Τελευταία νέα

Τελευταία νέα:

 

Ø  Η Ινδονησία και η Κίνα συνεργάζονται για νόμιμη πώληση ξυλείας και για την προώθηση διμερούς εμπορίου ξυλείας.

 

Ø  Αρχές Ιανουαρίου 2016, η Ρωσία δημοσίευσε λίστα με νέες κυρώσεις που απαγορεύουν ορισμένες εμπορικές δραστηριότητες τουρκικών εταιρειών συμπεριλαμβανομένων των εταιρειών επεξεργασίας ξύλου.

 

Ø  Η ένωση της βιομηχανίας μηχανικά επεξεργασμένης ξυλείας Βραζιλίας σε συνεργασία με τους κατασκευαστές paricá κόντρα πλακέ δημοσίευσαν σχετικό κατάλογο ο οποίος θα λειτουργήσει ως εργαλείο προώθησης του προϊόντος και αποτελεί τμήμα της στρατηγικής που αποφασίστηκε.

 

Ø  Η Έκτη Παγκόσμια Διάσκεψη Εμπορίας Ξύλου θα πραγματοποιηθεί 13-14 Σεπτεμβρίου 2016 στο Γουχάν της Κίνας. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε την ιστοσελίδα http://www.gwtchina.org/en/ .

 

Ø  Η SWISS KRONO Group ανακοίνωσε την επέκταση των ενεργειών της, με τη θυγατρική της KronotexUSA Holdings, Inc., στη Νότια Καρολίνα και θα επενδύσει  $230 εκατ. για την κατασκευή μύλου με υψηλής πυκνότητας υλικό από πεπιεσμένες ίνες (fiberboard).

 

 

Ø  Οι εισαγωγές κόντρα πλακέ από την Μαλαισία στην Ε.Ε. έπεσαν 10% το 2015.

 

Ø  Η GeorgiaPacific LLC έφτασε σε συμφωνία να πουλήσει την επιχείρηση ξυλείας  στην Boise Cascade για $215 εκατ.

 

 

Ø  Η Acimall, η ιταλική ένωση κατασκευαστών ξυλουργικών μηχανημάτων και εργαλείων ανακοίνωσε ότι υπάρχουν θετικοί δείκτες για το 2015 και ενθαρρυντικές τάσεις για το 2016 στον τομέα τους.

 

Ø  Η παγκόσμια παραγωγή των ξυλουργικών προϊόντων από το 2014 έχει ξεπεράσει τα επίπεδα ανάπτυξης που είχαν σημειωθεί πριν την παγκόσμια κρίση το 2008, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε τον Δεκέμβριο του 2015 η Food and Agriculture Organization των Ηνωμένων Εθνών .