Αύξηση στις πωλήσεις στη γερμανική βιομηχανία επίπλων κουζίνας

Από τον Ιούλιο του 2021, οι πωλήσεις στη γερμανική βιομηχανία επίπλων κουζίνας αυξήθηκαν κατά 14,7 %, πολύ πάνω τόσο από το επίπεδο της ίδιας περιόδου το 2020 όσο και το προ-covid 2019, σύμφωνα με στην εκτίμηση του Stefan Waldenmaier, Διευθύνοντος Συμβούλου της Ένωσης Γερμανικών Βιομηχανιών επίπλων κουζίνας (VdDK eV).

Ωστόσο, οι συνέπειες της κρίσης που σχετίζεται με την πανδημία από την άνοιξη του 2020 συνεχίζονται και είναι ακόμα παρούσες. Ο Waldenmaier τόνισε σχετικά: “Η συνολική κατάσταση παραμένει τεταμένη – παρά τα καλά μεγέθη ανάπτυξης και την υψηλή ζήτηση: λόγω διαταραχών στις αλυσίδες εφοδιασμού, της προσφοράς υλικών, των υλικοτεχνικών διαδικασιών και – εάν το ποσοστό εμβολιασμού παραμείνει στάσιμο – πιθανώς η διαθεσιμότητα εργατικού δυναμικού”.

Ο καλύτερος δείκτης εμπιστοσύνης στις αγορές είναι οι και οι εκθέσεις της βιομηχανίας κουζίνας στην Ανατολική Βεστφαλία-Λίπε.

Στην τρέχουσα αγορά κουζίνας προς τα τέλη Σεπτεμβρίου, περίπου 150 κατασκευαστές στον κλάδο της κουζίνας θα παρουσιάσουν τις καινοτομίες τους σε συνολική έκταση περίπου 50.000 τετραγωνικών μέτρων σε συνολικά δώδεκα τοποθεσίες.

Μετά από ένα το αναγκαστικό διάλειμμα στις δια ζώσης διοργανώσεις, ήταν επειγόντως απαραίτητο να μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην προσωπική επικοινωνία πωλήσεων και την ανταλλαγή καινοτομιών «πρόσωπο με πρόσωπο» στις εμπορικές εκθέσεις.