Έκθεση BAU 2015: Ρεκόρ επισκεψιμότητας!

Η Διεθνής Έκθεση Δομικών Υλικών και Αρχιτεκτονικής BAU 2015, η οποία γίνεται κάθε 2 χρόνια, προσέλκυσε το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών. Πιο συγκεκριμένα, έσπασε το φράγμα των 250.000 επισκεπτών (251.200 επισκέπτες για την ακρίβεια, 16.000 επιπλέον συγκριτικά με το 2013) για πρώτη φορά στα 50 χρόνια ιστορίας της έκθεσης.

Ενδεικτικό της μεγάλης επιτυχίας της έκθεσης, πέρα από το ρεκόρ επισκεπτών, ήταν και το γεγονός πως τα περίπτερα εκθετών ήταν «κλεισμένα» αρκετό καιρό πριν, δείγμα για το πόσο σημαντική είναι για τους επαγγελματίες η συγκεκριμένη έκθεση.

Αυξημένος όμως ήταν κι ο αριθμός των επισκεπτών του εξωτερικού, όπου στην φετινή BAU ανήλθε στους 72.000 επισκέπτες, νούμερο αυξημένο κατά 20% .

Περίπου 65.000 άνθρωποι από το συνολικό αριθμό των επισκεπτών, ήταν από αρχιτεκτονικά και πολεοδομικά γραφεία, όπου και αυτή η κατηγορία εμφάνισε αύξηση συγκριτικά με το 2013.

Πλουραλιστικότητα ιδεών και νέων τάσεων

Ως γνωστόν η έκθεση BAU ξεχωρίζει κάθε φορά που πραγματοποιείται, για την πληθώρα θεμάτων και καινοτόμων λύσεων σε όλες τις κατηγορίες των δομικών υλικών, καθώς και σε θέματα ενεργειακής τεχνολογίας και εξοικονόμησης ενέργειας. Πάνω σε αυτές τις κατηγορίες στηρίχθηκαν οι τρεις κεντρικές θεματικές ενότητες της έκθεσης: Intelligent Urbanization, Buildings & Users και Energy- and Resource-Efficiency.

Παράλληλα με το εκθεσιακό μέρος, διεξήχθησαν πλήθος ειδικών εκδηλώσεων, παρουσιάσεων, αλλά και to the point σεμιναρίων, όπου ξεχώρισε αυτό που πραγματοποίησε το Προξενείο της Ελλάδας στο Μόναχο, με θέμα: «Οι επιχειρηματικές ευκαιρίες στον τομέα της ενεργειακής αποκατάστασης κτιρίων στη Γερμανία». Μέσω αυτού του σεμιναρίου ενημερώθηκαν οι εκπρόσωποι των εταιρειών για όλες τις τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο, αλλά και για τις σημαντικές επιχειρηματικές ευκαιρίες που προκύπτουν τόσο για τις ελληνικές όσο και για τις λοιπές επιχειρήσεις.
Εντυπωσιακός όμως, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, ήταν ο αριθμός των κορυφαίων αρχιτεκτόνων που έδωσαν διαλέξεις στα πλαίσια ενός αρχιτεκτονικού forum που έλαβε χώρα σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο του εκθεσιακού κέντρου.

 

Δυνατές ελληνικές συμμετοχές

Ανάμεσα στις εταιρείες που παρουσίασαν δείγματα δουλειάς τους στην BAU 2015, ήταν και εξέχουσες ελληνικές εταιρείες στο χώρο της οικοδομής και των δομικών υλικών. Το παρών έδωσαν λοιπόν οι ελληνικές εταιρίες ACE-Hellas SA, Alchimica SA, Alumil SA, Glasscon SA, Helm Hellas SA, Intermetal SA, ISOMAT SA, Makedoniki-Panidis SA, MARIS POLYMERS SA, Mathios Refactories SA, PCA, Tetoros H.& Co., Vertical SA και Vlavianos SA, ενώ τον εκθεσιακό χώρο των 180.000 τετραγωνικών μέτρων, επισκέφθηκαν περισσότερες από 800 επιχειρήσεις από την Ελλάδα.