INTERMOB 2013: Ρεκόρ επισκεπτών – αύξηση εκθετών

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν στην Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας  στις 5-9 Οκτωβρίου η 26η Διεθνής Έκθεση Μηχανημάτων Επεξεργασίας Ξύλου, κοπτικών εργαλείων και εργαλείων χειρός, καθώς και η 16η INTERMOB, η Διεθνής Έκθεση Βιομηχανίας Επίπλων, αξεσουάρ, δασικών προϊόντων και τεχνολογίας ξύλου, στο πλαίσιο των οποίων παρουσιάστηκαν όλες οι νέες τάσεις και οι καινούργιες τεχνολογίες στον κλάδο.

 

Η πιο σημαντική συνάντηση της αναπτυσσόμενης Βιομηχανίας Ξύλου και Επίπλου στη βιομηχανία προσέλκυσε το ενδιαφέρον πολλών εγχώριων και ξένων τόσο επισκεπτών όσο και εκθετών, παρά τη διεθνή οικονομική κρίση.

 

Τη φετινή χρονιά συμμετείχαν  880 επιχειρήσεις από 32 χώρες έναντι 855 εταιριών το 2012 από 28 χώρες, ενώ φιλοξενήθηκαν 65.000 επισκέπτες από τους οποίους οι 9.000 ήταν από το εξωτερικό έναντι 61.543 επισκεπτών το 2012  εκ των οποίων οι 6.904 ήταν από το εξωτερικό.

 

Επίσης τις εκθέσεις επισκέφθηκαν επαγγελματίες του κλάδου από 85 χώρες, μεταξύ των οποίων από :  το Αφγανιστάν, τη Γερμανία, την Αλβανία, την Αυστρία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν, τη Λευκορωσία,  το Βέλγιο, τη Βουλγαρία, τη Βραζιλία, την Αλγερία, την Κίνα, τη Δανία, την Ινδονησία, το Μαρόκο, την Παλαιστίνη, τη Φινλανδία, τη Γαλλία, τη Γεωργία, τη Νότια Κορέα,  τη Νότια Αφρική, την Ινδία, την Κροατία, την Ολλανδία, το Ιράκ, το Ιράν, την Ιταλία, το Ισραήλ, την Αγγλία, την  Ισπανία, τη Σουηδία, την Ελβετία, την Ιαπωνία, τον Καναδά, το Λουξεμβούργο , την Ουγγαρία, την Πολωνία, την Πορτογαλία, τη Ρουμανία,  τη Ρωσία και την Ελλάδα. 
 

Να προσθέσουμε, ότι οι εγχώριοι επισκέπτες των εκθέσεων προήλθαν από 80 πόλεις της Τουρκίας, γεγονός που αποδεικνύει τη συνεχώς αυξανόμενη συνεισφορά της αγοράς ξύλου στην τουρκική οικονομία.
 

Το 2013, η INTERMOB, που ήταν καλύτερα οργανωμένη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, παρείχε -για μια ακόμη φορά- τη δυνατότητα πρόσβασης, τόσο στους εγχώριους όσο και στους ξένους εκθέτες, σε νέες αγορές, δημιουργώντας μια πλατφόρμα για τη σύναψη εμπορικών σχέσεων και κερδοφόρων πωλήσεων.

 

Παράλληλα, στη φετινή έκθεση δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο design, τις διακοσμητικές επιφάνειες και τα προϊόντα από καπλαμά, τομείς του κλάδου που παρουσιάζουν ιδιαίτερη ανάπτυξη.

 

Εκθέτες και επισκέπτες δίνουν νέο ραντεβού  από τις  27 Σεπτεμβρίου -1 Οκτωβρίου 2014, στην Κωνσταντινούπολη, στο πλαίσιο της 27ης  Διεθνούς Έκθεσης Μηχανημάτων Επεξεργασίας Ξύλου, κοπτικών εργαλείων και εργαλείων χειρός, καθώς και της 17ης INTERMOB, της Διεθνούς Έκθεσης Βιομηχανίας Επίπλων, αξεσουάρ, δασικών προϊόντων και τεχνολογίας ξύλου.

 

Οι διοργανωτές της έκθεσης υπόσχονται ακόμη καλύτερη οργάνωση, προσδοκούν τη συμμετοχή ακόμη περισσότερων εκθετών και την προσέλευση πολλαπλάσιων επισκεπτών.
 

WEINIG: Ο  ηγέτης στα μηχανήματα και συστήματα επεξεργασίας συμπαγούς ξύλου, ηγέτης και στην INTERMOB

Η παρουσία της εταιρίας WEINIG στη 16η INTERMOB έδωσε αδιαμφισβήτητα έναν άλλο αέρα στη διεθνή έκθεση. Εκθέτες και επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να έρθουν σ’ επαφή με τους εκπροσώπους της διεθνούς δύναμης στα μηχανήματα και συστήματα επεξεργασίας συμπαγούς ξύλου και να ενημερωθούν για τις εξελίξεις της τεχνολογίας στο συγκεκριμένο τομέα. Ενδεικτικό της απήχησης των προϊόντων στους επαγγελματίες του χώρου, είναι η πώληση 90 μηχανημάτων κατά τη διάρκεια της έκθεσης.

