Τι μας λέει η ADLER για τη συντήρηση ξύλινων κουφωμάτων;

Η τακτική φροντίδα είναι η βασική προϋπόθεση για τη μακροζωία και την ανθεκτικότητα των ξύλινων παραθύρων σας. Η ADLER έχει δημιουργήσει ένα σετ περιποίησης που είναι απλό και αποτελεσματικό στη χρήση του.

Τα ξύλινα παράθυρα δημιουργούν ένα άνετο εσωτερικό κλίμα οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου και προστατεύουν από τον θόρυβο και τη ρύπανση του περιβάλλοντος. Έχουν φυσικές θερμομονωτικές ιδιότητες που είναι ανώτερες από άλλες κατασκευές κουφωμάτων. Οι καιρικές επιδράσεις, όπως ο ήλιος, ο άνεμος και η υγρασία, ωστόσο, καταπονούν τα ξύλινα παράθυρα καθημερινά και μπορεί να οδηγήσουν σε αντιαισθητικές ρωγμές, αποχρωματισμό, άλγη, γκριζάρισμα ή ακόμα και σε αποκόλληση της βαφής.

Τα ξύλινα παράθυρα θα πρέπει αρχικά να προστατεύονται δομικά. Δεν αρκεί να βασιστούμε στο βερνίκι προστασίας ξύλου να κάνει την ίδια δουλειά που θα έκανε μια πέργκολα, ένα περβάζι, ένα σκίαστρο, ένα μπαλκόνι ή ακόμα κι μία εσοχή 20-30cm που θα προσφέρει αρκετή “δομική” προστασία στα ξύλινα κουφώματα. Έχοντας λάβει όλα τα παραπάνω υπ’όψιν θα σας δείξουμε πώς μπορείτε να αποτρέψετε αυτά τα προβλήματα αποτελεσματικά και εύκολα.

ADLER Windows Care-Set

Βήμα 1: ADLER Top-Cleaner

Καθαρίστε την επιφάνεια με ζεστό νερό, στην οποία αναμιγνύετε μερικές σταγόνες του ADLER Top-Cleaner. Στη συνέχεια, εφαρμόστε το ADLER Top-Cleaner αδιάλυτο με ένα πανί καθαρισμού και σκουπίστε προσεκτικά. Αυτό επιτρέπει την εύκολη αφαίρεση ακόμη και των πιο δύσκολων ρύπων.

Bήμα 2: ADLER Top-Finish

Ανακινήστε το ADLER Top-Finish πριν από τη χρήση. Στη συνέχεια, εφαρμόστε το με λεπτές επιστρώσεις στην καθαρή, στεγνή επιφάνεια χρησιμοποιώντας το πρακτικό εργαλείο – βουρτσάκι στο παράθυρο. Το ADLER Fenstertool διευκολύνει την εφαρμογή στα λεπτά ξύλινα μέρη. Ο συρόμενος αποστάτης αποτρέπει την επικάλυψη της άρθρωσης σιλικόνης. Εάν έχετε εφαρμόσει πολύ ADLER Top-Finish, θα πρέπει να το σκουπίσετε με ένα πανί καθαρισμού.

Eλέγξτε το χρώμα!

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ελέγχετε τακτικά τα ξύλινα παράθυρά σας για τυχόν ζημιές στην επιφάνεια, προκειμένου να διασφαλίσετε ότι δεν παραβλέπετε το χρόνο για εργασίες συντήρησης ή ανακαίνισης και ότι η ζημιά ενδέχεται να έχει ήδη προχωρήσει πολύ.

Λεπτές, και σχεδόν αόρατες τριχοειδή ρωγμές μπορούν να αποφευχθούν χρησιμοποιώντας το ADLER Care Set Plus ετησίως. Εάν, ωστόσο, τα παράθυρά σας έχουν υποστεί ζημιά από χαλάζι ή γκριζάρισμα, είναι αναπόφευκτη η ανακαίνιση. Μπορείτε να βρείτε τις ακριβείς οδηγίες για την ανακαίνιση παραθύρων στην ενότητα “ Συμβουλές και κόλπα για ανακαίνιση παραθύρων “ με το ADLER Pullex Renovation System. Με αυτές τις συμβουλές μπορείτε να απολαύσετε τα ξύλινα παράθυρά σας για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Σύμφωνα με το μότο της ADLER “ο χρόνος περνά, αλλά όχι για τα παράθυρά σας”.