Οι νέες τάσεις στο δάπεδο laminate για το 2015

Καινοτομίες, έμπνευση και… πωλήσεις. Αυτές είναι οι λέξεις που συνοψίζουν καλύτερα την έκθεση DOMOTEX 2015, που έλαβε χώρα στο Ανόβερο της Γερμανίας, στην οποία αποκαλύφθηκαν κι όλες οι τάσεις στο χώρο του laminate.

Η συγκεκριμένη έκθεση αποτελεί την νούμερο 1 έκθεση στον τομέα των χαλιών,του laminate δαπέδου, των ξύλινων πατωμάτων, των αθλητικών δαπέδων, αλλά και των μηχανημάτων επεξεργασίας, εργαλείων και υλικών τοποθετήσεων πατωμάτων. Και φέτος η DOMOTEX μονοπώλησε το ενδιαφέρον, μιας και συγκέντρωσε πλήθος επισκεπτών και εκθετών, αναδεικνύοντας παράλληλα κι όλες τις νέες τάσεις στο δάπεδο για το 2015.

Οι νέες τάσεις…

… του 2015 για το πάτωμα είναι οι: Shabby Chic, Vintage, καθώς και το Σκανδιναβικό στυλ.Τεχνοτροπίες που αν τις αναγάγουμε στην ορολογία της εσωτερικής διακόσμησης, τότε μιλάμε για πρωτοτυπία, σαφήνεια στο σχεδιασμό αλλά και έντονες επιρροές από τη φύση. Τάσεις που όπως απεδείχθει κι από τα εκθέματα στην DOMOTEX 2015 ενστερνίζονται πλήρως τα νέα προϊόντα που παρουσιάστηκαν. Οι προηγμένες τεχνικές εκτύπωσεις, αλλά και φινιρίσματος, βοηθούν το έργο των κατασκευαστών, αποτυπώνοντας με ακρίβεια κάθε περίτεχνο σχέδιο. Ειδικότερα,οι 3D εκτυπώσεις πάνω στα δάπεδα δημιουργούν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, μιας και ξεχωρίζουν με τα ζωντανά χρώματα, αλλά και τα ιδιαίτερα σχέδια που φέρουν πάνω τους. Τα εφέ του ξύλου πάνω στα laminateδάπεδα, πλέον αποτυπώνονται ακόμα καλύτερα συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια, με το τελικό φινίρισμα να είναι εξαιρετικό.

Παρόλα αυτά η δρύινη απόχρωση εξακολουθεί και κατέχει τα σκήπτρα στην προτίμηση του αγοραστικού κοινού. Όσον αφορά τους λοιπούς χρωματισμούς που επιλέγουν οι αγοραστές, πλέον υπάρχει μια προτίμηση σε πιο lightφυσικές αποχρώσεις, όπως το μπεζ, τοελαφρύ μπεζ, οι απαλές αποχρώσεις του γκρι, ακόμα και εκείνη του λευκούματ.

Πιο μοντέρνα πλέον τα νέα laminate δάπεδα

Η σύγχρονη σχεδιαστική γλώσσα θέλει ο σχεδιαστής να εκμεταλλεύεται κάθε διαθέσιμο χώρο, αξιοποιώντας κάθε τετραγωνικό εκατοστό που έχει στη διάθεσή του. Το νέο trend λοιπόν θέλει τις λωρίδες πατώματος να είναι μεγαλύτερες και πλατύτερες με εύκολη σύνδεση μεταξύ τους. Το τελικό αποτέλεσμα δίνει την αίσθηση της ευρυχωρίας, ενώ οι μεγάλες επιφάνειες (οι σανίδες μπορούν να φτάσουν ακόμα και τα 2 μέτρα σε μήκος) δημιουργούν ένα ιδιαίτερο σχεδιαστικό μοτίβο, το οποίο αναδεικνύει τους χρωματισμούς του ξύλου.

Επιπλέον οι κατασκευαστές που κάνουν χρήση των κλασικών δαπέδων laminate, για να εκμοντερνίσουν ακόμα περισσότερο το τελικό αποτέλεσμα, «παίζουν» αρκετά με τα γεωμετρικά σχήματα, ενώ παράλληλα κάνουν χρήση κι άλλων υλικών εκτός από το ξύλο, συνδυάζοντας έτσι το κλασικό με το μοντέρνο.

Τα Ευρωπαϊκά laminate δάπεδα θα κυριαρχήσουν και το 2015

Πέρα όμως από το σχεδιαστικό μέρος, τα νέα δάπεδα φέρουν ειδικές τεχνολογίες, με τις οποίες επιτρέπεται η χρήση τους και σε χώρους που μέχρι πρότινος δεν είχαν θέση. Όπως για παράδειγμα ο χώρος του μπάνιου και της κουζίνας, χάρη στην ειδική ενίσχυση που φέρουν πάνω τους κατά της υγρασίας.Επιπλέον οι ειδικές αντιολισθητικές επιφάνειές τους τα κάνουν ιδανικά ακόμα και για χώρους εργασίας.

Λίγα λόγια για την DOMOTEX

Η DOMOTEX δραστηριοποιείται από το 1989 και κάθε χρόνο φροντίζει να ανανεώνει το ραντεβού της με τους εμπόρους δαπέδων το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Ιανουαρίου. Τα υλικά που βλέπει κανείς στην DOMOTEX είναι μοκέτες, πλαστικά δάπεδα, laminate πατώματα, ξύλινα πατώματα, linoleum δάπεδα, αθλητικά δάπεδα, χαλιά, ταπέτα εισόδου, deck εξωτερικής χρήσης, μηχανήματα επεξεργασίας, εργαλεία και υλικά τοποθετήσεως πατωμάτων και άλλα πολλά.