Το όνομα WEINIG  είναι συνώνυμο της τεχνολογικής προόδου, με παρουσία στον κλάδο που ξεπερνά τα 100 χρόνια. Η WEINIG δεν είναι μόνο ο μεγαλύτερος κατασκευαστής  βιομηχανικών μηχανημάτων και συστημάτων επεξεργασίας συμπαγούς ξύλου, αλλά επιπλέον είναι ο ηγέτης αυτής της βιομηχανίας όσον αφορά την τεχνολογία και τις καινούργιες ιδέες. Η WEINIG προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες και λύσεις συστήματος που ξεπερνούν οτιδήποτε σχετικό σε ποιότητα και απόδοση. Διαθέτει συστήματα «έξυπνης» παραγωγής για την εξασφάλιση της μέγιστης απόδοσης και προσαρμοσμένες λύσεις από την εφαρμογή μέχρι την υπηρεσία.

Η γκάμα των προϊόντων επεξεργασίας συμπαγούς ξύλου που διαθέτει η εταιρία, είναι πολύ μεγάλη. Αναφέρουμε ενδεικτικά ορισμένες κατηγορίες προϊόντων: πριόνια rip, πριονοκορδέλες, καλούπια, αυτόματες πλάνες, συστήματα scanner,  πριόνια cross – cut, πρέσες συγκόλλησης, αυτοματοποιημένες λύσεις, μηχανές λείανσης, εργαλεία μέτρησης, εργαλεία, αξεσουάρ, μεταχειρισμένα μηχανήματα, Είτε πρόκειται για καλούπια, εξαρτήματα επίπλων, παράθυρα, πόρτες, δάπεδα, σκάλες ή πάνελς, η WEINIG  προσφέρει για κάθε εργασία κατασκευής τεχνολογικά και οικονομικά  την καλύτερη λύση.

Kaltsidis & Co: Μοχλός ανάπτυξης των δραστηριοτήτων της η φετινή   INTERMOB

Την επέκταση  των δραστηριοτήτων της συνεχίζει η εταιρεία ΚALTSIDIS & Co με τη συμμετοχή της στην έκθεση TUYAP INTERMOB 2013 τον Οκτώβριο στην Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας.

Το περίπτερο της εταιρίας προσέλκυσε πολλούς επσκέπτες και απέσπασε πολύ θετικά σχόλια για τα καινοτόμα και πρωτοποριακά προϊόντα που παρουσίασε στην έκθεση. Ιδιαίτερη εντύπωση έκαναν οι δύο νέες σειρές επενδεδυμένων πάνελ “PARATO” και “LINEA”. Η μεν πρώτη  εντυπωσίασε λόγω της προλουστραρισμένης τελικής επιφάνειας καπλαμά στο πάνελ και η δεύτερη επειδή διαθέτει επιφάνεια ισόβενου καπλαμά υψηλής ποιότητας – αισθητικής και μοναδικής τεχνολογίας. Ταυτόχρονα, δόθηκε η ευκαιρία στους επισκέπτες να θαυμάσουν τους φυσικούς καπλαμάδες VINTERIO, που προσφέρουν στους καταναλωτές καινούργιες πρωτότυπες επιλογές σε ξύλινες επιφάνειες αλλά και ακόμα μεγαλύτερη γκάμα  διακοσμητικών εφαρμογών.

Σκοπός της KALTSIDIS  & Co ήταν, να καταγράψει μέσα από τις επαφές που είχε, στο πλαίσιο της έκθεσης, τις τάσεις της αγοράς του κλάδου στο εξωτερικό και τις απαιτήσεις των πιθανών νέων πελατών της, έτσι ώστε η συνεχιζόμενη προσπάθειά της για τη βελτίωση των υφιστάμενων προϊόντων της και την παραγωγή ακόμη πιο εξειδικευμένων, να ενισχύσει περαιτέρω την εξαγωγική της δραστηριότητα.

Να σημειώσουμε ότι η εταιρεία KALTSIDIS  & Co ξεκίνησε τις δραστηριότητές της στον τομέα του ξύλου το 1976, και στα χρόνια που πέρασαν αναπτύχθηκε με γρήγορους ρυθμούς και εξελίχθηκε σε μια από τις πλέον σημαντικές βιομηχανίες επεξεργασίας ξύλου στην Ελλάδα. Η εταιρεία διαθέτει άρτια οργανωμένες και υπερπλήρεις αποθήκες, μηχανοργάνωση σε όλα τα επίπεδα και κυρίως εξαιρετικό επιτελείο συνεργατών άρτια εκπαιδευμένων στην έρευνα, την παραγωγή, την οργάνωση και διαχείριση. Θα πρέπει να τονιστεί η συνεχής συνεργασία με το Εργαστήριο Ποιοτικού Ελέγχου του Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου που διασφαλίζει όλα τα παραπάνω.

Βερνιλάκ Α.Ε.:  Ευκαιρία για «άνοιγμα» σε νέες αγορές του εξωτερικού η συμμετοχή της στην ΙΝΤΕΡΜΟΒ

Από το 1960 και για περισσότερα από 50 χρόνια η Βερνιλάκ Α.Ε έχει αφιερωθεί σε έναν και μοναδικό στόχο την παραγωγή βερνικιών και υλικών προστασίας το&