Τι γίνεται με τη Shelman;

Τα τελευταία δημοσιεύματα θέλουν την νέα επένδυση και την επαναλειτουργία της Shelman να έχει «κολλήσει» στην ελληνική γραφειοκρατία.

Για ακόμα μια φορά η γραφειοκρατία της χώρας μας αποτελεί τροχοπέδη για την οποιαδήποτε μορφή επένδυσης, αφήνοντας τους επενδυτές σε αναμονή για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ ταυτόχρονα φρενάρει και μεγάλους θεσμικούς επενδυτές του εξωτερικού. Αυτό ακριβώς συμβαίνει και με την υπόθεση της Shelman, όπου σύμφωνα με πληροφορίες από το euro2day.gr, ο Έλληνας επενδυτής είναι σε φάση αναμονής εδώ κι 1,5 χρόνο, σχετικά με την επαναλειτουργία του εργοστασίου της Shelman στην Κομοτηνή.

Από τις 5 Δεκεμβρίου του 2014 έως και σήμερα η όποια διαδικασία για την επαναλειτουργία του εργοστασίου βρίσκεται στο πάγο, παρά το έντονο ενδιαφέρον από Έλληνα ξυλέμπορο σε συνεργασία με μεγάλο επιχειρηματία της χώρας. Τότε μια σειρά από ενέργειες, έγιναν με μεγάλη καθυστέρηση (με αποκορύφωμα τη γενική συνέλευση κατά την οποία οι πιστωτές θα αποφάσιζαν την πώληση του εργοστασίου ως ενιαίου συνόλου και όχι ως επιμέρους περιουσιακών στοιχείων, η οποία έγινε με 10 μήνες καθυστέρηση) κι ως εκ τούτου καμία άλλη εξέλιξη (θετική ή αρνητική) υπάρχει επί του θέματος.

Πέρα όμως από το ενδιαφέρον των Ελλήνων επιχειρηματιών και το ελβετικό fund Cevian Capital έχει αρχίσει να δείχνει τη πρόθεσή του να εμπλακεί στο όλο deal και επιπρόσθετα ενδιαφέρεται και για τη μονάδα της θυγατρικής εταιρείας της Shelman Χατζηλούκας. Οικονομικά μιλώντας η όλη επένδυση της Shelman είναι αρκετά σημαντική, με την τιμή εκκίνησης του πλειστηριασμού να έχει οριστεί γύρω στα 11,5 εκατ. ευρώ, ενώ τα κεφάλαια κίνησης κατ’ εκτίμηση υπολογίζονται στα 10 εκατ. ευρώ.

Ας ελπίσουμε ότι το τοπίο θα ξεθολώσει γρήγορα γιατί η επαναλειτουργία μιας τόσο μεγάλης εταιρείας όπως ήταν Shelman, αναμφίβολα θα δώσει μεγάλη ώθηση στο κλάδο!