Xylexpo 2024

XYLEXPO 2024: ΠΑΝΩ ΑΠΟ 11 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΕΤΗ ΕΚΘΕΣΗ

Η 28η έκδοση της Xylexpo, της διεθνούς διετής έκθεσης τεχνολογίας ξυλουργικής και επίπλων, έκλεισε τις πύλες της την Παρασκευή, 24 Μαΐου, με εξαιρετικά ικανοποιητικά αποτελέσματα. Τα επίσημα στοιχεία – επικυρωμένα από την IsfCert, ένα ινστιτούτο για την πιστοποίηση στατιστικών εκθέσεων (www.isfcert.it) – δείχνουν ουσιαστική σταθερότητα της εκδήλωσης, με προσέλευση 11.288 ατόμων, εκ των οποίων το 27% ήταν από το εξωτερικό. Από αυτούς, το 70% προήλθε από την Ευρώπη, το 18% από την Ασία, το 5% από την Αμερική και το 5% από την Αφρική.

«Πρέπει να παραδεχτούμε ότι περιμέναμε χαμηλότερους αριθμούς, λαμβάνοντας υπόψη την δύσκολη περίοδο για τις εμπορικές εκθέσεις, αλλά όπως φαίνεται, η μακρά παράδοση της Xylexpo έχει δείξει ξανά την ελκτική της δύναμη», δήλωσε ο Διευθυντής της έκθεσης, Dario Corbetta, λίγες ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσης. «Επίσης, η απόφαση να παραμείνουμε εντός των τυπικών εργάσιμων ημερών – από Τρίτη έως Παρασκευή, αφήνοντας το Σάββατο ελεύθερο – ανταμείφθηκε και εξασφάλισε συνεχή προσέλευση, μετά την ημέρα έναρξης, σε όλες τις ημέρες της έκθεσης».

Οι ημέρες της Xylexpo 2024 – μιας έκθεσης αποκλειστικά αφιερωμένης στις τεχνολογίες και τον εξοπλισμό επίπλων και ξύλου – προσέφεραν πολλές αφορμές για προβληματισμό, ξεκινώντας από την ανάγκη να παρουσιαστεί στους εκθέτες και τους επισκέπτες μια εκδήλωση ανοιχτή σε νέους ορίζοντες, μια πρόκληση που οι διοργανωτές έχουν ήδη αναλάβει για την επόμενη έκδοση.

Ιδιαίτερη προσοχή τράβηξαν τα θέματα της “Βιομηχανίας 5.0”, αν και η έλλειψη ακόμη σαφούς ορισμού των κανόνων υλοποίησης από τις ιταλικές αρχές ακύρωσε την αναμενόμενη ώθηση στις παραγγελίες. Παρόλα αυτά, πολλοί από τους 270 εκθέτες που συμμετείχαν, το 33% των οποίων ήταν από το εξωτερικό, ανέφεραν επαφές υψηλής ποιότητας και την ολοκλήρωση αρκετών συμφωνιών κατά τη διάρκεια της έκθεσης.

Πολύ θετικά στοιχεία καταγράφηκαν από την διαδικτυακή δραστηριότητα της Xylexpo: από τις 24 Απριλίου έως τις 25 Μαΐου, ο αριθμός των “επαφών” ήταν τεράστιος (58 χιλιάδες στο Facebook, 77 χιλιάδες στο Linkedin, 145 χιλιάδες στο Instagram και πάνω από 13 χιλιάδες προβολές στο YouTube). Η Xylexpo Digital επίσης έπαιξε τον ρόλο της: προσφέροντας μια συλλογή περιεχομένων που δημιουργήθηκαν για και κατά τη διάρκεια της έκθεσης, το κανάλι προσέλκυσε περισσότερους από 3.200 “επισκέπτες” κατά τη διάρκεια της εμπορικής έκθεσης, και αυτός ο αριθμός θα αυξηθεί εκθετικά τις επόμενες εβδομάδες, καθώς όλα τα περιεχόμενα της “Xylexpo Digital” θα παραμείνουν προσβάσιμα κατ’ απαίτηση στην κοινότητα.

Πέρα από το μηχάνημα: στην Xylexpo, με την SCM, ένας κόσμος τεχνολογιών, υπηρεσιών και δεξιοτήτων για την πλήρη υποστήριξη του πελάτη

Η SCM παρουσίασε τις τεχνολογικές και ψηφιακές καινοτομίες της με έναν εντελώς νέο και πολυμεσικό τρόπο, εστιάζοντας πλήρως στις νέες παραγωγικές και επιχειρηματικές ανάγκες των πελατών σε ό,τι αφορά τις υπηρεσίες, την ψηφιοποίηση και τη βιωσιμότητα.

