Ξυλεία Βασιλείου: 110 χρόνια εμπειρίας στο ξύλο!

Η επιχείρηση «ΞΥΛΕΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ» ιδρύθηκε το 1908 και για σχεδόν 110 χρόνια δραστηριοποιείτε στον τομέα της ξυλείας, των εξαρτημάτων στέγης και των δομικών κατασκευαστικών υλικών. 

Από το 1982, η εταιρεία πέρασε στα χέρια του κ. Θεόδωρου Κ. Βασιλείου,  όπου από τότε ξεκίνησε η ολοένα κι εντονότερη δραστηριότητα της εταιρείας στον τομέα των εισαγωγών ξυλείας από όλη την Ευρώπη και ποικίλων υλικών στέγης.

Γοργός ρυθμός ανάπτυξης

Από την απαρχή της η επιχείρηση «ΞΥΛΕΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ» πέρασε από διάφορα στάδια ανάπτυξης, αλλά πάντοτε διατηρούσε μια σταθερά ανοδική πορεία. Ήδη από το 1991 η εταιρεία βρίσκεται σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις εκτάσεως 32.000 τ.μ., εκ των οποίων τα 6.000 τ.μ. είναι στεγασμένα. Επιπρόσθετα από τις αρχές του 2008 τέθηκε σε λειτουργία η υπερσύγχρονη μονάδα κοπής και επεξεργασίας ευρωπαϊκής ξυλείας και στη συνέχεια το 2010 η μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η επιχείρηση εμπορεύεται ξυλεία εισαγωγής από την Ευρώπη με έμφαση τη στέγη και την οικοδομή, καθώς και πλήθος προϊόντων, όπως κεραμίδια, γυψοσανίδες, τσιμεντοσανίδες, μεμβράνες, μονωτικά υλικά κλπ. Προσφέρει αξιόπιστες λύσεις ξύλου για κάθε κατασκευαστική ανάγκη και ταυτόχρονα προωθεί στην ελληνική αγορά καινοτόμα και σύγχρονα προϊόντα στον τομέα της στέγης και της δόμησης.

Η συνταγή της επιτυχίας

Η εταρεία «ΞΥΛΕΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ» στα πλαίσια της ακόμα μεγαλύτερης ικανοποίησης των πελατών της, πραγματοποιεί συνεχής έρευνα για νέα, ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα. Κάθε χρόνο τα στελέχη της επιχείρηση επισκέπτονται τις μεγαλύτερες και πιο εξειδικευμένες εκθέσεις σε όλη την Ευρώπη, με απώτερο σκοπό να φέρουν τα καλύτερα προϊόντα στην χώρα μας. Πέραν όλων των παραπάνω, η εταιρεία διατηρεί μακροχρόνιες συνεργασίες με τους μεγαλύτερους και καταξιωμένους στον τομέα τους, οίκους του εξωτερικού. Επιπλέον φροντίζει για την άμεση κάλυψη των αναγκών του πελάτη με μόνιμο και συνεχές απόθεμα εμπορευμάτων, το οποίο αποστέλλεται σε όλη την Ελλάδα με το χαμηλότερο δυνατό κόστος. Ακόμα ένα μεγάλο ατού της εταιρείας είναι πως οι εργαζόμενοι, αλλά και οι συνεργάτες της «ΞΥΛΕΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ» διαθέτουν τεχνογνωσία, εμπειρία και προπάντων επαγγελματική νοοτροπία.

Τα κυριότερα εμπορεύματα της επιχείρησης είναι:

• Η πελεκητή ξυλεία Αυστρίας 

Αυτό το είδος ξυλείας αποτελεί το μεγαλύτερο κομμάτι της εμπορικής δραστηριότητας της εταιρείας. Ο Αυστριακός οίκος HOLZWERK KERN που ειδικεύεται σε αυτό το είδος προσπαθεί για συνεχώς καλύτερα προϊόντα όπως τα τριμμένα πελεκητά. Ο συγκεκριμένος οίκος αποτελεί το βασικότερο συνεργάτης της ΞΥΛΕΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ τα τελευταία 30 χρόνια, με την εταιρεία ΞΥΛΕΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ να είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος για όλη την Ελλάδα. Μετά από πολύχρονη προσπάθεια είναι ο μοναδικός που έχει πιστοποιήσει την παραγωγή και τα προϊόντα του, όπου από το Φεβρουάριο του 2012, έχουν σε κάθε τεμάχιο σήμανση CE που αποδεικνύει την υψηλή ποιότητά τους.

