Μεταμορφώνοντας μία μισογκρεμισμένη καλύβα σε μοντέρνο διαμέρισμα

Μία μικροσκοπική καλύβα μεταμορφώθηκε σε εξοχικό διαμέρισμα μέσω μιας πλήρους αποκατάστασης. Σε αυτή τη μικρή παρέμβαση αποκρυσταλλώνεται μια τάση που επιδιώκει να εκμοντερνίσει παλιά κτίσματα διατηρώντας τον παραδοσιακό χαρακτήρα τους.

Αυτή είναι η περίπτωση αυτού του οικοπέδου, που προοριζόταν για την ανέγερση ενός τριώροφου κτιριού που δεν θα είχε καμία σχέση με την κλίμακα του αστικού ιστού της πόλης Ojacastro στην Ισπανία. Ωστόσο η ευαισθητοποίηση των ιδιοκτητών, μαζί με την προθυμία του Δημοτικού Συμβουλίου να επιτρέψει την επέμβαση, κατάφεραν να σταματήσουν την υποβάθμιση αυτής της γωνίας της πόλης που θα επέφερε η παρουσία ενός κτιρίου που δεν συνάδει με το παραδοσιακό της στυλ.

Το μεν εσωτερικό εκμοντερνίστηκε πλήρως ώστε να προσφέρει όλες τις ανέσεις της σύγχρονης ζωής με κρυμμένα πτυσσόμενα έπιπλα (κρεβάτι τοίχου, κουζίνα που κρύβει ντουλάπα, αποθήκη, οικιακές συσκευές) ενώ το ξύλο έπαιξε βασικό ρόλο στην αναμόρφωση του κτιρίου. Ξύλινα κουφώματα, πόρτες, οροφή, προσόψεις και εξωτερικές επενδύσεις τοίχων έδεσαν αρμονικά με τους πέτρινους τοίχους, δίνοντας ένα ιδιαίτερο αποτέλεσμα.

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν μπορείτε να δείτε την εντυπωσιακή αυτή μεταμόρφωση.