Bau 2017: Ακόμα μια επιτυχημένη χρονιά

Για ακόμα μια χρονιά η έκθεση BAU έσπασε κάθε ρεκόρ επισκεψιμότητας, με περισσότερους από 250.000 επισκέπτες!

Εντυπωσιακό όμως ήταν το νούμερο και των επισκεπτών από χώρες του εξωτερικού, το οποίο ξεπέρασε τους 80.000! Το εξαιρετικά ενθαρρυντικό σύμφωνα με τους ιθύνοντες της έκθεσης, είναι το γεγονός πως κάθε χρονιά τα νούμερα συμμετεχόντων, αλλά και επισκεπτών αυξάνονται συνεχώς. Αυτό όμως που αξιολογείται τρομερά θετικά είναι το γεγονός πως αυξάνονται συνεχώς οι διεθνείς επισκέπτες (72.000 ήταν το 2015), αλλά και οι επισκέπτες από αρχιτεκτονικά γραφεία, κάτι που αποκαλύπτει πως η BAU έχει κατορθώσει να εδραιωθεί και στον αρχιτεκτονικό κλάδο. Πέρα όμως από τους επισκέπτες, μεγάλος ήταν ο αριθμός των εκθετών, όπου συνολικά 2.120 επαγγελματίες από διάφορους κλάδους συμμετείχαν στην BAU, θέτοντας έτσι ένα νέο ρεκόρ συμμετοχής.

Η έκθεση των ρεκόρ!

Όπως δήλωσε κι ο Reinhard Pfeiffer, Managing Director της BAU, «Αυτή η χρονιά, αλλά όπως κι όλες οι προηγούμενες, ήταν τρομερά επιτυχημένη για την έκθεσή μας. Το 2017, ο πήχης ανέβηκε εντυπωσιακά ψηλά, τόσο από την μεριά των επισκεπτών, όσο και των εκθετών. Νούμερα που αποδεικνύουν την δουλειά που κάνουν οι άνθρωποι της BAU. Στο ίδιο μήκος κύματος όμως και οι δηλώσεις του Dieter Schäfer, Chairman of the BAU Exhibitor Advisory Board, ο οποίος ήταν κι αυτός ικανοποιημένος: «Από την σκοπιά των εκθετών η BAU 2017 ήταν μια μεγάλη επιτυχία, δικαιώνοντας πλήρως τον τίτλος της: Η πρωτοπόρος παγκόσμια έκθεση για την Αρχιτεκτονική, τα υλικά και τα συστήματα δόμησης.

Μεγάλο το ενδιαφέρον κι από χώρες εκτός Ε.Ε

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως στις 10 πρώτες χώρες προέλευσης των επισκεπτών, βρίσκονται και τρεις χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μεγάλος όγκος επισκεπτών ήρθε από τη χώρα της Τουρκίας (3.055 επισκέπτες), Ρωσία (2.868 επισκέπτες) και από την Κίνα, με την BAU να επισκέπτονται 2.235 άτομα. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, η διοργανώτρια εταιρεία της BAU ανακοίνωσε την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου της Fenestration China, μιας σημαντικότατης έκθεσης για τους υαλοπίνακες, τις πόρτες και τις προσόψεις. «Ως μελλοντικοί διοργανωτές της Fenestration BAU Κίνας, είναι σημαντικό το γεγονός της προσέλκυσης κομβικών εκθετών και στην BAU Μονάχου και της στήριξής τους», εξήγησε ο κ. Pfeiffer.

Win – win συνεργασία

Σύμφωνα με την Cathy Peng, ιδρύτρια της Fenestration China και μελλοντική συν-ιδιοκτήτρια της νέας Fenestration BAU China, η εν λόγω συνεργασία είναι win – win, ενώ ενισχύει και κατά πολύ τη BAU στις αγορές της Άπω Ανατολής. Η νέα κοινή πλατφόρμα θα τεθεί σε εφαρμογή για πρώτη στην έκθεση της Σανγκάη στις 7 Νοεμβρίου 2017.

Υψηλά ποσοστά ικανοποίησης

Στα πλαίσια της BAU, όπως άλλωστε γίνεται κάθε χρόνο, η εταιρεία ερευνών Gelszus, διεξήγαγε μια έρευνα σχετικά με την ικανοποίηση των επισκεπτών της BAU. Το 98%, βαθμολόγησε πως η BAU είναι μια εξαιρετική έκθεση, η οποία είναι πρωτοποριακή και διεθνώς αναγνωρισμένη. Ακόμα ένα θετικό στοιχείο είναι πως η πλειοψηφία των επισκεπτών επισήμανε πως η BAU αποτελεί ένα εξαιρετικό περιβάλλον για τη σύναψη δυνατών επιχειρηματικών συμφωνιών, ενώ σύσσωμοι οι εκθέτες σκοπεύουν να συμμετάσχουν και στην επόμενη BAU που θα πραγματοποιηθεί το 2019.

Στο πνεύμα της εποχής

Η φετινή BAU ξεχώρισε σε έναν ακόμα τομέα της. Διάγοντας πλέον την ψηφιακή εποχή η BAU είχε το IT sector, όπου παρουσίαζε το μέλλον της σύγχρονης δόμησης. Περίοπτη θέση κατείχε και το θέμα τον «έξυπνων» κτιρίων και σπιτιών. Εκεί παρουσιάστηκαν όλες οι νέες τάσεις, από χερούλια πόρτας με αναγνώριση δακτυλικού αποτυπώματος, έως και ενεργειακές προσόψεις κτιρίων και «έξυπνα» σπίτια.

Το επόμενο ραντεβού για την BAU, έχει οριστεί ήδη για τις 14 Ιανουαρίου 2019, στο εκθεσιακό κέντρο Messe München, όπου περισσότερα από 200.000 τετραγωνικά μέτρα θα είναι στη διάθεση των εκθετών.