Αναδασώστε τον πλανήτη, αναδομήστε τις πόλεις

Ο καθηγητής Hans-Joachim Schellnhuber του Ινστιτούτου Πότσδαμ για την έρευνα για τις κλιματικές επιπτώσεις στη Γερμανία έδωσε ένα ισχυρό μήνυμα κλιματικής αλλαγής που υποστηρίζει τη χρήση περισσότερου ξύλου στο δομημένο περιβάλλον μέσα από το ψηφιακό συνέδριο WOOD4BAUHAUS.

Στην ανάλυση του με θέμα «Αναδασώστε τον πλανήτη, αναδομήστε τις πόλεις», ο καθηγητής Schellnhuber δήλωσε: «Η κατασκευή ξύλου είναι η τέλεια απάντηση. Μπορούμε να μετατρέψουμε την ξυλεία σε δομικό υλικό στο δομημένο περιβάλλον, να ανακυκλώσουμε το μεγαλύτερο μέρος του ξύλου και να ξαναφυτέψουμε τα δέντρα που έχουμε πάρει ή ακόμη και να αυξήσουμε τη δασική έκταση. Τότε θα έχουμε αυτό που ονομάζω η «Δασική-Κατασκευή Αντλία».

Η κ. Ruth Reichstein της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατέστησε σαφές ότι:

«Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχει γίνει τεράστιος οπαδός της κατασκευής ξύλου και χαίρεται να βλέπει τη νέα συνομιλία για το Νέο Ευρωπαϊκό Bauhaus να αυξάνεται καθημερινά. Είναι ένα έργο ελπίδας, ένα έργο ανάκαμψης. Μέσα σε αυτό, η ανακαίνιση μπορεί να είναι τόσο πολύτιμη και όμορφη όσο η νέα κατασκευή. Έχοντας αυτό κατά νου, ας μετατρέψουμε τις πόλεις μας σε αστικά δάση. ”

Η Ράιχσταϊν είναι η κεντρικός αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη του Νέου Ευρωπαϊκού Bauhaus, και συνδέσμος μεταξύ του υπουργικού συμβουλίου της Προέδρου von der Leyen και του Κοινού Κέντρου Ερευνών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.