασίας τους ακολουθούν μια σειρά από οικολογικές διαδικασίες επεξεργασίας που αποκλείουν την ύπαρξη βλαβερών και τοξικών ουσιών.

Με σεβασμό στους ρυθμούς της φύσης ακολουθείται η διαδικασία της φυσικής ξήρανσης, σύμφωνα με την οποία η πρώτη ύλη μετά την παραλαβή παραμένει εκτεθειμένη στις καιρικές συνθήκες για το ανάλογο χρονικό διάστημα που απαιτείται. Στη συνέχεια, εισάγεται στα ξηραντήρια μέχρι να φτάσει στα κατάλληλα επίπεδα υγρασίας που επιβάλλουν οι προδιαγραφές του κάθε υλικού.

Αφού η επεξεργασμένη ύλη κοπεί σε συγκεκριμένες διαστάσεις, η διαδικασία ολοκληρώνεται με τη διαλογή και τον τελικό ποιοτικό έλεγχο από εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό.

Επιπρόσθετα και για την απόλυτη διασφάλιση της ποιότητας η εταιρία σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ποιοτικού Ελέγχου του Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου έχει αναπτύξει την εφαρμογή και σήμανση με CE στα παρκέτα της εταιρείας.

Το 2009, η εταιρεία ΡΟΥΣΣΕΤΟΣ προέβη στην επένδυση αγοράς μηχανημάτων τελευταίας τεχνολογίας της εταιρείας SHREWDER ώστε να γίνει πλήρης εκσυγχρονισμός της παραγωγής.

Με τα νέα μηχανήματα, όχι μόνο τελειοποιήθηκε η παραγωγική διαδικασία, αλλά δημιουργήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα η υποδομή για την παραγωγή προβαμμένων μασίφ και ημιμαςιφ δαπέδων.

 

ΑΠΟΘΗΚΗ –ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Στο Κορωπί Αττικής στεγάζεται η αποθήκη της εταιρείας.

Στο χώρο αυτό πραγματοποείται η αποθήκευση και η διακίνηση των προϊόντων σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στον Άγιο Δημήτριο και στο Χαλανδρι Αττικής βρίσκονται οι εκθέσεις της εταιρείας οπού γίνεται η παρουσίαση όλων των προϊόντων και σε συνδυασμό με το έμπειρο προσωπικό τις πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις και τις αξεπέραστες ιδέες, η εταιρεία έχει αναπτύξει με τους πελάτες της μία σχέση εμπιστοσύνης, εκπληρώνοντας οποιαδήποτε ανάγκη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

 

 Προϊόντα

Τα προϊόντα της εταιρείας ΡΟΥΣΣΕΤΟΣ καλύπτουν τις εξής κατηγορίες:

 • ΜΑΣΙΦ ΔΑΠΕΔΑ: Αποτελούν τα βασικότερα προϊόντα της εταιρείας και βγαίνουν σε πάχη 21mm & 16mm και σε πλατη από 7cm – 20cm. Τα είδη των ξύλων είναι δρύς, ντουσιέ, ιρόκο, καρυδιά, teak, wenge, σουηδικό με πιο δημοφιλή τα δρύινα. Η εταιρεία ΡΟΥΣΣΕΤΟΣ δίνει εγγύηση για τα προϊόντα παραγωγής της.

 

 • ΗΜΙΜΑΣΙΦ ΔΑΠΕΔΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΑΣ: Η τελευταία καινοτομία της εταιρείας μας ειναι η παραγωγή ημιμασίφ δαπέδων σε παχη απο  12,5mm εως 21mm με ωφέλιμη επιφάνεια πάχους απο 3,5mm εως 6mm. Τα νεά δάπεδα διατίθενται σε μια πολύ μεγάλη ποικιλία χρωματισμών και τεχνοτροπιών, ακριβώς όπως και τα μασίφ με στόχο να εντυπωσιάσουν την ελληνική και διεθνή αγορά.
 • ΗΜΙΜΑΣΙΦ ΔΑΠΕΔΑ KAHRS: Από το 2004, η εταιρεία ΡΟΥΣΣΕΤΟΣ συνεργάζεται κατ’ αποκλειστικότητα με τη σουηδική εταιρεία KAHRS που δραστηριοποιείται στον τομέα των ημιμιασίφ προγυαλισμένων δαπέδων και αποτελεί μια από τις κυρίαρχες στο χώρο σε παγκόσμιο επίπεδο. Η ποιότητα της είναι εξαιρετική και η ποικιλία της πολύ μεγάλη, με μια γκάμα περίπου 120 διαφορετικών προϊόντων.
 • ΔΑΠΕΔΑ LAMINATE: Η εταιρεία ΡΟΥΣΣΕΤΟΣ συνεργάζεται με διάφορες εταιρείες της Ευρώπης και προμηθεύεται laminate δάπεδα σε πολλούς χρωματισμούς, διαστάσεις, τεχνοτροπίες και διαφόρων προδιαγαφών.

ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ

Έχοντας εντρυφήσει στην παραγωγή ξύλινων δαπέδων υψηλής ποιότητας και έχοντας επενδύσει στα υπερσύγχρονα μηχανήματα SHREWDER, η εταιρεία ΡΟΥΣΣΕΤΟΣ ξεκίνησε το 2009 την παραγωγή βαμμένων δαπέδων και την προώθηση νέων καινοτόμων τεχνοτροπιών.

Με τις καινοτομίες αυτές, η φυσική πρώτη ύλη του ξύλου εμπλουτίζεται και αναδεικνύει τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά της. Ένα κλασικό δάπεδο μεταμορφώνεται σε αυτό που επιθυμεί ο πελάτης είτε αλλάζοντας το χρώμα, είτε εμπλουτίζοντας την επιφάνειά του. Το δάπεδο γίνεται αυτομάτως το πιο πολύτιμο διακοσμητικό στοιχείο δίνοντας στο χώρο διαφορετική υπόσταση και χαρακτήρα.

 

ΣΤΟΧΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Σκοπός της εταιρείας είναι η παροχή προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής ποιότητας. Δέσμευσή της είναι  η συνεχής έρευνα προκειμένου να  μπορεί να ικανοποιεί τους πελάτες της και να εξυπηρετούμε τις ανάγκες τους.

Εξελίσσεται πάντα με γνώμονα την άρτια εξυπηρέτηση των πελατών, τη διατήρηση και συνεχή βελτίωση της ποιότητας, τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων και τον εμπλουτισμό των προϊόντων της.