Η AHEC ανακοινώνει τους νικητές του ινδονησιακού camp σχεδιασμού

Το American Hardwood Export Council (AHEC), σε συνεργασία με το HDII Jakarta, ανακοίνωσαν τους νικητές του camp σχεδιασμού για νέους Ινδονήσιους σχεδιαστές.

To camp διήρκεσε από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο του 2022. Κατά τη διάρκεια των τριών μηνών, 48 νέοι σχεδιαστές, συμπεριλαμβανομένων 28 σπουδαστών και 20 νέων επαγγελματιών, έλαβαν καθοδήγηση από επαγγελματίες του κλάδου για να διασφαλίσουν ότι τα σχέδιά τους ήταν αισθητικά ευχάριστα, πρακτικά και εμπορεύσιμα.

Οι νικητές του design camp είναι:

  • Καλύτερο σχέδιο για έπιπλα (Young Professional): Fable Collection by Aryawan Mantra
  • Καλύτερο σχέδιο για έπιπλα (φοιτητικό): Ψηλό σκαμπό Kaleles από τον Alouyxius Bertrand Cleviandro
  • Καλύτερος σχεδιασμός εσωτερικού χώρου (Young Professional): Baluran National Park Safari Lodge by Muhamad Abdurohim
  • Καλύτερο Σχέδιο Εσωτερικού Χώρου (Φοιτητικό): Rumpi by Margaretha

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της AHEC, για όλα τα σχέδια χρησιμοποιήθηκε αμερικανική κόκκινη βελανιδιά. Οι σχεδιαστές είχαν την ευκαιρία να μάθουν για τις ιδιότητες του υλικού, συμπεριλαμβανομένης της αντοχής και της ευελιξίας του, γεγονός που το καθιστά εξαιρετική επιλογή για έπιπλα, εσωτερικές επενδύσεις και οροφές. Ως το πιο άφθονο είδος στο αμερικανικό δάσος, είναι επίσης μια ξυλεία εξαιρετικής αξίας.

Ο John Chan, περιφερειακός διευθυντής της AHEC για την Μεγάλη Κίνα και τη Νοτιοανατολική Ασία, δήλωσε: «Είμαστε χαρούμενοι που το design camp έπαιξε ρόλο στην έμπνευση νέων Ινδονήσιων σχεδιαστών. Είδαμε τόσα πολλά καλά σχέδια που η επιλογή των νικητών δεν ήταν εύκολη υπόθεση για τους κριτές. Προσωπικά έχω εμπνευστεί από τα διάφορα κομμάτια που έχουν τις ρίζες τους στην ινδονησιακή κουλτούρα και χρησιμοποιούν την αμερικανική κόκκινη βελανιδιά, η οποία είναι όμορφη, ανθεκτική, βιώσιμη και νόμιμα συγκομισμένη».

Ακολουθούν τα νικητήρια έπιπλα τα οποία και θα παραχθούν για προβολή:

 Καλύτερο σχέδιο για έπιπλα (Young Professional): Fable Collection by Aryawan Mantra

Εμπνευσμένο από τα ινδονησιακά παιδικά παραμύθια, αυτό το σετ επίπλων σχεδιάστηκε από την Aryawan Mantra με αμερικάνικη κόκκινη βελανιδιά, το οποίο είναι ένα πορώδες υλικό που μπορεί να δεχτεί λεκέδες και φινιρίσματα ιδιαίτερα καλά.

Καλύτερος σχεδιασμός για έπιπλα (φοιτητικό): Σκαμπό μπαρ Kaleles από τον Alouyxius Bertrand Cleviandro

Ο Μπέρτραντ ξεκίνησε να σχεδιάσει ένα έργο που εμπνεύστηκε από την ινδονησιακή κουλτούρα, καθώς πιστεύει ότι το σύγχρονο σχέδιο δεν αντικατοπτρίζει επαρκώς την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Ινδονησίας. Πήρε έμπνευση από το ινδονησιακό νησί Madura, το οποίο φημίζεται για την παράδοση αιώνων στις ταυροδρομίες.

Καλύτερος σχεδιασμός για εσωτερικούς χώρους (Νεαρός Επαγγελματίας): Baluran National Park Safari Lodge από τον Muhamad Abdurrohim

Μέσω του σχεδιασμού του, ο Abdurrohim ήλπιζε να φέρει την πολυτελή αφρικανική εμπειρία σαφάρι στο Εθνικό Πάρκο Bularan στην Ινδονησία, καθώς πιστεύει ότι η εξαιρετική θέα και η αφθονία της χλωρίδας και της πανίδας πρέπει να υποστηρίζονται από εξίσου εξαιρετικά καταλύματα. Το σχέδιό του χτύπησε την αμερικανική κόκκινη βελανιδιά για τις κατασκευές της οροφής και την αμερικανική λευκή βελανιδιά για το εξωτερικό.

 Καλύτερος σχεδιασμός εσωτερικού χώρου (φοιτητικό): Rumpi της Margaretha

Μέσω της δημιουργίας ενός Rumpi, ενός φορητού χώρου εκπαίδευσης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για συζήτηση, εκπαίδευση ή ακόμα και αυτοστοχασμό, η Margaretha ελπίζει να παίξει ρόλο στην υποστήριξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών για τη μείωση της φτώχειας και της κοινωνικής ανισότητας μέσω της εκπαίδευσης. Η αμερικανική κόκκινη βελανιδιά, παρόλο που είναι σκληρή και βαριά, είναι επίσης ευέλικτη, επιτρέποντας στη Μαργαρίτα να δημιουργήσει όμορφες καμπύλες.