Εντυπωσιακές οι νέες εγκαταστάσεις της Blum Hellas S.A.

H Blum Hellas S.A. προχώρησε σε μια μεγάλη επένδυση κατασκευάζοντας τις νέες της εγκαταστάσεις, οι οποίες συστεγάζουν όλες τις λειτουργίες της εταιρείας!

Όταν τον Μάρτιο του 2012 η Julius Blum GmbH προχώρησε στην εξαγορά της μέχρι τότε αντιπροσώπου της ‘’Κατερίνα Κλιάφα ΑΕΒΕ’’ υποδήλωσε έμπρακτα την εμπιστοσύνη της στην δυναμική της Ελληνικής αγοράς επίπλων, παρά τις αντίξοες μακροοικονομικές συνθήκες της χώρας. Μάλιστα, από τον πρώτο χρόνο της λειτουργίας της νεότευκτης τότε θυγατρικής, έγινε σαφές ότι προκειμένου να ολοκληρωθεί η ενσωμάτωση με την μητρική εταιρία, πέραν των λειτουργικών αλλαγών, θα έπρεπε να δημιουργηθούν και οι κατάλληλες υποδομές. Έτσι παρά το ότι οι εγκαταστάσεις της εταιρίας στον Ελαιώνα Θηβών είναι ιδιόκτητες, αποφασίστηκε η δημιουργία νέων εγκαταστάσεων εντός του αστικού ιστού της Αττικής για την καλύτερη λειτουργία της εταιρίας. Μια επένδυση μεγάλη, της οποίας σκοπός ήταν να συστεγάσει όλες τις λειτουργίες της εταιρίας (αποθήκη, γραφεία διοίκησης, έκθεση προϊόντων) σε ένα χώρο, αλλά κυρίως να βελτιώσει τις συνθήκες εργασίας όλων των εργαζομένων και η καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της.

10.000 λειτουργικά τετραγωνικά μέτρα!

Τον Νοέμβριο του 2014 αποκτήθηκε το γήπεδο έκτασης 10.000τ.μ. στην Παιανία Αττικής εντός του οποίου κατασκευάσθηκε το νέο κτήριο. Το Μάρτιο του 2015 επελέγησαν κατόπιν διαγωνισμού οι μελετητές του έργου κος Μασουρίδης (Αρχιτέκτων), κος Αθανασιάδης (Πολ. Μηχανικός), κος Καμαρινός (Μηχανολόγος) και τον Οκτώβριο του ίδιου έτους προχώρησε  η δημοπράτηση του έργου. Ως ανάδοχος κατασκευάστρια εταιρία, επελέγη η εισηγμένη στο Χ.Α.Α. ‘’ΕΚΤΕΡ Α.Ε.’’ και η κατασκευή του έργου ξεκίνησε το Μάρτιο του 2016. Η ολοκλήρωση του έργου έγινε μέσα στο χρονοδιάγραμμα που είχε οριστεί εξ αρχής, όπως και ο προϋπολογισμός του έργου. Ήδη από τα μέσα Ιανουαρίου 2017 η εταιρία λειτουργεί στις νέες της εγκαταστάσεις.

Το κτίριο αποτελείται από τέσσερα διαφορετικά τμήματα. Ο αποθηκευτικός χώρος 1.600τ.μ. έχει δυναμικότητα 1.300 παλετοθέσεων. Στο χώρο επίσης λειτουργεί υδραυλική ράμπα για γρήγορη φορτοεκφόρτωση προϊόντων. Ο χώρος έχει και δυνατότητα επέκτασης για τις μελλοντικές ανάγκες της εταιρίας.

Εκθεσιακός χώρος 300 τ.μ.!

Στο ισόγειο βρίσκεται επίσης ο εκθεσιακός χώρος 300τ.μ., ο οποίος είναι εξοπλισμένος με όλα τα προϊόντα της Blum, αλλά και με μία κουζίνα Dynamic Space, η οποία λειτουργεί σαν κανονική κουζίνα. Σκοπός της εταιρίας είναι να εκμεταλλευτεί όλες τις δυνατότητες προβολής των προϊόντων της που της δίνει ο χώρος αυτός. Επίσης στο ισόγειο υπάρχει αίθουσα εκπαίδευσης εξοπλισμένη με όλα τα εργαλεία και μηχανήματα της Blum. Μέσω της αίθουσας αυτής η εταιρία θα είναι σε θέση να εκπαιδεύσει τους ενδιαφερόμενους πελάτες της επάνω σε τεχνικά ζητήματα των προϊόντων της. Τέλος στον όροφο του κτιρίου στεγάζονται τα γραφεία διοίκησης 400τ.μ. εξοπλισμένα με την πιο σύγχρονη υποδομή αυτοματισμών γραφείου.

Εμπιστοσύνη στη ελληνική αγορά!

Η επένδυση της Julius Blum GmbH, παγκόσμιου leader της αγοράς υλικών επιπλοποιίας στην χώρα μας επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη της εταιρίας στην Ελληνική αγορά. Ο δε δυναμισμός της ομάδας της Blum Hellas S.A. κατάφερε μέσα στα χρόνια από το 2012 που δημιουργήθηκε η εταιρία, να ανεβάσει τον κύκλο εργασιών της εταιρίας κατά 70% περίπου και να προωθήσει με επιτυχία το σύνολο των προϊόντων της.