Τα drones στην υπηρεσία της δασοκομίας

Μια πρωτοποριακή start up εταιρεία, με την ονομασία DroneSeed έχει βρει ένα νέο ριζοσπαστικό τρόπο για τη φύτευση δέντρων. Πως θα γίνεται αυτό; Με drone!

Η συγκεκριμένη εταιρεία έχει ιδρυθεί πριν ένα χρόνο, όπου εξελίσσει ένα ειδικό drone το όποιο έχει τη δυνατότητα να εντοπίζει πιθανές εκτάσεις για δεντροφύτευση κι έπειτα να ρίχνει τους σπόρους από αέρος. Όταν το drone εντοπίζει το πρόσφορο έδαφος προς δεντροφύτευση, τότε κάνει χρήση του τρισδιάστατου χάρτη της περιοχής που έχει χαρτογραφήσει, αναλύει τα στοιχεία και βρίσκει το καλύτερο σημείο όπου θα επιβιώσουν και θα αναπτυχθούν τα δέντρα. Έπειτα ρίχνει τους σπόρους. Για την ακρίβεια δεν τους ρίχνει, αλλά τους εκτοξεύει μέσω ενός κανονιού που δουλεύει με πεπιεσμένο αέρα, δίνοντάς του έτσι τη δυνατότητα να μπορεί να φυτεύει έως και 800 σπόρους την ώρα! Έτσι μπορεί να φυτεύσει ένα στρέμμα δάσους σε 1,5 ώρες!

Η συγκεκριμένη τεχνολογία αναμένεται να φέρει επανάσταση στο τομέα της δεντροφύτευσης και κατ’ επέκταση της ξυλείας, μιας και πιο γρήγορα θα γίνεται η επιθυμητή εργασία, ενώ θα προσφέρει και μείωση της δαπάνης επαναφύτευσης, τουλάχιστον κατά δέκα φορές! Έτσι οι εταιρείες θα μπορούν να ολοκληρώνουν τάχιστα τις απαιτούμενες εργασίες, αλλά και με μικρότερο κόστος, κάτι που αναμφίβολα θα φέρει ανακατατάξεις στο κλάδο της ξυλείας.