Το κεντρικό κατάστημα της Apple στην Μπανγκόκ θυμίζει έργο τέχνης

Το project είναι αποτέλεσμα της στενής συνεργασίας μεταξύ της ομάδας της Apple και του αρχιτεκτονικού γραφείου Foster + Partners και βρίσκεται σε ένα από τα εμβληματικά σημεία της Μπανγκόκ, στην καρδιά της πολυσύχναστης Κεντρικής Παγκόσμιας Πλατείας.

Πρόκειται για ένα διώροφο γυάλινο τύμπανο διαμέτρου 24,4 μέτρων με ένα όμορφα κατασκευασμένο κωνικό στήριγμα με μια κοίλη κάθετη επιφάνεια που στέκεται στην κορυφή του

Ντυμένη με ξυλεία, η κεντρική βάση αποτελείται από λευκή ευρωπαϊκή βελανιδιά. Η ξυλεία βελανιδιάς χωρίζεται σε μεμονωμένα ελάσματα και συνδέεται με ερυθρελάτη για σταθερότητα. Μια προσεκτικά κατασκευασμένη λεπτομέρεια άκρων σε κάθε πηχάκι επιτρέπει την εξαγωγή αέρα μέσω της κεντρικής δομής με ένα απορροφητικό ακουστικό στρώμα υποστήριξης.

Η σύνδεση των δύο κύριων περιοχών πωλήσεων στα δύο επίπεδα είναι μια όμορφη σκάλα με ελικοειδή πτερύγια στροβίλου που προβάλλουν από την κεντρική δομή. Κάθε πέλμα είναι αλεσμένο από συμπαγή τεμάχια από ανοξείδωτο χάλυβα και είναι εξαιρετικά γυαλισμένο, δίνοντάς του μια ανακλαστική, γλυπτική ποιότητα. Το πλήρως γυαλισμένο τύμπανο που περιβάλλει και τους δύο ορόφους προσφέρει εντυπωσιακή θέα 360 μοιρών, αντιπαραβάλλοντας τον έντονο αστισμό με το ήσυχο πράσινο του νέου τοπίου.