Ιωάννης Χατζηνικολάου: «Εκδήλωση σαν την WOODSHOW CRETA έλειπε από την Κρήτη»

Ποια είναι η  δομή του σωματείου σας και ποιος ο σκοπός του;

Το  σωματείο είναι  το πρωτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο του κλάδου Επιπλοξυλουργών στο νομό Ηρακλείου. Η δομή του είναι καθαρά οργανωτική. Ενεργοποιείται σε διάφορες κοινωνικές οικονομικές και συνδικαλιστικές δραστηριότητες. Συμμετέχει ακόμα στην ( ΟΕΒΕΝΗ ) ομοσπονδία επαγγελματιών βιοτεχνών εμπόρων νομού Ηρακλείου.

Στην (ΠΟΞ) πανελλήνια  ομοσπονδία ξύλου και στην (ΓΣΕΒΕΕ) γενική συνομοσπονδία επαγγελματιών βιοτεχνών  εμπόρων ΕΛΛΑΔΟΣ.

Ο σκοπός του  σωματείου είναι μη κερδοσκοπικός έχει περίπου 420 μέλη με σκοπό την προστασία και προαγωγή των ηθικών οικονομικών και επαγγελματικών συμφερόντων των μελών του. Eχει ακόμα πολιτιστικό κοινωνικό θρησκευτικό και φιλανθρωπικό σκοπό.

 

Ποια η γνώμη σας για την εκδήλωση WOODSHOW CRETA, είχε θετικό αντίκτυπο στα μέλη σας;

Πιστεύω ότι εκδήλωση σαν την WOODSHOW CRETA έλειπε από την Κρήτη, γιατί υπήρχε σωστή και έγκυρη ενημέρωση όσον αφορά το ξύλο και την προώθησή του.

Είχε θετικό αντίκτυπο και μεγαλη συμμετοχή από μέλη του σωματείου μας και θεωρώ ότι αυτό ηταν πολύ καλό γιατί όλοι πρέπει να βοηθήσουμε στην προώθηση του ξύλου ως οικολογικό υλικό στην αρχιτεκτονική αλλά και στην εξοικονόμηση ενέργειας.

Ποιές ενέργειες πρέπει να γίνουν επιπλέον ώστε να εμπιστευθεί και πάλι ο κόσμος το ξύλο;

Καταρχάς να συνεχιστούν ενέργειες όπως την εκδήλωση της WOODSHOW CRETA η οποία ενημέρωσε τον κόσμο και προώθησε το ξύλο και τις ιδιότητες του. Η πολιτεία θα πρέπει να αλλάξει δραστικά την θέση της έναντι του ξύλου ως υλικού. Βέβαια χρειάζεται να γίνει δυνατή καμπάνια υπέρ του ξύλου και των προϊόντων του και από οικολογικής άποψης έως εξοικονόμηση ενέργειας. Να αλλάξουμε την νοοτροπία που υπάρχει και να καταφέρουμε να προωθήσουμε το ξύλο στην Ελλάδα.

Ποιος πιστεύετε ότι πρέπει να είναι ο ρόλος του σωματείου της κεντρικής κατεύθυνσης στην σημερινή πραγματικότητα και ποια τα σχέδια για το μέλλον;

Ο ρόλος του σωματείου μας αλλά και όλων των σωματείων της Ελλάδος είναι να δώσει οξυγόνο και να βρει προοπτικές ανάπτυξης για τους συναδέλφους του κλάδου.