Ανακοίνωση εκπροσώπησης του ift Rosenheim από το ift Hellas

Στην εκδήλωση εγκαινίων του ift Hellas, που διοργανώθηκε στις 27 Ιουνίου 2018 στο THE MET HOTEL στη Θεσσαλονίκη, ανακοινώθηκε επίσημα η εκπροσώπηση του κοινοποιημένου φορέα ift Rosenheim από το ift Hellas για Ελλάδα και Κύπρο.

Την πρόσκληση για τον εορτασμό των εγκαινίων του ift Hellas ακολούθησαν εκπρόσωποι του κλάδου των παραγωγών συστημάτων του αλουμινίου, εκπρόσωποι του υπουργείου εσωτερικών, σωματεία και σύλλογοι του κατασκευαστικού κλάδου κουφωμάτων αλουμινίου, συνθετικού και ξύλου και πελάτες του ift Rosenheim με επίτιμους προσκεκλημένους το Γενικό Πρόξενος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανία κύριο Walter Stechel, το Δήμαρχο Ωραιοκάστρου, κύριο Αστέριο Γαβότση και τον Αντιπρόεδρο του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, κύριο Στέφανου Τζιρίτη.

Ο Dr. Γεώργιος Μουστακίδης άνοιξε την εκδήλωση εγκαινίων του ift Hellas και με μια σύντομη ιστορική αναφορά υπογράμμισε, πως αν και «άνθρωπος του περιβάλλοντος», της επιθεώρησης και της εκπαίδευσης, έγινε η γέφυρα Ελλάδος με το ift Rosenheim και ευχαρίστησε τους κυρίους Χρήστο Κουνέλη (ALUK Α.Ε.), Γεώργιο Μυλωνά (ALUMIL Α.Ε.) και Δημήτριο Τζίκα (ELVIAL Α.Ε.) που τον είχαν παροτρύνει για την εμπλοκή του. Εκτίμησε ότι μάλλον πέτυχε να βοηθήσει τον κλάδο και να γίνει ο πρόδομος για το γιο του Δημήτριο Μουστακίδη, που με τη νεοϊδρυθείσα του εταιρία ift Hellas και σαν επίσημος ελεγκτής του ift Rosenheim στην Ελλάδα, θα συνεχίσει να παρέχει τις υπηρεσίες με μεγαλύτερη επιτυχία.

Μετά τους χαιρετισμούς των επίτιμων προσκεκλημένων, χαιρέτησε ο Δημήτριος Μουστακίδης, Γενικός Διευθυντής του ift Hellas και ενημέρωσε για τον τρόπο λειτουργίας και συνεργασίας του ift Hellas με το ift Rosenheim, το όραμα του ift Hellas και πως θα παρέχονται οι υπηρεσίες στην Ελλάδα, Κύπρο και τις γειτονικές χώρες. Ανακοίνωσε, ότι στο εγγύς μέλλον θα δημιουργηθούν δύο επίσημα κέντρα δοκιμών ift σε ιδιαίτερη συνεργασία με διελάσεις και των κέντρων δοκιμών τους, κάτω από το ift Hellas και σαν εσωτερικό εργαστήριο του ift Rosenheim, που θα προσφέρει τη δυνατότητα διεξαγωγής δοκιμών στην Ελλάδα και σε πελάτες που δεν έχουν ιδιόκτητους θαλάμους δοκιμών. Με την πάροδο του χρόνου και ανάλογα των αναγκών της αγοράς θα επεκτείνονται οι υποδομές δοκιμών στα επίσημα κέντρα δοκιμών ift στην Ελλάδα. Στη συνέχεια χαιρέτησε ο Γενικός Διευθυντής του Ομίλου ift, κύριος Dr. Peichl, ο οποίος έδειξε τη μεγάλη του ευχαρίστηση για την επιτυχημένη συνεργασία με τον πατέρα και γιο Μουστακίδη και εξέφρασε την απεριόριστη υποστήριξη στο ift Hellas και προσωπικά στο Δημήτρη.

Μετά το χαιρετισμό του κυρίου Θάνου Μακρή, εκπροσώπου του Ελληνικού Ινστιτούτου Πυροπροστασίας Κατασκευών (ΕΛ.Ι.ΠΥ.ΚΑ.), ο οποίος ενημέρωσε και για το σκοπό και το ρόλο του νεοϊδρυθέντος ΕΛ.Ι.ΠΥ.ΚΑ., ακολούθησε η επίσημη υπογραφή της σύμβασης συνεργασίας από τους κυρίους Dr. Jochen Peichl, Δημήτριο Μουστακίδη και Matthias Fröhleke. Σε μια σύντομη παρουσίαση οι κύριοι Andreas Graf  (Διευθυντή Εργαστηρίου – Κεντρική διαχείριση εργαστηρίων) και Markus Egli (Διευθυντή Τμήματος Λειτουργία & Τεχνολογία), έδειξαν συγκεκριμένα προβλήματα από την τοποθέτηση κουφωμάτων και από δοκιμές σε αντοχή σε ανεμοπίεση, αεροπερατότητα και υδατοστεγανότητα. Το επίσημο πρόγραμμα έκλεισε στο εγκώμιο του ο κύριος Matthias Fröhleke (Μέλος διοίκησης του ift Rosenheim, Τμήμα δοκιμών) προς το Δημήτριο Μουστακίδη με ευχές για τη μελλοντική συνεργασία.