Έναρξη των εμπορικών εκθέσεων από 1η Σεπτεμβρίου

Την επίσημη επανεκκίνηση της εγχώριας εκθεσιακής βιομηχανίας από 1η Σεπτεμβρίου ανήγγειλε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης στην συνάντηση που είχε με τους κύριους διοργανωτές, ανάμεσα στους οποίους ήταν και οι εκπρόσωποι της MEDEXPO.

Πιο συγκεκριμένα ο υπουργός δήλωσε:
«Η Ελλάδα τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και χωρίς να βάζει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία ανοίγει τον εκθεσιακό κλάδο από 1η Σεπτεμβρίου για εμβολιασμένους, έτσι ώστε η οικονομία και η επιχειρηματική ζωή να προχωρήσει με υγεία και ασφάλεια. Είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι και βέβαιοι για την επιτυχία του ανοίγματος και θα πάμε πάρα πολύ καλά».

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά την εκδήλωση με θέμα την «Ανάπτυξη της Ναυπηγικής Βιομηχανίας της Ελλάδας» στο πλαίσιο της ειδικής έκθεσης αμυντικής βιομηχανίας DEFEA όπου ο κ. Γεωργιάδης ήταν ο κεντρικός ομιλητής.

 

Ακολουθεί το επίσημο Δελτίο Τύπου:

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης και ο Γ.Γ. Εμπορίου κ. Σωτήρης Αναγνωστόπουλος επισκέφθηκαν σήμερα την ειδική έκθεση αμυντικής βιομηχανίας DEFEA – Defence Exhibition Athens, η οποία φιλοξενείται στο Εκθεσιακό Κέντρο Metropolitan Expo. Ο Υπουργός αποτέλεσε τον κεντρικό ομιλητή της εκδήλωσης με θέμα την Ανάπτυξη της Ναυπηγικής Βιομηχανίας της Ελλάδας.

Μετά την εκδήλωση, ο Υπουργός και ο Γ.Γ. Εμπορίου συναντήθηκαν με εκπροσώπους της εγχώριας εκθεσιακής βιομηχανίας με τους οποίους είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν για την επανεκκίνηση του κλάδου με την υποστήριξη του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Οι εμπορικές εκθέσεις ανοίγουν επίσημα τις πόρτες τους την 1η Σεπτεμβρίου για να υποδεχθούν τόσο την εγχώρια όσο και την διεθνή επιχειρηματική κοινότητα.

Ο Υπουργός κ. Γεωργιάδης σχετικά με την επανεκκίνηση του εκθεσιακού κλάδου δήλωσε ότι

Η Ελλάδα τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και χωρίς να βάζει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία ανοίγει τον εκθεσιακό κλάδο από 1η Σεπτεμβρίου για εμβολιασμένους, έτσι ώστε η οικονομία και η επιχειρηματική ζωή να προχωρήσει με υγεία και ασφάλεια. Είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι και βέβαιοι για την επιτυχία του ανοίγματος και θα πάμε πάρα πολύ καλά.

Ο κ. Αλέξης Λαγουδάκης Διευθύνων Σύμβουλος του εκθεσιακού κέντρου Metropolitan Expo εκ μέρους των εκθεσιακών φορέων ανέφερε ότι: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κο Γεωργιάδη και τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή κο Αναγνωστόπουλο Σωτήρη για τη συνδρομή του στην επανεκκίνηση του κλάδου. Η εγχώρια εκθεσιακή βιομηχανία έχει προετοιμαστεί υπεύθυνα και αποτελεσματικά για να εφαρμοστούν τα βέλτιστα μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας των επισκεπτών, των εκθετών και του προσωπικού. Όπως ανέδειξε και η πρόσφατη έκθεση του ΙΟΒΕ, οι εκθέσεις έχουν σημαντική οικονομική διάσταση. Οι εκθέτες ενισχύουν το δίκτυο των επιχειρηματικών επαφών τους, προωθούν καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες, ενώ οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις στην αγορά. Λαμβάνοντας υπόψη τις ευρύτερες επιδράσεις, η συνολική συνεισφορά των εκθέσεων μεταφράζεται σε χιλιάδες θέσεις εργασίας και η εκθεσιακή δραστηριότητα αποτελεί σημαντικό μοχλό οικονομικής ανάπτυξης   Ειδικά για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι εμπορικές εκθέσεις αποτελούν μοναδική ευκαιρία για να αναπτύξουν εμπορικές σχέσεις με επιχειρήσεις από άλλες περιοχές της χώρας και το εξωτερικό. Την 1η Σεπτεμβρίου οι εκθέσεις επιστρέφουν.»