Έρχεται το 2021 η IMM Cologne

Η διοργανώτρια εταιρεία της Imm Cologne, η Koelnmesse είναι πεπεισμένη πως η μεγάλη έκθεση θα διεξαχθεί κανονικά το επόμενο έτος.

Όπως δήλωσε κι ο Executive Vice President της εταιρείας Matthias Pollmann, «Θέλουμε μαζί με το κλάδο να τολμήσουμε νέα πράγματα, δίνοντας έτσι την απαραίτητη ενίσχυση στην εκθεσιακή δραστηριότητα. Είναι σημαντικό να προσφέρουμε στον κλάδο μια ασφαλή πλατφόρμα για να διατηρήσει τη θέση του στη διεθνή αγορά, φέρνοντας στην επικαιρότητα όλα τα επίκαιρα θέματα που αφορούν τη διαβίωση, τόσο σε οικιστικούς, όσο και σε επαγγελματικούς χώρους.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, στις 18 Ιανουαρίου 2021, η Imm Cologne θα ανοίξει τις πύλες της μαζί με το LivingKitchen. Επί του παρόντος, το 70% του διαθέσιμου εκθεσιακού χώρου είναι ήδη δεσμευμένο. «Υπό τις τρέχουσες συνθήκες το νούμερο συμμετοχής εκθετών είναι εξαιρετικό», ανέφερε ο κ. Pollmann και συμπλήρωσε λέγοντας: «Συγκριτικά με τους προηγούμενους μήνες το ενδιαφέρον των επαγγελματιών για συμμετοχή σε κλαδικές εκθέσεις ολοένα κι αυξάνεται, αποδεικνύοντας πως η δια ζώσης επαφή είναι αναγκαία για την επίτευξη, αλλά κι ανάπτυξη επιχειρηματικών σχέσεων». Αναλύοντας όμως τα δεδομένα, αυτό που φαίνεται πως έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον τόσο των εκθετών, όσο και των επισκεπτών, είναι οι νέες τάσεις που θα ισχύσουν για τους οικιστικούς χώρους. Κάτι που έφερε στο προσκήνιο η πανδημία του Covid – 19 μιας και το μένουμε σπίτι, έβαλε νέες προτεραιότητες στους ανθρώπους.

Οι εκθέτες μπορούν να περιμένουν μια εμπορική έκθεση με υψηλά πρότυπα ασφαλείας για όλους τους συμμετέχοντες, με μεγάλη επίδραση στο κοινό μέσω της προβολής στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ενώ θα υπάρξουν και ψηφιακές εναλλακτικές λύσεις, προσφέροντας έτσι πρόσβαση σε όσους δεν μπορούν να είναι παρόντες, ανέφερε ο Matthias Pollmann και μεταξύ άλλων είπε: «Υπάρχει μια αβεβαιότητα που παραμένει λόγω των εξάρσεων του κορονοϊού ανά την Ευρώπη, ωστόσο είμαι πεπεισμένος πώς θα εξοικειωθούμε με τα νέα δεδομένα και την νέα κανονικότητα, διαμορφώνοντας όλοι μαζί το μέλλον του κλάδου».

B-SAFE4business
Έτσι ονομάζεται η νέα ιδέα που εφαρμόζει η Koelnmesse και ανέπτυξε έπειτα από στενή συνεργασία με τις αρχές, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα πρωτόκολλα υγιεινής κι ασφάλειας που αφορούν τη διοργάνωση εκθέσεων. Μεταξύ άλλων, οι εκθεσιακοί χώροι τροφοδοτούνται συνεχώς με 100% φρέσκο αέρα, με τον παλιό να απομακρύνεται με ειδικά συστήματα εξαερισμού από τις αίθουσες. Σε ότι αφορά τώρα το πλήθος των επισκεπτών ο κ. Pollmann ανέφερε ότι «μπορεί η συχνότητα να εξαρτηθεί από την κατάσταση των μεταφορών, όμως σε ότι αφορά την πληρότητα και παρά τους τρέχοντες ταξιδιωτικούς περιορισμούς, έχουμε ήδη αγγίξει περίπου το 90% των εμπορικών επισκεπτών μας». Κι αυτό γιατί τα τελευταία τρία χρόνια, η Imm Cologne κατάφερε να αυξήσει το ποσοστό σε ότι αφορά τους διεθνείς επισκέπτες από την Κίνα, τις ΗΠΑ, αλλά και άλλες αγορές χάρη στις άριστες κινήσεις marketing.