Δύο σημαντικά νέα έργα ανέλαβε η EPEXYL

Με τα συγκεκριμένα έργα σηματοδοτεί τη δυναμική πορεία της κορυφαίας ελληνικής ξυλουργικής κατασκευαστικής βιομηχανίας.

Το πρώτο αφορά στο εντυπωσιακό κτήριο των νέων κεντρικών γραφείων της ιταλικής εταιρείας πετρελαιοειδών και φυσικού αερίου ΕΝΙ, στο Μιλάνο. Πρόκειται για ένα κτήριο 65,000 τετραγωνικών μέτρων με τρεις διασυνδεδεμένους πύργους που σχεδιάστηκαν από το παγκοσμίου φήμης αρχιτεκτονικό γραφείο Morphosis και τον βραβευμένο Thom Mayne. Το εμβληματικό αυτό κτήριο θα καλύπτει τις ανάγκες 4600 εργαζομένων και το συνολικό κόστος κατασκευής ανέρχεται σε 171 εκατομμύρια ευρώ. Κατασκευάζεται με τις περιβαλλοντικές προδιαγραφές LEED και σχεδιάστηκε εξωτερικά, δημιουργώντας την αίσθηση ενός αστικού νησιού, ενώ εσωτερικά χαρακτηρίζεται από αισθητική και λειτουργική καινοτομία με το ξύλο να διαδραματίζει ένα σημαντικό ρόλο στην τελική διαμόρφωση.

Το δεύτερο έργο της EPEXYL αφορά στο διπλό hub της πολυεθνικής Pfizer στη Θεσσαλονίκη 6.500 τετραγωνικών μέτρων που θα καλύπτει τις ανάγκες 400 εργαζομένων στο Ψηφιακό Κέντρο και το Κέντρο Εσωτερικών Λειτουργιών & Υπηρεσιών. Πρόκειται για ένα από τα έξι τέτοια κέντρα που δημιούργησε η Pfizer σε παγκόσμιο επίπεδο και στόχος του είναι να προσφέρει υπηρεσίες στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Ασίας. Ο μοντέρνος, από πλευράς διαρρύθμισης και επιλογής υλικών χώρος γραφείων, σχεδιάστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο Edge με το ξύλο να συμβάλει στη διαμόρφωση της σύγχρονης αισθητικής των υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων. Πρόκειται για μέρος της επένδυσης 100 εκατομμυρίων ευρώ που κάνει στη Θεσσαλονίκη η φαρμακευτική εταιρεία.

Και στα δύο σημαντικά έργα, η EPEXYL ανέλαβε όλο το ξυλουργικό κατασκευαστικό μέρος συμβάλλοντας με την εμπειρία και την τεχνογνωσία της στην επιτυχή υλοποίηση της κατασκευής με τα λειτουργικά, αισθητικά και περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά του ξύλου. Η ελληνική – διεθνής αυτή εταιρεία δραστηριοποιείται σε 4 διαφορετικές ηπείρους υλοποιώντας έργα όπως η νέα όπερα του Βιετνάμ στο Ανόι, το νέο πανεπιστήμιο Université Paris- Sud, τα νέα κτίρια του CERN στην Ελβετία, η μαρίνα στην Αγία Νάππα και το νέο καζίνο στη Λεμεσό, καθώς, επίσης, και το νέο παλάτι του Τουρκμενιστάν. Υλοποιεί, επίσης, μια συμφωνία δεκαετούς προοπτικής με τη Rolex για την κατασκευή μιας σειράς καταστημάτων μπουτίκ, στη Σίλικον Βάλεϋ, το Μαϊάμι, τη Βοστόνη, το Λος Άντζελες και το Ντάλας. Με έδρα την Αθήνα, έχει γραφεία στη Νέα Υόρκη και το Παρίσι.

Έχοντας αυτή τη σημαντική διεθνή παρουσία αλλά και τη συμμετοχή σε μεγάλα κατασκευαστικά έργα στην Ελλάδα, η EPEXYL υλοποιεί αυτή την περίοδο ένα φιλόδοξο business plan με νέες επενδύσεις σε εγκαταστάσεις, υποδομές και νέες τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης.