Εξαιρετικά αποτελέσματα στο 1o Woodtech Forum

Με απόλυτη επιτυχία και με πολλές διεθνείς συμμετοχές, στέφθηκε τo 1o διεθνές Woodtech forum στην Αίγυπτο που διοργανώθηκε από την ελληνική εταιρεία MEDEXPO AE.

Όλα ξεκίνησαν από την ανάγκη της εταιρείας MEDEXPO για περαιτέρω εξωστρέφεια, ανοίγοντας παράλληλα και νέες αγορές στους συνεργάτες της, τόσο από την ελληνική αγορά, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο. Η MEDEXPO έχοντας ως παρακαταθήκη την επιτυχημένη διοργάνωση της έκθεσης MEDWOOD που διοργανώνει στο Metropolitan EXPO κάθε 2 έτη, πήρε την απόφαση να ενισχύσει την εταιρική της εξωστρέφεια και να στραφεί στη διοργάνωση εκθέσεων εκτός Ελλάδος. Το 1ο Woodtech Forum που διοργανώθηκε στην Damietta της Αιγύπτου στις 26 Νοεμβρίου, είναι η πρώτη διεθνής έκθεση που διοργανώνεται από ελληνική εταιρεία, με συμμετοχή πολλών διεθνών οίκων, με χορηγούς και υποστηρικτές διεθνείς φορείς και τραπεζικούς ομίλους, ενώ το παρόν έδωσαν και κορυφαίες ελληνικές εταιρείες από τον κλάδο του ξύλου, των μηχανημάτων και των υλικών. Το 1ο Woodtech  Forum κατόρθωσε να αποτελέσει σημείο αναφοράς για ολόκληρο τον κλάδο σε παγκόσμιο επίπεδο. Άλλωστε η συρροή των χιλιάδων επισκεπτών από ολόκληρη την Αίγυπτο κι όχι μόνο, απέδειξε ότι το Woodtech Forum αποτελεί το ιδανικότερο βήμα για την παρουσίαση καινοτόμων προϊόντων και υλικών. Τις δυο μέρες διεξαγωγής του Woodtech Forum, επισκέφθηκαν το εκθεσιακό κέντρο περισσότεροι από 3.000 εμπορικοί επισκέπτες, οι οποίοι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για όλα τα νέα προϊόντα και τις νέες τάσεις που παρουσίασαν οι εκθέτες.  Οι οποίοι από την πλευρά τους δήλωσαν περισσότερο από ικανοποιημένοι από την ποιότητα και την ποσότητα των επισκεπτών, αλλά και από το έντονο εμπορικό και αγοραστικό ενδιαφέρον. Τα εξαιρετικά αυτά αποτελέσματα αποτελούν θεμέλιο λίθο για την συνέχιση αυτού του event, το οποίο αναμένεται να υλοποιηθεί εντός του 2017 και πάλι στη Damietta της Αιγύπτου!

Πρόσφορο έδαφος ανάπτυξης

Η επιλογή της Αιγύπτου και ειδικότερα της Damietta μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί, μιας και είναι μια πόλη που στηρίζεται κατά πολύ στον κλάδο του ξύλου και του επίπλου. Το έναυσμα για την υλοποίηση του Woodtech Forum πραγματοποιήθηκε έπειτα από την πρόσκληση που έκανε ο πρόεδρος του επιμελητηρίου της Damietta στην MEDEXPO και πιο συγκεκριμένα στον Διευθύντα Σύμβουλο της εταιρείας, κ. Αγγελόπουλο Ηλία. Το συγκεκριμένο επιμελητήριο είναι από τα πλέον δυνατά και ενεργά της Αιγύπτου, μιας και καλύπτει το 72% της συνολικής παραγωγής και εργαζομένων στο κλάδο του επίπλου και στο οποίο είναι εγγεγραμμένα 26.000 ενεργά μέλη! Επιπρόσθετα πάνω από το 72% της συνολικής παραγωγής επίπλων παράγεται στην Damietta. Πέρα όμως από τη βοήθεια του επιμελητηρίου, το Woodtech Forum έτυχε επιπλέον της υποστήριξης του Κυβερνήτη της Damietta, του Υπουργείου Βιομηχανίας, αλλά και του κεντρικού επιμελητηρίου της Αιγύπτου. 

Εμπιστοσύνη από μεγάλους οργανισμούς κι εταιρείες του κλάδου

Ενδεικτικό του αντίκτυπου που είχε το Woodtech Forum, ήταν το γεγονός πως το εμπιστεύτηκαν οι μεγαλύτεροι οργανισμοί από τους κλάδους ξύλου κι επίπλου, όπως AHEC, EPF, EPLF, αλλά και οι πλέον δυνατές εταιρείες όπως Hafele, Fantoni Spa, SCM Group, CEFLA κ.α., οι οποίες έχοντας την απαιτούμενη διορατικότητα αντιλήφθησαν τις προοπτικές της εν λόγω αγοράς. Υπό αυτό το πρίσμα, υπήρξε δυναμικό παρών και από μεγάλες ελληνικές εταιρείες, οι οποίες εντυπωσίασαν το πλήθος των επισκεπτών που τίμησαν με την παρουσία τους το Woodtech Forum.  

Περισσότεροι από 3.000 επισκέπτες!

Τις δυο μέρες διεξαγωγής του Woodtech Forum, επισκέφθηκαν το εκθεσιακό κέντρο περισσότεροι από 3.000 εμπορικοί επισκέπτες, οι οποίοι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για όλα τα νέα προϊόντα και τις νέες τάσεις που παρουσίασαν οι εκθέτες. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης και μετά τις επαφές με σημαντικές εταιρείες από την Αίγυπτο επιτεύχθηκαν σημαντικές εμπορικές συμφωνίες, ενώ δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις για περαιτέρω ανάπτυξη συνεργασιών. Η πρώτη οργάνωση της έκθεσης έβαλε τις βάσεις για την επόμενη το 2017, με ισχυρό ενδιαφέρον για ακόμα περισσότερες συμμετοχές.

Άκρως ικανοποιημένες κι ελληνικές εταιρείες από τη συμμετοχή τους

Θετικός είναι ο απολογισμός των ελληνικών εταιρειών από την συμμετοχή τους στο 1ο Woodtech Forum, μιας και είδαν ότι νέες αγορές απλώνονται μπροστά τους, ικανές να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο την επιχειρηματικότητά τους, αλλά και να ενδυναμώσουν την εξωστρέφεια τους.