Πόρτες εσωτερικού χώρου

Μια καλή εσωτερική ξύλινη πόρτα είναι όμορφη, λειτουργική και ανθεκτική. Είναι προφανές ότι η ποιότητα μιας ξύλινης πόρτας εξαρτάται ουσιαστικά από τα υλικά κατασκευής (μασίφ ξύλο ή καπλαμά – φυσικό ή κόντρα πλακέ κλπ.). Μια εσωτερική ξύλινη πόρτα υψηλής ποιότητας είναι, ένα στοιχείο στυλ που προσφέρει εξαιρετική ανθεκτικότητα και το οποίο ξεχωρίζει λόγω του χρησιμοποιούμενου υλικού που ενισχύεται από συγκεκριμένες επεξεργασίες και τελειώματα. Επιπλέον, θέτει το σκηνικό ως λεπτό ξύλο που χαρακτηρίζει κάθε σπίτι ή γραφείο, δίνοντας τάξη και κομψότητα χωρίς τις τάσεις της μόδας και ουσιαστικά διαχρονικά.

Τέλος, η αισθητική έχει τον κύριο λόγο και αυτό γιατί οι εσωτερικές πόρτες, πέρα από τον διαχωρισμό στις εισόδους των δωματίων, αποτελούν ουσιαστικά και αναπόσπαστο κομμάτι του εσωτερικού διακόσμου του σπιτιού.

Τι να προσέξετε επιλέγοντας εσωτερικές πόρτες
Οι βασικές κατηγορίες των υλικών που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των εσωτερικών πορτών είναι οι:

  • laminate
  • ξύλινες
  • λακαριστές
  • γυάλινες
  • με πλαίσιο αλουμινίου
  • με επένδυση καπλαμά

Όμως εξαιρετικά σημαντική είναι η επιλογή του υλικού από το οποίο θα κατασκευαστεί η πόρτα. Είναι καλύτερο να προτιμήσετε τις πόρτες οι οποίες κατασκευάζονται από σκληρό ξύλο, καθώς εμφανίζει μεγαλύτερη αντοχή σε βάθος χρόνου, ενώ είναι και εξαιρετικά ποιοτικά. Κατά την επιλογή της ξύλινης πόρτας, δώστε ιδιαίτερη  προσοχή στην περιεκτικότητα υγρασίας, διαφορετικά υπάρχει πιθανότητα εμφάνισης ρωγμών και σπασιμάτων λόγω ξηρότητας. Σαφώς, θα πρέπει να ελέγξετε ενδελεχώς για το οποιαδήποτε ελάττωμα και να μην έχει το παραμικρό ψεγάδι.

Laminate Πόρτες

Οι πόρτες από laminate αποτελούν την τελευταία τάση στις εσωτερικές πόρτες καθώς προσφέρουν αρκετά πλεονεκτήματα:
Η ομοιομορφία είναι από τα πιο χαρακτηριστικά καθώς το εφέ ξύλου είναι ακριβώς ίδιο σε όλες τι πόρτες, με αποτέλεσμα το σπίτι να αποκτά μία κομψή ενιαία εμφάνιση. Τόσο το πολύ ανθεκτικό φινίρισμα που τις κάνει να μένουν σαν καινούργιες για χρόνια όσο και η εύκολη και άμεση τοποθέτηση αποτελούν δύο ακόμα μεγάλα συν. Στα θετικά είναι και η μεγάλη ποικιλία χρωμάτων ενώ βασικό πλεονέκτημα είναι οι πολύ ανταγωνιστικές τιμές.

Ξύλινες Πόρτες

Για τους λάτρεις του κλασικού η ξύλινη πόρτα αποτελεί μία σταθερή αξία. Η φυσική εμφάνιση με την ξύλινη επιφάνεια να φέρει στην επιφάνεια τα νερά και τους κόκκους του αληθινού ξύλου κάνει κάθε μία μοναδική. Επιπλέον κάθε πόρτα μπορεί να αγοραστεί σε ημιτελή μορφή  ώστε να προσθέσει  ο κάθε αγοραστής το βερνίκι της αρεσκείας του, κι αυτό είναι το πλεονέκτιμα που έχουν έναντι των Laminate.

Ένα άλλο μεγάλο συν, είναι η ποικιλία στα υλικά, το στυλ και την τιμή. Η βελανιδιά και η καρυδιά, για παράδειγμα, αποτελούν τις πιο δημοφιλείς επιλογές.

Αυτό όμως που κάνει τις ξύλινες πόρτες να ξεχωρίζουν είναι η αίσθηση πολυτέλειας που δίνει το φυσικό ξύλο, κυρίως σε σπίτια με κλασική και βαριά διακόσμηση.