Πίσω από κάθε μηχάνημα ή σύστημα επεξεργασίας ξύλου της SCM κρύβεται η τεχνογνωσία μιας ομάδας εμπειρογνωμόνων που επικεντρώνονται συνεχώς στο μέλλον του κλάδου για να παρέχουν προϊόντα και υπηρεσίες που ικανοποιούν τις πραγματικές ανάγκες των πελατών. Αυτή είναι η φιλοσοφία πίσω από το έργο έρευνας και ανάπτυξης του ιταλικού ομίλου και είναι το ίδιο μήνυμα που συνόδευσε τη συμμετοχή της SCM στην Xylexpo 2024. Οι πολυάριθμοι επισκέπτες που συγκεντρώθηκαν στο περίπτερο του ομίλου μπόρεσαν να απολαύσουν μια μοναδική εμπειρία, ανακαλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα τεχνολογικών και ψηφιακών καινοτομιών με έναν πλήρως πολυμεσικό τρόπο. Η SCM «έσπασε την παράδοση» συμμετέχοντας για πρώτη φορά σε εμπορική έκθεση χωρίς μηχανήματα· μια επιλογή που ευθυγραμμίζεται με την έμφαση του ομίλου στη βιωσιμότητα και τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο, η οποία επιδεικνύει την ικανότητά τους να ηγούνται ακόμη και στον τρόπο που επικοινωνούν με την αγορά και πηγάζει κυρίως από ένα ακριβές όραμα, επικεντρωμένο όλο και περισσότερο σε ό,τι βρίσκεται «πέρα από το μηχάνημα» για την πλήρη υποστήριξη των επιχειρηματικών αναγκών των πελατών τους.

Ο Pietro Gheller, Διευθυντής του Wood Division της SCM, το επεσήμανε αυτό σε συνέντευξη Τύπου που οργανώθηκε στο περίπτερο: «Οι πολυάριθμες καινοτομίες που παρουσιάστηκαν στην Xylexpo καταδεικνύουν την ικανότητα της SCM να αναπτύσσει μια μακροχρόνια, συνεχή και κοινή σχέση με τους πελάτες και να υποστηρίζει τις ανάγκες τους όχι μόνο καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής ενός μηχανήματος, αλλά για ολόκληρη τη διάρκεια της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας. Αυτό είναι εφικτό όχι μόνο χάρη στην τεχνολογία, που εξακολουθεί να αποτελεί τον πυρήνα της εμπειρίας του ομίλου, αλλά και προσφέροντας ένα οικοσύστημα λογισμικού, υπηρεσιών, δεξιοτήτων και εμπειρίας με πολύ υψηλή προστιθέμενη αξία».

Σε ευθυγράμμιση με αυτό το όραμα, επικεντρωμένο όλο και περισσότερο στην υπηρεσία, η SCM παρουσίασε ένα ευρύ πρόγραμμα καινοτομιών που επικεντρώνονται στις νέες απαιτήσεις της αγοράς όσον αφορά την ψηφιοποίηση και τη βιωσιμότητα, καθώς και στα νέα σενάρια της Βιομηχανίας 5.0. Το περίπτερο διαθέτει μια σειρά από γωνιές γύρω από την περίμετρό του με οθόνες που παρέχουν λεπτομερή περιγραφή του εύρους και του βάθους των τεχνολογικών λύσεων που μπορεί να προσφέρει η SCM για να καλύψει κάθε συγκεκριμένη παραγωγική διαδικασία στον τομέα.

Επίσης, στο περίπτερο εκτίθεται μια περιοχή με τελικά προϊόντα πελατών για να αποκτήσουν εμπειρία από πρώτο χέρι του αποτελέσματος που επιτυγχάνεται, από την άποψη της ποιότητας και του φινιρίσματος, χάρη στα μηχανήματα και τα συστήματα του ομίλου. Η έμφαση έχει μετατοπιστεί από το προϊόν του πελάτη στις ανάγκες του σε ό,τι αφορά την υποστήριξη, τον έλεγχο, τις συμβουλές και την παραγωγικότητα: το νέο λογισμικό WIN MES παρουσιάστηκε σε αυτή την περίσταση για να διαχειριστεί τη ροή πληροφορικής του εργοστασίου. Τέλος, στο κέντρο του περιπτέρου, οι επισκέπτες της Xylexpo μπόρεσαν να εξερευνήσουν τη νέα, πλήρως λειτουργική Ψηφιακή Αίθουσα Ελέγχου της SCM που ερμηνεύει ψηφιακά τις αξίες του ομίλου, τη σχέση με τον πελάτη («ποτέ δεν θα δουλέψεις μόνος») μέσω της προληπτικής υπηρεσίας που ενεργοποιείται από το σύστημα IoT Maestro connect και τη βιωσιμότητα. Βιωσιμότητα προς το περιβάλλον μέσω νέων λειτουργιών παρακολούθησης ενέργειας, βιωσιμότητα των εργασιών μέσω της προληπτικής συντήρησης και επιχειρηματική βιωσιμότητα που εγγυάται η αύξηση της παραγωγικότητας και τα πακέτα Service Bundle. Τέλος, αλλά εξίσου σημαντικό, η έννοια της βιωσιμότητας προς τους ανθρώπους, που λαμβάνει τη μορφή της κοινοποίησης τεχνικών γνώσεων και της συνεχούς εκπαίδευσης.