Γιατί να επιλέξετε πόρτες Μαλαισιανής ξυλείας

Η Μαλαισία είναι ένας από τους κορυφαίους παραγωγούς βιώσιμων προϊόντων ξυλείας στον κόσμο. Είναι στο τοπ 10 των εξαγωγέων σε κόντρα πλακέ, έπιπλα, καλούπια, πριονίδι και ξύλινα κουφώματα.

Οι ξύλινες πόρτες από Μαλαισιανή ξυλεία είναι μία κατηγορία μόνες τους. Διατίθενται σε μια ευρεία επιλογή σκληρών ξύλων αποτελώντας την τέλεια ισορροπία μεταξύ ανθεκτικότητας, βιωσιμότητας και εμφάνισης.

Οι ξύλινες πόρτες μπορούν να είναι πολυτελείς και λειτουργικές. Είναι ιδανικές για όσους αναζητούν μια διαχρονική γοητεία που συνδυάζει το παραδοσιακό στυλ με μια μοντέρνα αίσθηση.

Οι κατασκευαστές πορτών της Μαλαισίας παράγουν πόρτες από σκληρό ξύλο εδώ και δεκαετίες από ένα ευρύ φάσμα ειδών ξυλείας που προκαλούν δέος τόσο στον σχεδιασμό όσο και στην ευελιξία.

Ξυλεία όπως το Μπαλάου, το Μελουνάκ, το Σκούρο Κόκκινο Μεράντι, το Κάμπανγκ Σεμπανγκόκ, το Μερμπάου, το Μερπάου και το Νιατόχ αποτελούν τη βασική σειρά, ενώ ορισμένες πόρτες επικαλύπτονται με εύκρατα είδη όπως η βελανιδιά, το ξύλο καρυδιάς, το κεράσι και το Μακόρ.

Πυρίμαχες πόρτες με βελούδινη εμφάνιση είναι επίσης διαθέσιμες σε μεγάλη ποικιλία στυλ.

Είδη όπως το Balau και το Melunak, ένα βαρύ και ελαφρύ σκληρό ξύλο, αντίστοιχα, είναι ωραίες επιλογές ως ξύλινες πόρτες. Ακολουθεί μια σύντομη περιγραφή αυτών των δύο ξυλείας:

Balau:
Ένα βαρύ σκληρό ξύλο με πυκνότητα 850-1.155 kgm3 που έχει κίτρινο έως καφέ χρώμα. Το σομφό έχει ελαφρύτερο χρώμα και ορίζεται έντονα από το εγκάρδιο ξύλο που είναι κίτρινο ή γκρι-καφέ και σκουραίνει σε βαθύ καφέ κατά την έκθεση. Η υφή είναι ωραία και ακόμη και με βαθιά αλληλοσυνδεμένους κόκκους.

Melunak:
Ένα ελαφρύ σκληρό ξύλο με πυκνότητα 530-755 kgm3 που ξηραίνεται στον αέρα. Το ξύλο σομφού είναι κίτρινο ή ανοιχτόχρωμο. Η υφή είναι μέτρια λεπτή και ακόμη και με ρηχά έως βαθιά αλληλοσυνδεμένους κόκκους.

Διαθέσιμες σε συμπαγείς και κατασκευασμένες μορφές, οι πόρτες ξυλείας της Μαλαισίας διατίθενται σε πολλά σχέδια, μεγέθη και προδιαγραφές που ταιριάζουν στις ανάγκες των απαιτητικών πελατών.

Είναι επίσης ιδιαίτερα περιζήτητες για την ποιότητα κατασκευής τους που πληρούν αυστηρά ευρωπαϊκά πρότυπα. Χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, οι μαλαισιανοί κατασκευαστές είναι σε θέση να εξυπηρετούν πελάτες παγκοσμίως, είτε για μικρές παραγγελίες είτε για μεγάλες τυποποιημένες αγορές.