  • Καστανιά ΙΤΑΛΙΑΣ πλανισμένη & σπασμένη γωνία

Νέο είδος για την επιχείρηση από την αρχές του χρόνου είναι οι καστανιές Ιταλίας πλανισμένες και με σπασμένη την γωνία. Η εξαιρετική ποιότητα τους είναι εμφανής ακόμα κι από φωτογραφίες, ενώ και η τιμή είναι πολύ καλή σε σχέση με την ποιότητα. Μάλιστα το προϊόν υπάρχει σε συνεχής παρακαταθήκη σε διαστάσεις από 10×10 έως 30×30, ενώ κατόπιν παραγγελίας υπάρχει η δυνατότητα βουρτσίσματος για την ανάδειξη των βαίνων.

Οι καστανιές διατίθενται  και σε στρόγγυλα ξεφλουδισμένα: 6/8  8/10  10/12 σε μήκη από  2-5m.

• Μαδέρια, λατάκια, καδρόνια, τάβλες, μισόταβλες, σκουρέτα 

Μερικοί εκ των βασικότερων συνεργατών της εταιρείας είναι τα μεγαλύτερα πριστήρια της Αυστρίας, Τσεχίας, Σλοβακίας, τα οποία επεξεργάζονται τα προϊόντα τους ειδικά για την «ΞΥΛΕΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ», σύμφωνα με τα υψηλά στάνταρτ που απαιτεί η φίρμα κατά την υπογραφή των συμβολαίων συνεργασίας.

• Σύνθετη ξυλεία Αυστρίας και Γερμανίας, ποιότητα visual των οίκων Μosser & Nordlam

• Επενδύσεις, πατώματα & DECΚ από Σουηδία, Φινλανδία & Εσθονία, των οίκων SCA, GALLO, NORRA, NWP, UPM, Puidukoda

• Στρογγυλά τόρνου Αυστρίας

• Μεμβράνες κεραμοσκεπών, ασφαλτικές και αναπνέουσες

• Εξαρτήματα στέγης 

Σε αυτόν τον τομέα η εταιρεία έχει την αντιπροσώπευση της Αυστριακής εταιρείας ERGO, όπου και διαθέτει ολοκληρωμένη γκάμα εξαρτημάτων στέγης.

• ΚΟΝΤΡΑ ΠΛΑΚΕ όλων των τύπων (γυμνό – φιλμ – αντιολισθητικό από 4 έως 22mm των οίκων WELDE Αυστρίας και WISA Φινλανδίας)

• OSB  Kronospan & EGGER

• Ασφαλτικά Κεραμίδια Φινλανδίας KERABIT

• Τυποποιημένα καλούπια (ξυλότυπους) πολλαπλών χρήσεων 

Το συγκεκριμένο προϊόν έχει πάχος 27mm, πλάτος 50cm, μήκος 2 – 2,5 – 3 m, είναι κατασκευασμένο από τρία στρώματα ξύλου κολλημένα σταυρωτά και η εξωτερική επιφάνεια έχει ειδική επεξεργασία ώστε να κατασκευάζει εμφανές μπετόν. Οι ξυλότυποι σε συνδυασμό  με τα ειδικά μεταλλικά εξαρτήματα που τα συνοδεύουν, έχουν σαν αποτέλεσμα την βελτίωση του τελικού αποτελέσματος και την σημαντική μείωση του συνολικού κόστους. Μειώνει το εργατικό κόστος έως 80%. Σχετικό video για τον τρόπο και τον χρόνο τοποθέτησης θα βρείτε στον δικτυακό τόπο www.vasiliou-timber.gr.

Και με σεβασμό στο περιβάλλον

Πέρα όμως από τα ποιοτικά προϊόντα που διαθέτει, η επιχείρηση είναι ευαισθητοποιημένη σε θέματα  οικολογίας και περιβάλλοντος και το αποδεικνύει όλα αυτά τα χρόνια με την σωστή διαχείριση των αποβλήτων της και την εγκατάσταση του φωτοβολταϊκού πάρκου (100KW). Επιπλέον, τα τελευταία χρόνια συμβάλει αποτελεσματικά, στην  αντικατάσταση του πετρελαίου θέρμανσης με ποιοτικά pellet ξύλου. Η ΞΥΛΕΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ είναι μια επιχείρηση με μεγάλη ιστορία και ποικίλα σχέδια ανάπτυξης για το μέλλον, επιμένοντας μόνο σε ποιοτικά προϊόντα παρόλο που βραχυπρόθεσμα και μέσω της οικονομικής κρίσης αυτό θεωρείται… ρομαντισμός. Σε κάθε περίπτωση η απόφαση για συνεργασία με την «ΞΥΛΕΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ» αποτελεί επένδυση, μιας και η εν λόγω επιχείρηση έχει τη δυνατότητα να καλύψει τις ανάγκες σου άμεσα, αξιόπιστα και με χαμηλότερο δυνατό κόστος.

Η διάθεση των προϊόντων της εταιρείας πραγματοποιείται σε όλη την Ελλάδα από τις εγκαταστάσεις της επιχείρησης στο 2ο χιλ. Σοφάδων – Αθηνών.