Ligna 2017: Πλήθος καινοτομιών και παγκόσμιο ενδιαφέρον!

Η μεγάλη έκθεση μηχανημάτων Ligna, για ακόμα μια φορά κατόρθωσε να συγκεντρώσει πλήθος εκθετών κι επισκεπτών, τόσο με τις καινοτομίες που παρουσίασαν οι συμμετέχουσες εταιρείες, όσο και με τις νέες τάσεις που φέρνει η ψηφιακή εποχή!

Η έκθεση Ligna ως γνωστόν, αποτελεί μια πρωτοπόρος έκθεση η οποία κάθε φορά που πραγματοποιείται κατορθώνει να κερδίζει τις εντυπώσεις, τόσο με τα εντυπωσιακά εκθέματα και τις καινοτομίες που παρουσιάζονται, όσο και με την άρτια διοργάνωση της. Μάλιστα όπως δήλωσε κι ο Δρ. Andreas Gruchow, μέλος του Δ.Σ. της διοργανώτριας εταιρείας, η Ligna 2017, θα είναι η έκθεση ορόσημο, μιας και εισάγει την ψηφιακή εποχή στον τομέα των μηχανημάτων επεξεργασίας ξύλου. Άλλωστε το Industry 4.0 κι όλα τα concepts που παρουσιάστηκαν για τη βιομηχανία ξύλου, ήταν τα κυρίαρχα θέματα στην έκθεση του Ανόβερου, με έμφαση στην ψηφιοποίηση και στον αυτοματισμό, με τους εκθέτες να καλύπτουν κάθε απαίτηση των επισκεπτών. 

Περισσότεροι από 1.500 εκθέτες

Στόχος των διοργανωτών της Ligna ήταν να συμβάλλουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην ανάπτυξη του κλάδου των μηχανημάτων. Ενδεικτικός της περαιτέρω βελτίωσης που πράττει η Ligna, είναι η παρουσία 1.500 εκθετών, οι 900 εκ των οποίων ήρθαν από χώρες του εξωτερικού, εκθέτοντας κάθε αξιόλογη καινοτομία, αλλά και τα νέα μηχανήματα και εργαλεία, που αναμένεται να μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον τα επόμενα χρόνια. Εντυπωσιακός όμως ήταν κι ο συνολικός αριθμός επισκεπτών, ο οποίος άγγιξε τους 93.000 επισκέπτες, όπου 42.000 ήρθαν από 100 διαφορετικές χώρες του εξωτερικού. Είναι γεγονός (όπως άλλωστε δήλωσαν και περιχαρείς οι διοργανωτές), πως η Ligna αποκτά πλέον διεθνείς προεκτάσεις, μιας και υπήρχαν επισκέπτες (αλλά και εκθέτες) από κάθε γωνιά του πλανήτη. Όπως άλλωστε δήλωσαν και μεγάλα στελέχη της διοργανώτριας εταιρείας της Ligna, «Αυτά τα εντυπωσιακά νούμερα συμμετοχών, αλλά και επισκεπτών, αποδεικνύουν πως σημαντικά στελέχη της αγοράς μηχανημάτων, εμπιστεύονται τη Ligna τόσο για να προβάλλουν τα προϊόντα τους, όσο και για να ενημερωθούν για τις νέες τάσεις της αγοράς, με την έκθεση να αποσπά κατά την αξιολόγηση και υψηλά νούμερα ικανοποίησης». 

Οι νέες τεχνολογίες στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος

Μερικές από τις κορυφαίες εταιρείες του κλάδου, επέλεξαν την Ligna για να παρουσιάσουν τα νέα προϊόντα που αναμένεται να φέρουν μεγάλες ανακατατάξεις στο κλάδο. Μερικές εξ αυτών ήταν από νέες εφαρμογές κινητού για να ελέγχει ο χειριστής ένα μηχάνημα, μέχρι και ψηφιακή απεικόνιση μεθοδολογίας κοπής. Όλα τα παραπάνω αναμένεται να αυξήσουν την παραγωγικότητα, με τις minimum απαιτήσεις από τη μεριά του χειριστή. Μάλιστα ένας εκ των εκθετών, παρουσίασε την διαδικασία των τριών κλικ, με τη οποία κατασκεύασε ένα εξάρτημα επιπλοποιίας μόνο με τρία κλικ!

Ενδιαφέροντα workshops!

Σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο δίπλα στο Hall 11, πραγματοποιήθηκαν  ενδιαφέροντα workshops σε συνεργασία με την ακαδημία Sprint και αφορούσαν ξυλουργούς, επιπλοποιούς και γενικότερα τεχνίτες με αντικείμενο το ξύλο. Οι συμμετέχοντες είχαν την δυνατότητα να δουλέψουν όλα τα νέα μηχανήματα υπό τις οδηγίες των ειδικών, έχοντας έτσι τη δυνατότητα να εξοικειωθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τις νέες τεχνολογίες. Βέβαια, πέρα των πρακτικών εφαρμογών, διεξήχθησαν και ενδιαφέρουσες ομιλίες από εξέχουσες προσωπικότητες του κλάδου. 

Η επόμενη Ligna θα πραγματοποιηθεί στις 27 – 31 Μαΐου 2019.